Přejít na obsah

rachtání/cvakání motoru za studena


DCSpeedy

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové,

 

mám problém, resp nevím, zda, je to normální nebo ne. Mám Octu rv 2011 80tis nalítáno a min týden mi začal nějak divně chrčet motor. Když je studenej, tak v tahu, hlavně na 3. a 4. rychlostní stupeň je slyšet něco mezi rachtáním a cvakáním. Taky mam pocit, že to trochu cuká, ale to je možná jen blbej pocit. Auto je 3000km po servisnim intervalu a výměně oleje. Jakmile se zahřeje po cca 5min, tak je klid a když je na volnoběh, tak taky v poho. Jakmile na to ale trochu šlápnu, když je studenej, tak se od motoru linou opravdu nepěkný zvuky :-( Byl sem s tim v servisu a tam mi řekli, že to budou pravděpodobně vstřiky, že to u CR dělá dost. Nicméně na diagnostice nic nebylo. Do teď byl motor naprosto tichej a nechce se mi věřit, že po 80tis se to bude chovat takhle. Vstřiky sou dosti drahá záležitost a fakt to nehodlám měnit jen tak "na pokus" Nějaký rady ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tak kdyby měl někdo stejnej problém, tak mamm vyřešeno. Problém se začal stupňovat. Když to bylo studený, tak už sem měl problém se i rozjet, jak to s autem škubalo. Naměřili mi nějaký divný hodnoty na 1 válci. V autorizáku mi dali aditivum do nafty. Projel sem to a je klid... A to do toho leju celou dobu jen prémovou naftu :-( Chjo, asi se to v ČR fakt šidí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

No tak problém je zpět. Ráno auto omrzlý, 5 min to s nim škubalo, že víc jak 50 km/h sem z něj nedostal. Měl sem ještě jednu dávku toho aditiva, tak sem to tam znovu nalil a druhej den to zas jelo jak nový. Kua, buď ta nafta tady v ČR je opravdu odpad, nebo mi ty vstřiky po 87tis dou do kopru :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

NAzdar klubaci. potrebujem poradit ... pri nastartovani auta v tychto chladnych dnoch mi motor vydava divne cvakajuce zvuky. mam motor 2,0TDI CR 125kw DSG, m.r. 2009, najazdenych 227tis, pridavam odkaz na video. na videu je motor 1,6CR ale zvuk je presne ten isty. za každu radu budem vdačny.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar mam octu 2.0 tdi cfhc 95000km a robi to aj mne take podobne zvuky... ked necham auto vonku kde je napr. - 3 tak to robi a ked dam auto do garaze kde je +7 stupnou tak uz to nerobi... skusim pridat tak isto video aby sme to vedeli porovnat a robi mi to iba cca 3 minuty a potom prestane... dakujem za kazdu radu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 11 měsíců později...

No ok. ale kedy ho menit. pocul som ze pri dsg je to "normalne" ze takto zacne hrkotat zotrvacnik. Lebo dsg dost podtaca motor tak zotrvacnik zacne hrkotat skoro. Kedy je uz v stadiu ze ho treba menit? Otec menil zotrvacnik na O2 az ked hrkotal stale. Teda aj za tepla i ked bol motor zohriaty.... Ked sa rozobral uz bol KO... Tak kedy ste menili vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...