Přejít na obsah

Nádrž


standik4

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Uz viackrat po sebe tankujem na roznych pumpach...dojazd medzi 25-80km a vzdy natankujem min66 litov/pri dojazde 80km/,alebo 68litrov/pri dojazde 25km.....nechapem.....ved pri dojazde 80km by tam malo byt este min 5-6 l paliva,alebo je potom ta nadrz ozaj vacia/tankujem po 1 cvaknutie pistole,alebo mam teda ten merac v nadrzi riedne blbo skalibrovany.Tusim nabuduce zoberiem bandasku a skusit to vyjazdit do uplnej 0

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Jasné, v pohode. Vošlo mi vtedy do nádrže niečo vyše 68L, presne si nepamätám. Čo mi bolo vysvetlené, tak jazdenie "do dna" nie je dobré pretože ti vojde do motora bordel z palivového filtra (u nového auta by to však vadiť nemalo), ale pokiaľ ti auto nezdochne na to že nemá ani kvapku, tak sa nič nestalo. Ale ak by diesel vypol pre nedostatok paliva, tak je veľký problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S3 mam par mesicu a k nadrzi, dojezdu apod. mam dost podivnych pozorovani.

1) Casto se mi stane, ze mam dojezd treba 60KM. Zaparkuju, dam si obed, sednu do auta a dojezd je na 120KM a ukazatel "od natankovani" se resetuje (auto si mysli, ze bylo dotankovano i kdyz nebylo).

2) Nechal jsem si zapnout, aby palubni pocitac zobrazoval, kolik litru lze dotankovat a ve skutecnosti natankuji tak o 14 litru vic, nez to ukazuje.

3) Pri dojezdu 10KM, do auta dotankuji 70 litru.

 

Vypada to, ze nekde je palivo, ktere auto nevidi a nedokaze zmerit, a ze senzor mnozstvi paliva je asi na spatnem miste v nadrzi a je diky tomu nepresny nebo je blby software.

Editováno: , autor: 5icz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To není chyba to je bohužel záměr. Objem palivové nádrže je 66l +- 10% .... tedy vždy plus...což dělá cca 73l. Já osobně, když náhodou dojíždím k benzince s tím, že se palivoměr opírá o levou zarážku a na dojezdu svítí 0km dotankuji v pohodě na první výcvak pistole 72l. Ovšem auto musí počítat s těmi 66l. Proč je to takto? Protože je to všechno kvůli těm eko...... :(

Možná se dá udělat nějaký zásah v parametrech, aby auto počitalo s více litry v nádrži, ale nikdy jsem to neřešil.

Ovšem ten tvůj bod1 mi k tomu úplně nesedí, to by neměl být problém většího objemu nádrže, to spíš vypadá na nějaké ucpané odvětrávání nádrže, či něco podobného...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Mě se něco takového naštěstí ještě nestalo, ale stalo se mi...

 

...přijel na čerpací stanici, dojezd okolo 40 km (ručička ještě něco ukazovala), otevřel jsem nádrž, zasyčela jak v ní byl podtlak, po dotankování 10 l když jsem znovu nastartoval, tak palivoměr ukazoval nulu a dojezd se, samozřejmě, také změnil na 0 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, dojezd a ukazatel paliva je u S3 nespolehlivy, u S2 se mi nic takove nestavalo. Dela si to, co chce: viz moje zkusenost vyse:

Casto se mi stane, ze mam dojezd treba 60KM. Zaparkuju, dam si obed, sednu do auta a dojezd je na 120KM a ukazatel "od natankovani" se resetuje (auto si mysli, ze bylo dotankovano i kdyz nebylo).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri starom S3 normalne pri pipnuti hladoveho oka (cca 1000km) mi ostaval dojazd 160km, co na diesel bolo v pohode a odpovedalo to aj tankovaniu.

 

Pri novom S3 mam napr. najeto 1100km a stale dojazd svieti 300km. Uprimne, testovat dojazd 1400km sa mi nechce 😁

 

Nicmene ak natankujem pri 1100km, tak rozdiel velkosti nadrze a natankovaneho paliva neodpoveda dojazdu 300km. 🤨

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...