Přejít na obsah

Zrcadlení palubky


Jan R.

Doporučené příspěvky

@milanxxAle však na palubku nic cizího nepatří :D

Tak to je pěkně blbý, že ani “speciální” brýle dostatečně nefungují v autě. Já si nečetl žádný malý text u těchto brýlí no, pouze ty reklamní sliby :D

 

@Martab já třeba zase ve stínu v lese a podobně si brýle okamžitě dávám na hlavu protože mě sere že přes ty tmavý skla hůř vidím :D A to mám celkem v pohodě brýle, který nejsou moc tmavý takže i pod mrakem pokud je, tak vidím krásně. Ty samozatmavovací jak píše milanxx ikdyž jsou dělaný i do auta, tak nebudou dostatečně fungovat. Takže jedině mít dvoje, jedny klasický a druhý tmavý nebo co :D

Mě právě hrozili že minimálně do auta bych si měl brýle pořídit tak stále přemýšlím jak bych to řešil takto v létě. 

Editováno: , autor: MilanHos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Martab právě, mám dvoje. Trans po venku a tmavé v autě. A hodně tmavé ale v lese ani v tunelu nemám problém. Však kdybych je dal nahoru tak nevidím dopředu:blink:. Ty výdechy v těch tmavých pak jsou míň vidět. Ale ty výdechy na kraji jak mají chrom na rámečku a čudlíky hází odraz do zrcátek že to vypadá jako prasklé sklo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, ty boční výdechy jsem se taky nedávno skoro vyděsil, že mám škráblé zrcátko když jsem sundal brýle :D . Mne nejvíce vadí ty odlesky těch hromů (koho napadlo dát na volant chromový znak fakt nechápu, při mé poloze se hrozně odráží do obličeje a je jedno zda je to Škoda, Seat nebo VW), a toto žádná dečka nevyřeší a i polarizační brýle s tím mají sem tam problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, tmavé či zatmavovací brýle není totéž co polarizační, ty fungují jinak. Nemíchejte to. 

 

Co se týče možností dioptrických polarizačních brýlí, na to jsem se kdysi v optice ptal a dostali jsme se málem k 10 000 Kč, to fakt řešení není. Kdo nenosí brýle, má to jednoduché, obyč. se dají pořídit za pakatel, totéž klipy na dioptrické brýle, ty mám a kdysi jsem používal. Ty jsou ale nepohodlné a člověk si je zapomene nasadit apod. A vzhledem ke své tmavosti se dají použít jen za slunce.

Je lepší odstraňovat příčinu (lesknoucí se plochy) než následek (vzniklý odraz). 

Bylo by lepší, kdyby palubka byla matnější, ale to by asi bylo dražší a hůře čistitelné, takže máme takový nějaký kompromis. A jsou auta, kde je to mnohem horší než u Fabie.

Mi se zpočátku dečka taky zdála divná, ale teď mi vůbec nevadí a užívám si krásný výhled aniž bych musel nasazovat pol.klipy, které mi už jen leží v přihrádce. Ale na delší cestu si někdy nasadím i ty a to si pak užívám dvojnásob. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však já neřeším pol. brýlemi ty odlesky, to je druhotné. Ikdyby ty odlesky na palubky nebyly tak jsem oslňován samotným světlem. 

Tmavé/polarizační to je spíš jen slovíčkaření. Do auta jiné než polarizační moc dobré nejsou. No nic, omlouvám se, že to sem takto pletu. Jen je to pro mě zajimavé téma jelikož dříve nebo později to nějak řešit budu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Měl jsem Octavii Tour a na skle přísavkou kameru Eltrinex. Odrazy palubní desky za určitého úhlu osvětlení byly příšerné. Na některých video záběrech jsem měl ve videu na př. zapomenutý položený účet. Pracně jsem pak ve videoeditoru vymazával s videa, protože video (FullHD) používám při výrobě filmu z dovolené.

Teď to budu řešit ochranou dečkou z Alliexxpresu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Polarizační filtr z kamery sundavám na noc, ale i tak mi přijde, že s ním se mi v obraze za sluníčka často palubní deska leskne, takže budu hledat dečku/fólii taky. Osobně mi to ani nevadí.

To mi pak spíš u Fabie III vadí lesknoucí se rámeček kolem infotaimentu, tam budu muset něco lípnout, protože je to zrovna z leštěného plechu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Chlupatá dečka z Číny rozhodně mně pomáhá a kameře taky. Ale pořád mám dojem, že ten polarizační filtr na ní asi nebude to, za co se vydává, protože i chlup z dečky je v obraze trochu znát díky sklonu skla... Samozřejmě vytočení kamery víc nahoru, že sice je znát víc rybí oko, ale chytne jen sotva okraj kapoty, pomohlo taky.

 

Dobré je, že třeba dečka, co jsem z Ali koupil já (nejlevnější) docela drží na místě sama, že jsem přilepil jen asi čtyři z trojnásobku lepících suchých zipů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Mvek Divné, právě toto by měl polarizační filtr chytit. Stačí porovnat s nějakými polarizačními brýlemi, sám je i z tohoto důvodu používám.

 

EDIT: Polarizační filtr vlastně můžeš vyzkoušet jestli funguje, vezmi je proti jinému polarizačnímu filtru a otoč o 90°, pak bys neměl vidět nic skrz filtry.

Editováno: , autor: los pakos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...