Přejít na obsah

Dodělání osvětlení nohou vzadu


wizaard

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám otázku a budu rád, pokud tu někdo zná a podělí se o odpověď - na svém Superbu II (sedan, MR 2010, Ambition) nemám osvětlení nohou vzadu. Chápu, že je to otázka dvou lampiček na spodní straně předních sedaček. Otázka ale zní - jde to dodatečně dodělat? Je mi jasné, že asi určitě ano, spíš mi jde o to, co je pro to třeba udělat, aby se vůbec vyplatilo do toho jít.

 

Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mě nenapadlo, to je pravda. :-) A zvládne to i podprůměrně talentovaný člověk? ;-)

 

Třeba v tom, jaké tam patří svorkovnice, se nevyznám. Uměl by mě někdo nasměrovat, jestli to není už otázka úplně jako od blba?

 

A když budu ještě šťouravější, jak to má fungovat jako z továrny? Rozsvěcí se všechna osvětlení nohou při otevření kterýchkoliv dveří, nebo se rozsvěcí jen ta část (předek / zadek), kde se dveře otevřely? A bude bez problému fungovat osvětlení nohou za jízdy?

Editováno: , autor: wizaard
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to nic složitého dá se to zvládnout. Fungovat to má tak,že se při otevření dveří jedno jestli předních nebo zadních rozsvítí světýlka vpředu i vzadu po zavření zase zhasnou a pak se dá v Maxidotu nastavit osvětlení nohou i za jízdy a můžeš si nastavit i intenzitu osvětlení v % Pokud tuto volbu v Maxidotu nemáš tak se musí nakódovat :-)

 

Svorkovnice si objednej nové,nejsou drahé č. dílu je 1J0 971 972.

 

https://www.google.cz/search?q=1J0+971+972&biw=1366&bih=610&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIub-D9-PixwIVQpdyCh120wsO

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za informaci, teď tomu asi rozumím - to by neměl být problém. Čili ke každému světlu vedou dva kabely. Ty povedou od předních světel k těm zadním. Jeden konec kabelu do svorkovnice předních světel, na druhý konec kabelu svorkovnice zadních světel. Provést někde kolem dvěří.

 

Pokud je to tak, tak to bych asi zvládnou mohl. ;-) Nebo je v tom ještě nějaký háček?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano,ke každému světlu 2 kabely jeden je napájení a druhý kostra, s těmi kabely pokud to chceš mít pořádně a jako z výroby tak je tro trošku víc práce,nejlepší je vést kabely po prameni třeba když montuju tažné tak jde elektrika od zadu až dopředu a sedadlo musí ven protože pak pod kobercem je hlavní pramen drátů takže pokud to nechceš jen tak zbastlit tak přední sedačky odšroubovat a taky vycvakat plastové prahy vepředu odklopíš koberec a pak už to uvidíš :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

motoCvok: Jak psal mirdas, při otevření kterýchkoliv dveří se má rozsvítit přední i zadní osvětlení nohou.

 

ferda25: Asi to sám dělat nebudu, to bych musel zapojit polovinu rodiny. Ne, že by se mi do toho nechtělo, ale chci to mít udělané správně a když nevím, zda toho budu schopen, asi to nechám na nějakém větším odborníkovi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ferda25 : na konektor jsem zapomněl to by pak byla pakárna rvát sedadlo i s drátama...

 

wizaard : jestli se na to necítíš tak je fakt lepší dát to odborníkovi než něco pokazit teď to nemyslím ve zlém někdy Ti takové rozhodnutí ušetří hodně času,nervů a i peněz ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pohodě, já se nebojím se to přiznat - kdyby to bylo něco, čemu rozumím, tak do toho jdu, protože bych si poradil. Ale takhle nevím a než laborovat na místě a mít rozbrakovaný interiér týden jen proto, že A) tomu nerozumím, B) nemám čas, C) sháním díly - to mi úplně nevoní. Jsem s ferdou na něčem předběžně domluvěný někdy na jaro, takže to - pokud bude moci - spojím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

byl jsem odkazan jinam se svym dotazem na totez, tak se tedy ptam zde. Planuju si tuto drobnost take dodelat do vozu. Nez neco ale zacnu rozebirat, napadla me jina uvaha. Koukal jsem do ETKy a v polozce 972-26 je polozka c. 9 jako konektor pro osvetleni nohou. na druhem konci svazku je polozka c. 3 (10 polova koncovka) a c. 4 (2 polovy konektor). V polozce 971-98 je videt ovsem k sedadlu jen konektor c. 11 jako 10 polovy (+3 polovy pod cislem 12, ktery ma byt k airbagu). Coz mi vnuklo myslenku, jestli centralni svazek kabelu neni shodny pro vsechny vozy a jen proste podle vybaveni se nektere kabely z podkoberce nevyvedou k sedadlu (coz by znamenalo, ze bych je nemusel tahat cele "nove" az dopredu, ale jen z konektoru pod sedadlo) Koncovka c.9 na 972-26 ma totiz u meho auta 3 nebosazene piny na strane k sedadlu co jsem tak letmo vcera koukal.

 

Pokud se tato myslenka ovsem nezaklada na pravde, nechapu tedy, jakto ze na strance 971-98 neni v miste polozek 11,12 a 13 uvedena dalsi polozka - konektor 2 polovy pro konektor c.4 ze stranky 972-26, ktery tedy evidentne dle seznamu vlastne neni kam zapojit (pripadne tedy nevim, jestli jsem ho nekde prehledl)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahojte,

ktorí ste si dorábali tieto osvetlenia do predných sedadiel, ťahali ste teda káble k tým predným v palubke, alebo majú sedadla natiahnutý kábel a stačil správny pin?

 

Aby som vedel ktoré PN kúpiť.

Zatiaľ som pochopil 2x 6L0 947 415 (samotné svetielka), 2x 1J0 971 972 (svorkovnica na stranu svetielka).

Ďakujem za rady skúsenejšími.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tahas kable z prednych svetielok popri podbehu az k sedacke...je tam original kolajnica pod kobercom, takze vyvedies to potom cez otvor a ides popri kabloch od senzora obsadenia sedacky a nakoniec to zakoncis svorkovnicou.

Odporucam spodok sedacky kde das nove svetielka obalit alobalom, alebo nejakou inou ohnu odolnou vrstvou a az potom osadit do otvoru svetla (dost sa hreju).

To aby si potom nevyskakoval z auta ked ti bude horiet sedacka pod ritou.

Editováno: , autor: r_e_n_e
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potvrdzujem, že horúce to s pôvodnými vláknovými žiarovkami bolo dosť a to ma prinútilo vymeniť za LED moduly. Okrem teploty to má aj výhodu krajšej farby a lepšej svetelnosti a keď sa vyberú správne LED tak funguje aj nastavenie intenzity osvetlenia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...