Přejít na obsah

Mirrorlink / Smartlink Columbus


Doporučené příspěvky

Ahojte, koupil jsem predvadecku Supa III s Columbem. V menu Car mam polozku MirrorLink...myslel jsem, ze vsechny Superby budou mit automaticky v Columbovi rovnou Smartlink. Je moznost tam toto nejakym zpusobem dohrat? Je to jen SW zalezitost nebo i HW? Podle http://updateportal.skoda-auto.com/ mi to nabizi pouze nove mapy, BT ovladac a pak Loga na radio.

 

Nemate s timto nejakou zkusenosti?

 

Kdyz si dam informace o systemu, tak tam je:

Cislo zarizeni: 3v0035020

Hardware: H41

Software: 0200

 

Muzete mi, prosim, ti, kdo maji Supa s Columbem a maji v menu Smartlink napsat tyto 3 udaje?

 

Diky, Vasek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim jestli si to trochu nepletes. Smartlink je nazev pro konektivitu pres vice kanalu - MirrorLink, Apple CarPlay a Android Auto - viz: http://www.skoda-auto.com/en/experience/product-features/smartlink/ (v anglictine)

 

U vsech plati, ze je treba nejdrive spojit telefon s infotainmentem (pres USB), viz navod od strany 53: http://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Superb_3V/05-2015/Navigation/Columbus/B8_Superb_Columbus_InfotainmentSystem_Navigation.pdf

 

Jaky mas telefon? Mozna je to i kompatibilitou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam iphone5S. Ale v Car menu Columbusu ma byt ikona Smartlinku, ne Mirrorlinku. Po kliknuti na ikonu Smartlinku by mela byt nabidka dale, jestli Mirrorlink, carplay nebo android auto. Rozdil co je mirrorlink a smartlink znam velmi dobre, proto me to prekvapilo. Zda se jako by muj columbus umel jen mirrorlink a ne smartlink.

Editováno: , autor: Hezoun
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tak jsem vcera cely nateseny upgradoval svuj iPhone 5s na verzi 9.0.1 s podporou wireless pro Apple CarPlay, sednu do auta, ze to hned vyzkousim... a uvedomim si, ze Amundsen/Bolero vlastne nemaji Wi-fi podporu, ktera je pouze u Columba. Velke zklamani, ze jsem s necim takovym nepocital dopredu :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pres usb kabel to slo i pred tim, ale kdybych tam mel i wi-fi, tak muzu nechat klice i mobil v kapse a vyrazim hned jak sednu do auta. Zapojovani usb kabelu pred kazdou jizdou je otravne, ale zase se mi nechtelo davat 30kkc navic za Columbus, zvlast kdyz navigaci jsem nepotreboval, protoze tu mam v mobilu. Takhle mi bezi bezdratove spojeni akorat pres BT na hudbu a kontakty, ale Apple CarPlay se pres nej nechytne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...

@dressi7 jen pro info, i když je to zde již delší dobu bez reakce - seznam kompatibilních přístrojů je uveden zde - http://www.mirrorlink.com/phones

Jinak není to v rukách Škodovky, ale spíše výrobce telefonu. Údajně je s tím spojena licence, kterou výrobce telefonu musí zaplatit...proto seznam kompatibilních přístrojů není tak dlouhý a chybí tam i poměrně uvažovatelné kousky (OnePlus 3T, Huawei, LG apod.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rád se s vámi o něco podělím...  Mám Columbus + Sim s daty ( WiFi ) SIII z 1/2016 L&K. Telefon Samsung S7. Stahnul jsem si do něj aplikaci z Galaxy apps apk Carmode, z Obchod play apk Button Savior ( non root ) a poslední pak LG MirrorDrive - u té jsem zakázal ve správci aplikací "oznamování". Pak bylo nutné telefon přepnout do "Snadný režim". "Standardní režim" si telefon pamatuje vč rozložení ikon atp., ale jen s originálním pozadím ( pro opětovné přepnutí ). Telefon s odemčenou klávesnicí připojím pomocí USB s Columbusem, a pak intuitivně, až se mi pro Mirrorlink schválena apk LG MirrorDrive ukáže na displeji Columbuse. Kliknu na ni a zrcadlí se mi komplet telefon. Vše funguje, jako kdybych ovládal přes displej telefonu. Mj. WAZE, YOUTUBE, ČT ONLINE atd. Zkrátka vše, jako na telefonu. Pokud nejde aplikace ovládat na displeji Columbuse "Škoda tlačítky nebo dotykem jako na telefonu, použiju rozbalovací menu tlačítek Savior button, nebo hardwarová tlačítka kolem displeje (dle situace )  Savior button se nechá individuálně nastavit ( vzhled, velikost, průhlednost atd...). Jediné, co se nezrcadli a kdy je displej Columbuse "černý", je když chcete volat z menu telefonu a ne přes hardwarové tlačítko Phone... Hovor ale probíhá. Pro rozpojeni telefonu a Columbuse doporučuji jít přes menu a NE
natvrdo odpojit kabel. 1x se mi seknul Columbus. Testuju to asi týden, narazil jsem na videa s touto tématikou na YouTube ve spojení s VW... V návodu doporučuje maník Nova Launcher, ten jsem nahradil zmiňovaným přepnutím na "snadný režim". Pak mu tam také pořád vyskakovala hláška, že apk LG MirrorDrive je jen pro LG, proto jsem jí v menu telefonu zakázal oznamování... Tak snad vám to také půjde ;) Na YouTube najdete podle MIRRORLINK 1:1 SAMSUNG VW DISCOVER PRO/MEDIA COMPOSITION MEDIA 

Screenshot_20170105-000801.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Tak jsem so ft restarty u sebe také vyřešil, způsobovala to zakázaná Samsung klávesnice. Měl jsem ji zakázanou, jelikož se mi občas nastavila jako výchozí místso GBoard a to byla chyba. Proč Samsung klávesnice ovliňuje Mirrorlink nemám tušení.

Jinak používám Nova Launcher pouze s LG MirrorDrive (nemám ani Carmode), jak už uváděl @duchyo a zatím celkem dobrý (na delších trasách zamrzává WAZE...zpomalí se až se sekne). Ještě kdyby se mi neodpojoval rSAP, tak by to bylo téměř bez chyby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Sharky vyriešil si aj toto?

- vždy po pripojení sa zapne Samsung klávesnica, bez ohľadu na to akú máš predvolenú - chcel by som svoju

- aplikácie sa asi kvôli rozlíšeniu správajú inak, (napríklad KODI) - nejde ovládať dotykom

- ako vyvolávaš stavový riadok?

Inak to funguje super a toto sú už len mušky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Změna v nabídce SmartGate, zavedení ŠKODA One App

Modely – všechny vozy

Modely KODIAQ od MR2017 a FABIA, RAPID, OCTAVIA a SUPERB od MR2018 disponující funkcí SmartLink+, nejsou kompatibilní s původními aplikacemi určenými pro SmartGate. Tyto aplikace nahradí jedna aplikace ŠKODA One App, která bude zahrnovat mimo jiné funkce původních aplikací. Aplikace bude dostupná v obchodech Google Play a Apple Store během dubna.

Pro komunikaci s vozem lze využít buď palubní WiFi síť (Amundsen, Columbus), nebo připojení přes kabel (Swing, Bolero, Amundsen, Columbus). Připojení kabelem vyžaduje podporu MirrorLink nebo Apple Car Play na telefonu zákazníka. V budoucnu bude dostupná i pro Android Auto. Funkce Apple Car Play a Android Auto nejsou v ČR zatím oficiálně dostupné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Dobrý den,

konečně byla na Google play vložena nová aplikace, která posouvá možnosti MirrorLinku ve Vašem vozidle o kategorii výše! Stojí 179,99,- Kč ( platíte přímo google play) včetně DPH, ale její možnosti jsou takřka neomezené. Máte-li vůz za půl milionu ( a více ) korun a telefon řádově za deset tisíc, určitě investujte dalších 180,- Kč do pomocníka, který z Vašeho auta a telefonu udělá nerozlučné kamarády. Můžete například sledovat on-line vysílání TV, mít k dispozici webový prohlížeč, pouštět v autě videa, komunikovat na Facebooku nebo Twitteru, nebo si třeba pouštět jen internetová radia a dalších cca 30 funkcí. Můžete si dokonce do aplikace přidávat své vlastní oblíbené aplikace běžící z widgetu nebo url adres. Potřebujete jen MirrorLink ve Vašem voze a MirrorLink kompatibilní telefon. Žádný root ani crack telefonu, žádné odemykání VIM, žádné úpravy ve voze. Chodí na všech telefonech s MirrorLink 1.1. od Android 4.1 až po 8.0. Vše přehledně a pohodlně ovládáte z displaye Vašeho vozu, k dispozici je i klávesnice s hlasovým přepisem, můžete své zprávy diktovat, ne je psát! Vše v asi 40 jazycích, včetně češtiny. A kde ten zázrak za pár korun najdete?

 

Zde: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lwi.android.flappsauto

 

Bližší informace naleznete zde:https://www.facebook.com/groups/1284093011720537/

 

Dopřejte si skvělý vánoční dárek!

 

Hezké vánoce a mnoho spokojených kilometrů ve Vašem voze Vám přeje

 

Miloš Horák

Screenshot_20171219-014444.png

Screenshot_20171217-224637.png

Screenshot_20171218-010241.png

Screenshot_20171218-011050.png

Screenshot_20171218-235501.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

iPhone tohle neumi. Ma jen CarPlay a tam je Apple hodne striktní co vyvojarum dovoli a co jim vlastne i umozni udelat. (Jake API maji k dispozici).

 

Existuje jen jedna moznost dostat uplnej mirror iPhone na Carplay a to je jailbreak mobilu, ale tim se clovek vystavuje hodne problemu a i moznou ztratou zaruky na mobil.  

Editováno: , autor: Marek Vitek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

dik za odpoved.

 

iPhone mam uz po zaruke. Moze klaknut cely telefon typu ze pridem o udaje fotky atd.?

Ma jailbreak nejaky vplyv na zaruku vozidla?

 

A co tato varianta? https://www.tssgroup.cz/univerzalni-modul-pro-zrcadleni-telefonu-mirrorlink-usb/

Myslite ze by montazou takejto veci mohla spadnut zaruka na vozidlo?

Pripadne sa dohodnut s montaznou firmou ze by sa to dalo pred pripadnou reklamáciou vozidla vymontovat...

 

Dik.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...