Přejít na obsah

Vrzání a pazvuky v interiéru


Bladik

Doporučené příspěvky

V 12. 10. 2015 at 15:18, Hezoun napsal:

Cauec, nemate nekdo problem s vyssim aero hlukem od dveri / okna ridice? Me se zda, jakoby nebylo dovrene okno, jaky to produkuje hluk, spolujezdec urcite nizsi...diky

Ano, mě se to projevuje, jako by měl člověk nedovřené dveře řidiče, čím vyšší rychlost tím vyšší hluk.  
Dále pak hluk od bočních zrcátek (ale to je známá věc).
Největší hluk ve 140-145km/h, ve 150+km/h to pocitově trochu klesá.
Obecně mě Superb III nepřipadá tak super jak to motorističtí novináři prezentují.  :-(  Toto je auto střední třídy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Tak se musim priznat, ze ted uz skoro dva mesice bojuji s lehkym povrzavanim pravdepodobne tesneni nebo list nad okynkem u dveri na strane ridice. Je to slyset pouze pri prejeti nerovnosti typu koleje, nechteny kanal a podobne... Uz jsem s tim byl i v servise a zkouseli jsme to projet na jedne sterkove ceste - ja to slysel, servisak nanestesti ne. A protoze to zacalo delat v tech nejvetsich lednovych mrazech, tak mi doporucil pockat az bude tepleji, ze kdyby se v tom zacali hrabat ted, tak to muzou akorat zhorsit. 

 

Tepleji uz je, povrzavani zustava porad... nanestesti se mi behem jizdy nedari zjistit presne misto, ze bych to zkusil treba promazat, nez se vydam do servisu znovu (kde mi beztak reknou, ze nic neslysi - to jim ale nemam za zle, protoze techto povrzavani opravdu vetsinou vsimne jenom majitel auta).

 

Zkousel jste uz nekdo necim promazavat ty tesneni? Klasicky olej ve spreji bych na to nejspis nepouzival... servisy pry pouzivaji nejaky vlastni material, ale netusim, co to ma byt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodne tesneni nicim nemazat, jen se to zhorsi, jakmile to namazes, za chvilku se na to nachyta prach a je to jeste horsi...mam s tim zkusenost, kdy mi to v servisu promazali, pak se to jeste zhorsilo a kdyz se na to prijeli podivat panove z Boleslavy, tak se zhrozili, kteryho blba to napadlo namazat a dokonce nekde nasli jakousi zminku v manualu, kde se vyslovne zakazuje mazat tesneni cimkoliv co je zalozene na bazy vody, oleju apod. Nakonec me menili vsechna tesneni po celem aute, jestli to platila Boleslav nebo servis to uz nevim. Tesneni se promazava jakymsi suchym praskem, ale je tak pouze z vyroby a nevim jestli to dokazes sehnat. Povrazavani, muze delat stropnice, nebo stresni okno, ci dokonce jednou to slo z palubky a myslel jsem si, ze mi to dela za levym uchem...tyhle zvuky jsou dost tezke odhalit a jeste tezsi dokazat :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mazte si to cim chcete ja jsem jen varoval, to neni zadna pohadka ale vyjadreni technika z Bolky bylo celkem jasne...stal jsem u nej, kdyz to rikal.. a tak by me docela zajimalo proc by me menili vsechna tesneni, kdyby to bylo schvalene pro mazani vsech tesneni na vozidle...ten artikl co jste sem hodili ma v popisu pouze mazani stresnich oken, panoram a kompletnich stahovacich strech ... ale kdo chce kam...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten přípravek se používá v autorizovaných servisech při vrzání právě na těsnění dveří a právě na doporučení ŠA. Ostatně se to na foru probíralo už mockrát a své k tomu řekli i lidé přímo od zdroje. Asi má tedy SIII jinou pryž použitou na dveřní těsnění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky Pawouku, zkusim se na to poptat v servise.

 

Bladik: Odhalit, odkud jakekoliv vrzani jde, je vzdycky ta nejtezsi cast... pak uz se s tim da vzdycky neco udelat. Ja jsem tomu servisakovi rikal, ze to slysim zretelne z leve strany nad sklem, ale stejne pak zkousel hybat se vsim moznym i na palubovce, takze verim tomu, ze to muze byt obcas matouci. Nicmene v nedeli jsem si znovu zajel na tu sterkovou cestu a s pootevrenym oknem jsem nic neslysel. Jakmile jsem ho uplne dovrel, tak to bylo zpet, takze jsem na spravne stope. Pravdepodobne to bude mit co delat s tim, ze mi uz dvakrat menili listy na obou prednich dverich.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poprve mi ty listy museli sundat, aby mohli vymenit vodici listy pro okno, ktere mi pri otevirani/zavirani lupalo. Za mesic se mi to castecne rozlepilo a museli to predelat znovu :) Tedy abych byl presny, pravdepodobne lepili zpet porad jedny a ty same, nemenili je za nove.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne sa to začalo prejavovať tiež. Na jeseň keď som mal auto v servise tak spravili servisnú akciu na lišty - iba ich podlepovali. Prestalo to a teraz ako sa oteplilo to začínam počuť tiež. Najviac to počuť pri krížení karosérie, napr. vyliezanie na chodník atď. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ve vedlejsim vlakne psal Martin Bednar o nejake servisni akci na listy a tesneni, kterou mu tam servis vysvitil pro jeho vuz. Tak se chci zitra zastavit v servise a poptat se, jestli tam budou mit neco i pro me a pokud ne, tak si koupim ten lubrikant a zkusim to s nim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 2 týdny později...

Docela mne mrzí, že jsem po přečtení celého tématu jediný se zvláštním "pazvukem". Asi před týdnem se začal objevovat zvuk, co mě přivádí k šílenství - jde o zvuk, jako by v plechovém prostoru pod zadním sedadlem byla fazole a při každém podélném nebo příčném zrychlení rachotí po plechovém dně a to docela daleko. Jde o sedan vyrobený 2/2017. Ve vaně náhradního kola není nic, opravdu se to ozývá z prostoru pod zadními sedadly.

Budu to samozřejmě reklamovat, jsem zvědavý, jak se tam dostanou a jak to vyloví, protože jde podle zvuku docela o dlouhou dráhu, kterou tam ten předmět má k dispozici.

 

U mne zatím (8 tis. km) další zde běžné zvuky

  • vrže levé zrcátko při sklápění
  • hodně vrže plast středového panelu v místě styku se sedákem blízko západky pásu - v zatáčkách, při nastupování
  • Asi od 120 km/h mi aerodynamicky píská pravé zrcátko.

 

Ničeho dalšího jsem si zatím nevšiml. Nicméně ta "fazole v plechové bedně" mi bohatě stačí. Je vůbec možné se do toho prostoru v servisu dostat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...