Přejít na obsah

Chladicí kapalina - množství


epo

Doporučené příspěvky

Ahoj. Jak jsem o víkendu měnil žárovky, tak jsem se taky díval mj. na stav chladící kapaliny. Překvapilo mě, že je hladina na spodní rysce, resp. možná skoro nějaký milimetr pod ní. Při předávce jí tam bylo něco mezi ryskami. Auto má necelého půl roku a najeto jenom kolem 5300km. Myslíte, že je to důvod k panice a návštěvě servisu nebo se to jen někde vcuclo a jestli to nebude dál klesat tak OK? Motor se zatím nepřehřívá a určitě to budu sledovat. Každopádně bych to nerad někde v půli cesty uvařil... :-( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau, při předání někdy v půlce června jsem měl chladící kapalinu přesně na horní rysce ted při cca 9500km mám chladící kapalinu 3mm pod minimem, nepřehřívá se to, už kapalina neubývá takže žádnej důvud k panice nemám. nádržka je nejvyšší bod soustavy takže pár milimetrů nehraje roli. hlavně sleduj at ti neubývá to bych potom zajel do servisu. nebo tam pro klid duše cvakni deci G13.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak jsem otočil víčkem a hladina vystoupala ke spodní čárce. Neudělal jsem něco špatně? To tak budu muset dělat pořád nebo to nemusím řešit? Protože ta kapalina se nevrátila zpátky do té nádobky, dokud jsem nepovolil víčko. Nezlobte se za stupidní dotazy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V létě mě taky vystrašilo, když jsem měl najednou cca 1cm pod ryskou min. Když jsem to pak chtěl za studena dolít, tak mi po odšroubování víčka kapalina nabublala zpátky až doprostřed mezi rysky. To se pak později opakovalo ještě jednou. Teď jsem na rysce min a asi už to řešit nebudu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Tiež mám na novom aute hladinu pod "MIN" .

Keď si "vypýta" , dolejem . V kufri nosím G13 aj destil. vodu.

Bežná vec toto , to isté som mal aj na predchádzajúcej Fabií(1.2htp).

Dolieval som od oka raz za rok,rok a pól asi 1,5dcl chlad. kvapaliny + 1,5dcl destil. vody.

Editováno: , autor: fabia10mpi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po roce se mi stalo, že jsem měl kapalinu pod MIN, dolil jsem trošku destilované vody a jsem stále těsně pod MAX. Jednou jsem si ale všiml, že po dojetí do garáže, jsem chtěl dolít vodu do ostřikovačů, auto párkrát jemně píplo a šlo slyšet jak voda stéká zpět do nádobky, tohle jsem viděl poprvé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj, mám podobný problém, auto 5 měsíců, najeto 5000 km, včera ještě za tepla po dojezdu cca 0,5cm pod minimem. Co mě ale znervózňuje víc, že jsem pod autem objevila menší kaluž tekutiny bez zápachu (venku nepršelo :) ) myslíte, že mám hned letět do servisu, nebo spíš dolít tu destilku a kontrolovat to jestli se to opakuje?

Díky za názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...