Přejít na obsah

Tankování


Hawlator

Doporučené příspěvky

Zřejmě škrtneš pistolí o odvzdušňovák co je v hrdle a pak se tam toho vejde víc. Někde se to tady popisuje proč a jak. U Fabii je to normální věc. Mě to na Roomu jde taky, ale moc s tím neriskuju, co jsem se dočetl tak prej časem hrozí zničení nádobky s aktivním uhlí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může to záležet i na venkovní teplotě. Na pumpě natankuješ z podzemních nádrží palivo vždy o stejné teplotě. A to se v nádrži dle venkovní teploty mírně "roztáhne". Když je tepleji tak víc...

No, ono už právě moc těch podzemních nádrží není, houfně se to rušilo na přelomu tisíciletí, když vešly do platnosti nový předpisy o palivovejch skladovacích a výdejních nádržích - musejí bejt dvouplášťový, navíc postavený na volno ve vybetonovaný a odizolovaný jímce se záchytným prostorem pro přeteklý nebo prasklinou prolínající palivo atd (ne obsypaný zení), takže stavebně vychází jednodušší udělat pumpu s nadzemníma nádržema - sice schovanýma uvnitř objektu, ale nejsou zahrabaný pod zem pod úrovní okolí. V případě opravy, výměny a podobně je s tím daleko míň práce, když jsou nádrže takhle přístupný (například výměna je otázkou 24 hodin na demontáž a zpětnou montáž střechy nad nádrží, samotný vyndání nádrže jeřábem a usazení nový je otázka hodiny). Takže operovat palivem ochlazeným pobytem v podzemí je ne vždycky platnej argument.

 

Ale to s tím odvzdušňovákem v plnicím hrdle je pravda, room má nádrž na 55 litrů a nejednou se mi stalo, že mi při okamžitě indikovaný průměrný spotřebě 6,5 litru PP ukazoval dojezd ještě 120km => jako že v nádrži je ještě kolem 7,5-8 litrů, na pumpě jsem ale u stojanu natočil 52-53 litrů - a to při nehýbání pistolí, jen postupným čekáním na opadnutí pěny v hrdle a dotáčením až do momentu, kdy pistole "cvakne" hned po zmáčknutí páky "spouště". Samotnýho by mě zajímalo, jak k tomu dojde, že jednou se ten odvzdušňovák zmáčkne a podruhý ne, když Drobka tankuju výhradně já sám a skoro pokaždý na tý samý pumpě. Z fotek to vidět pořádně není (okolí hrdla je černý, díra v něm je černá...), pomohlo by kdyby to měl někdo rozkreslený, možná "explozívní" nákres plnicího hrdla z Etky????, kde by bylo vidět ve který přesně poloze je ten ovládací čudlík a kterým směrem se zmáčkne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Roomster má tu páčku odvzdušňovacího ventilu vlevo. Velice snadno lze při zasouvání pistole do hrdla tím rozšířeným kroužkem na pistoli posunout dovnitř páčku odvzdušňováku a načepovat do nádrže (lépe řečeno do expanzní komory) víc, než by člověk čekal. U Fábie až o 13 litrů, u Roomstera nevím, ale minimálně 10 litrů to bude.

http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/3FEA3AAD-0CBC-4313-9E9F-8C5FC9CC9378/0/48820126095NADRZE.pdf

Ovšem nechápu, proč někdo bere benzín po ujetí 100km.

post-516-0-24854400-1439786063_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...