Přejít na obsah

Vrzání a pazvuky v interiéru


Bladik

Doporučené příspěvky

  • o 5 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
V 4. 5. 2017 na 7:30, NikolasCZ napsal:

Docela mne mrzí, že jsem po přečtení celého tématu jediný se zvláštním "pazvukem". Asi před týdnem se začal objevovat zvuk, co mě přivádí k šílenství - jde o zvuk, jako by v plechovém prostoru pod zadním sedadlem byla fazole a při každém podélném nebo příčném zrychlení rachotí po plechovém dně a to docela daleko. Jde o sedan vyrobený 2/2017. Ve vaně náhradního kola není nic, opravdu se to ozývá z prostoru pod zadními sedadly.

Budu to samozřejmě reklamovat, jsem zvědavý, jak se tam dostanou a jak to vyloví, protože jde podle zvuku docela o dlouhou dráhu, kterou tam ten předmět má k dispozici.

 

U mne zatím (8 tis. km) další zde běžné zvuky

  • vrže levé zrcátko při sklápění
  • hodně vrže plast středového panelu v místě styku se sedákem blízko západky pásu - v zatáčkách, při nastupování
  • Asi od 120 km/h mi aerodynamicky píská pravé zrcátko.

 

Ničeho dalšího jsem si zatím nevšiml. Nicméně ta "fazole v plechové bedně" mi bohatě stačí. Je vůbec možné se do toho prostoru v servisu dostat?

ASi mám fazoli taky. Našel si tu fazoli nakonec? Nebyl to "jen" kamenek co se časem vyklepal?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 15. 10. 2017 na 21:04, Greeg napsal:

ja tedy řešil vrzání plastu kolem budíku, výdechů klimatizace, rádia a sředové konzole... Na všechny ty zvuky jsem strašně náchylný :D a nejvíc mě naučil passat B7 kde to byl vyloženě orchestr a tam jsem rozebíral a tlumil snad všechno.... Superb je na tom o něco lépe... a lépe se rozebírá :D 

 

1. Plast kolem budíku je asi nejhorší - dá se celkem jednouduše celý vymáčknout a sundat . Pomuže podlepení těch plastových zobáčků a celý jsem to podmazal vazelínou ( nebo nějakou hmotou co se za tepla nerozpouští) věc se tím vyřešila

 

2. Rádio a plast kolem něho se dá taky celkem snadno sundat. Od výroby už tam něco namazaného pod tím bylo ale jen tak trochu, pomohlo zase podlepení a vazelína už to nevrže a nepraská v tom, to samé plast kolem ovládání klimatizace a plast kolem voliče převodovky.

 

3. Výdechy klimatizace se dají opravdu snadno vyndat a také pomůže promazání 

 

4. Loketní opěrka vrzala trochu méně než v passatu ale když jsem na ní měl ruku tak na každe nerovnost mi pod ní vrzlo. Takže pomohlo stejné řešení jako u passata : celý ten plast pod opěrkou jsem urval a vrzání přestalo...

 

5. pak jsem ještě promazával výdech pro zadní cestujíci na středovém tunelu ( také se dá snado vyndat)

 

6. A pak mně přišlo že trochu vrzal i plast co kryje ofuk předního okna a středové repro ( kdo mám Canton) ten se dá taky lehce vycvaknout a promazat

 

Občas mi přijde že na kostkách pořád někde něco drnčí ale na to už asi nemám sílu... :D

prosimtě jak vyndat kryt kolem ovládání klimatizace ? A jak vycvaknout plast výdechu čelního okna ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Pokud vrže sada tlačítek a plast, stačí vyndat box tlačítek prostříknout  sprejem a u mne bylo již na dva roky klid. Krytox je ten originál sprej G052172M2, nebo G052172A2 (nejsem si jistý aktuálním číslem ) už ho mám dlouho a stále funguje na různé plastické vrzání, loketní opěrka, různé nacvaklé kryty apod. Mému S3 teď bylo 5 let, z toho 4roky u mne .

 

Pokud vrže "kůže" sedačky a plast , je na to prostředek na vrzání kůže , ale je to koženka tak mi fungoval taky Krytox sprej , když jsem odklonil sedačku , něčím si kryl bok sedáku a nanesl na styčnou plochu.

 

Je to suché mazivo , vhodnější pro automotive plasty apod než teflon.

Sami výrobci je používají, autorizované servisy minimálně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte, objavil sa mi už raz spomínaný problém. A to vŕzganie klapiek po štarte elektriky, motora. Prišiel nejako niekto ako sa to dá vyriešiť, prípadne či pomôže premazanie motorčekov v kastlíku?... Pripadne či by nešlo streknúť niečo mazlivé cez otvori ventilácie?...Uvítal by som také najlogickejšie, najľahšie riešenie aby som auto nemusel dávať celé rozoberať? A tak spôsobiť ešte ďalšie problémy? Obzvlášť keď vozidlo už nie je v zárukě Je to neskutočne vtipné a docela otravné pri každom štarte keď sa klapky nastavujú do základnej polohy. Po nastavení, je všetko bez problémov. Auto má 96 500 km a rok výroby je 2017 v L&K, ale je to docela otravné, obzvlášť keď sa na to neustále pýtajú ľudia ktorých veziem po prvý krát ?. Budem rád za každú pomoc! 

Editováno: , autor: Spidmax
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mne taky řešeno výměnou celého dílů ventilace, nakřivo zpátky namontovaná přihrádka u spolujezdce byla v ceně , ale taky pak vyřešeno.

Po demontáži a montáži celé palubky se žádné nové zvuky neobjevily, což je dobré, takže finální vysledek z akce pozitivní ??.

Co vím tak problém nelze vyřešit mazáním atp., jde o fyzický problém konkrétního dílu . Pro představu, něco jako kdyby stále hledal výchozí pozici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máte nejakú predstavu o cene danej opravy? Či sa to vôbec oplatí opravovať z finančnej stránky, aj kvôli tomu risku že za zle niečo namontuje a ďalšie nutné riešenia zviazané s tým. Auto nemá žiadny problém, žiadne pazvuky. Iba jediný tento a to s klapkami od ventilácie, čo aktuálne riešim tým spôsobom že si zapnem nezávislé vetranie a násle kvôli tomu pri štarte už klapky majú svoju pozíciu ??‍♂️

Editováno: , autor: Spidmax
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte, měsíc zpět jsem převzal S3 Sportline limuzínu a hned od startu mám problém s klepáním z levé zadní části vozu... vůbec nemůžu přijít na to, o co jde.. ozývá se i při nepatrných otřesech, houpání nebo jen při prudším kývání ze strany na stranu. Zkusil jsem to natočit https://www.youtube.com/watch?v=AIZLz-SqfUc Nejzřetelnější je to cca kolem 18 - 22 sekundy. Podezíral jsem zadní lištu na kufru, nebo jak se ten bazmek jmenuje, jezdil bez toho, se sklopenými sedačkami, všemožně prohmatal.. prostě nevím. Nesetkal se někdo s podobnou věcí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, mám Superb III FL, najeto cca 11 tisíc a v poslední době mi začalo něco klepat/vrzat/vibrovat v B-sloupku spolujezdce, vždycky při cca 2300 otáčkách a až při delší jízdě. Nesetkal se s tím někdo? Ten zvuk je poměrně hlasitý, nejdřív jsem si myslel, že to jde ze dveří, ale manželka vyposlouchala, že asi z B-sloupku. Zřejmě mě teda reklamace nemine, i když představa, že to někdo rozebírá, se mi moc nelíbí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To byl můj první tip - ale dělalo to i po vyndání. Dneska jsem ale absolvoval delší cestu a před tou jsem zkusil pojezdit s výškovým nastavením pásu u spolujezdce a zvuk se po cestě neozval ani jednou, a to jsem jel 5 hodin. Tak doufám, že se to tím vyřešilo, každopádně uvidíme. Na nějaké to vrzání (z přístrojové desky, z loketní opěrky) jsem si už u Superba zvykl a moc mi to nevadí, ale tohle bylo nepříjemné. Snad je to teda pryč. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, uvažuji o koupi Superba 3 1.6 TDI 88 kW, rok 12/2015, najeto 70 000 km. Dvakrát jsem v tom jel, ale po sešlápnutí plynu (skoro na podlahu) ve spodní části otáček to cca od 1700 do 2000 otáček začne někde v interéru rezonovat, takový plastový zvuk. Směre někde zhruba v okolí volantu, možná jakoby za ním, je to malilinko tlumené.

Dá se to nějak vyřešit? Je to závada jen kosmetická nebo by mohla nějak ohrožovat motor?

 

Díky moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...