Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Testoval jsem všechny, vesměs platí co se píše výše nicméně škoda drive je jediná která zaslouží větší pozornost. Teď mám za sebou asi tři dny testu a zatím vnímám jen chybky. Jako je nedetekovaní dotankovaní, ukončení cesty kdy se tomu zachce atd. Jak dotestuji napíšu více poznatků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Zdravím. Skoro každou jízdu autem používám ve svém telefonu aplikaci Waze. Minulý týden jsem si vyzvedl novou Fábku a pomalu začínám litovat, že jsem si neobědnal k Boleru i Smartlink :wallbash:. Chtěl bych teda zjistit, jestli má cenu se pídit po jeho aktivaci, nebo zůstat u řešení pouze přes telefon. Moje otázka směruje na ty, kteří používají, nebo mají zkušenosti s používáním aplikací přes Smartlink resp. app Android auto. Jde mi hlavně o rychlé spuštění Waze po připojení k USB auta. Nyní použivám app Tasker, která mi spustí Waze, když je telefon připojen k BT auta a je ve vodorovné poloze v držáku.

1. Bude to možné  i  při použití přes Android auto, nebo se budu muset proklikávat v menu bolera, abych na boleru spustil Waze?

2. Kolik kliknutí budu muset provádět, než se mi spustí např. Waze přes Smartlink? Nebo půjde nastavit automatické spuštění aplikace při připojeni v Boleru?

3. Bude Waze přes Android auto nějak omezen (funkce, rozlišením Bolera)?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Bolero so smartlinkom a aj tak používam Waze v mobile tak ako ty. Tiež to mám zautomatizované cez Tasker, čiže len sadnem do auta, hodím mobil do držiaku a Waze sa sám spustí aj so Spotify. V prípade použitia AA musíš mobil ešte pripojiť cez USB a mám pocit, že musíš v rádiu to AA ručne zapínať (nie som si istý, skúšal som to len pár krát). Taktiež v prípade AA si na Bolere nemôžeš pozerať napr. údaje z jazdy. Akonáhle ich tam prepneš, AA sa ti zruší. Ale tieto údaje samozrejme môžeš pozerať aj na displeji medzi budíkmi.

 

Na kratšie trasy po meste (môj prípad) sa AA podľa mňa neoplatí. AA sa možno oplatí na dlhšie trasy, ale ja aj na tie používam Waze v mobile, ktorý mám na palubnej doske, čiže mám premávku stále v zornom poli. Navyše prostredie Bolera (hudba, rádio, telefón) sa mi javí sympatickejšie a praktickejšie ako prostredie AA. Ale asi je to vec zvyku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Waze/GoogleMaps přes AA je takhle:

Připojím telefon USB kabelem, to musíš kvůli nabíjení i teď, takže žádný rozdíl.

Dále jsou 2 možnosti: buď se AA spustí automaticky, nebo musíš spustit ručně na 2-3 kliknutí, ale to je rychlé.

Po spuštění AA jedno kliknutí na spuštění navigace, nebo 2 pokud chci přepnout z Waze na GM či naopak.

Nevidím v tom žádný problém, je to rychleší než telefon někde upevňovat apod. Takhle může ležet jen tak dole v přihrádce.

Přes GM výborné hlasové zadávání cíle.

Přes AA je vypnutý display mobilu, takže se méně zahřívá, rychlejší dobíjení a hlavně se display neníčí a nevypaluje třeba v případě amoled displeje. Prostě šetří to mobil.

Pro mne je AA/Bolero ta nejlepší fíčura na mém autě. Ale to je věc vkusu.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj.. vec zvyku a vec vkusu.. sám som sa veľmi tešil na Waze cez AA.. a keď som pár mesiacov dozadu to konečne s radosťou rozbehal, zostal som sklamaný. Pripadalo mi to strašne neforemné a kostrbaté. A navyše ma odrádza nutnosť neustáleho pripájania cez kábel.

 

Aktuálne už mám systém, ako rýchlo v priebehu necelej sekundy zacvaknúť mobil do držiaku, ako ovládať mobil aj bolero, taktiež v lete mi výduch klimatizácie prúdi studený vzduch priamo na mobil, čiže chladenie je zabezpečené. :)

 

Najlepšie by bolo to v nejakom aute vyskúšať a podľa toho sa rozhodnúť, či sa oplatí zainvestovať do dodatočnej aktivácie Smartlinku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@noaid este som neskusal AA na dlhsej ceste. Iba som zapol, ked manzelka isla do lidla... aby nahodou nezabludila... mne sa to paci a som s tym spokojny a paci sa mi aj to ze mi v zostava hrat aj hudba z bolera v pozadi. Waze som zatial neskusal, ale pride aj na to. GM sa mi pacia, lebo vedia fungovat aj pri vypadku spojenia... mam ofline mapu stiahnutu v mobile.

Editováno: , autor: ronskispeed
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si Smartlink do Octavie právě kvůli Waze nechal doplnit a nelituji. V držáku jsem od té doby mobil neměl. Dobíjel jsem přes kabel už před tím, ale teď se mi nemotá před rádiem. Výhodou jsou hlasové pokyny v repro i při poslechu rádia, vypnutý displej mobilu a super hlasové vyhledávání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Riešim jeden problém, mal som predtým Nexus 5 a fungovalo mi to 100%.

Zmenil som telefon na Huawei P10 a štrajkuje mi Waze.

 

Môj problém: akonáhle nainštalujem Waze spustí sa mi v aute cez AndroidAuto 1x potom už nie, len preblikne obrazovka nazad a nemôžem ani Google mapy vybrať.

Pomôže až odinštalacia Waze.

Skúsené, preinštalovanie x krát, povolenie aplikácie skontrolované a pridelené práva na všetko a nič nepomohlo, preinštalované aj AndroidAuto, nepomohlo.

 

Neviem čo štrajkuje, či je zlá verzia v store alebo čo, má dakto nápad, keď odinštalujem Waze, AndroidAuto šlape bez problému z Google mapami.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Patrik1971 malo by to fungovat pokial stiahnes oblast... lenze to je naprd... najde ti iba jednu cestu a ziadne alternativy... a tak isto si nebudes moct klast podmienky ze napr. nechces ist po spoplatnenych cestach resp. dialniciach. A sa mi zda ze ani hlasova navigacia nefunguje... proste najde ti len jednu trasu a finito... V nudzi sa to da pouzit... @Eric_ ???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...