Přejít na obsah

Mizí olej 1,4 16V


Doporučené příspěvky

No měřil, ale jenom proto, že se zajímal kamarád před barakákem, protože má nový Tsi a sežralo mu to za 5000km 2litry oleje a že tam má LL a že se mu to nelíbí. Tak mu říkám, že mám ten samý olej, ale vše ok. Tak jsme jen tak koukli k němu a i ke mě a ejhle, po cestě z do Berlína pár decek ubylo :-(

Editováno: , autor: mkaba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží na akom TSI dolieval, pretože 1,2TSI veľa nežerú olej, doma čo máme autá tak iba do škodovky 120l po 280tkm musím dolievať olej ostatne motory vydržia bez dolievania od výmeny do výmeny. Všetky okrem 1,2TSI sa mení olej každých 15tkm alebo rok.

 

mkaba: Čo sa týka tvojej spotreby oleja, v zábehu je to ešte normálne, že si to trocha zoberie olej ale 1.4ky BXW neberú olej alebo len minimum.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 2 měsíce později...

Mam nalitano 125tisic km. Pri posledni prohlidce jsem to nechal overit a vse je v pohode, tlaky na valcich, vsechno je jak ma byt, takze mi rekli at to neresim a dolejvam olej, pokud to nebude litr na 1000km tak je to v poradku a neresi to. 85% tech kilometru je po meste... 2km tam 2km zpet atd, takze denne treba 30 startu + LPG k tomu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak LPG klade větší nároky na ventily a sedla ventilů - vůle ventilů je třeba častěji kontrolovat, což u tohoto motoru není problém když má hydraulický zdvihátka.

Na zbytek motoru, pokud se pravidelně a včas mění olej nemá LPG výraznější negativní vliv. Pokud to nebudeš řešit a budeš dolívat, tak počítej s tím, že pokud

to bere litr na 3000 km na couračkách, tak pokud auto vezmeš na dálnici, tak ten litr to může slupnout i za míň jak 1000 kilometrů.

Editováno: , autor: Jarda-k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...