Přejít na obsah

Pazvuky - klepání, drnčení, vrzání, bouchání


Reesha

Doporučené příspěvky

Já to řeším momentálně taky. Zatím jeden servis opravil řidičovu. Nicméně u toho zmršili co mohli, takže spolujezdce jsem zkusil dát udělat jinde (závada uznána). Nicméně druhý servis tento problém neznal a tak koukal do systému co napsal ten první k opravě řidičova sedadla, že by to udělali podle toho. Tam zjistili, že je napsáno, že ohnuli kus železa podle TPI na Roomstera. To se jim nezdálo a vše poslali do MB a zatím nic neopravili. Sedačka je horší a horší, oprava v nedohlednu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě dnes servis vzkázal, že MB odpověděla, že se sedadla mají skutečně opravovat dle TPI na Roomstera z roku 2012, kde je jeden bod, týkající se ohnutí nějaké plechové výztuhy. Bohužel to TPI nikde na netu nesehnal. Pak bych si to udělal i sám doma. Jinak se prý mám stavit a udělají to.

 

Takže MB o problému ví a tohle je řešení. Výměnu bych raději taky, ale bohužel nenabídli. Otázka zda to je řešení na delší dobu nebo jen na chvíli klid a pak zase začne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Mno, tak mně dnes technik volal, že žádnou informaci nemá, jediné co našel, že byl podobný problém u Octavie. Máš pravdu, že by to chtělo to TPI sehnat, pokud by to bylo přístupné, dal bych také přednost udělat si to sám. Dnes jsem se to pokoušel lokalizovat a jeví se mi to na vnitřní straně obou sedadel a kupodivu když jsem připoutaný zdálo se že to dělá více, takže roh mezi sedákem a opěradlem, kde je i uchycený zámek pásu. Podařilo se mi tam sundat část čalounění a je tam právě profilovaný plech, ale jestli je to skutečně ono.. Čert to vem, nechce se mi takhle naslepo laborovat. Zkus na ně zatlačit, aby jsi z nich dostal o které místo se přesně jedná ☺

Editováno: , autor: MRoom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Jo, krásný příběh. Brno ROS. Reklamace vrzajícího sedáku spolujezdce (naprosto tragické) a opěráku řidiče. Upozornil jsem je na to, že řidičův sedák byl dělán a zafungovalo. Zároveň jsem je upozornil, že auto je uklizené a bez poškození a očekávám to samé. V reálu nakonec obě sedačky odvezli k čalouníkoj, ten tam provedl opravu čalounění, já podepsal fakturu od externího čalouníka pro Škoda Auto za 4000 Kč za opravu a převzal si auto. No stav je takový, že ty idioti na jedná straně orvali práh až do železa, takže se bude lakovat. Na druhý straně orvané plastové obložení prahu. Vše zničené při demontáži a montáži sedadel. Auto mě předávali ve tmě na hale. Už chápu proč. Momentálně s nimi řeším, jak se k tomu postaví a opět zuřím, že to musím řešit na nkrát. Zatím jen zdržují a mám čekat na vyjádření. Z jejich strany snaha vše zahrát do autu. Opět budu muset asi řešit přes spokojenost zákazníku Škoda Auto a hodiny se hádat.

 

Pecka na závěr, oprava čalouníka byla k ničemu. Po jednom dni to vrže úplně stejně. Takže dokud se neohne ten plech, nepřestane to. Bohužel nemůžu stále sehnat to TPI z roku 2012 na Roomstera, abych si to udělal sám. Lemplové v autorizáku neumí a ještě vše u toho zničí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ach bože. Uz ma to vážne sere. Tak vedia ze mal tento problém uz roomster z 2012 a oni zasa nadrbu ten istý typ sedadiel do nevej fabie. Pytam sa su je**uti ?! Toto ti nezavidim no u mna to uz vrzga aj pri malej zákrute. Teraz neviem co mam robit ci sa odhodlať a ist do servisu alebo cakat kym sa to nejakym sposobom samé nezlepší. Dufam, ze aspon tie skody pri vymene dotiahnes pre teba do uspesneho konca. Banda debilov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta oprava v servisu je o hubu. Zatím 100 úspěšnost. Při každé demontáži sedačky něco zničili a pak jsme se dohadovali kdo to udělal. Minule to odnesl středový panel, výplň a práh. Vše plast a bezplatně se měnilo nebo opravovalo.

 

Ad sedačky. Minulé auto, ta samá konfigurace, jen o rok starší tento problém nemělo. Takže buď náhoda, nebo nějaká úspora ve výrobě. Každopádně je to děs. Vrže od 4000 km nesnesitelně. Ale u řidiče to přihnutí plechu fakt pomohlo. Jen začalo vrzat opěradlo (nebo jsem ho jen přes ten sedák neslyšel).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám 2. Fabii, zcela identická výbava (téměr full, style ceník 400), jedna vyrobená 2/2016, druhá 2/2017. U první za první rok/18k km v servise 5x tuším. Druhá najeto 9k km zatím a servis 4x. Zcela odlišné závady. Obojí pěkný sračky, ta aktuální se zdá horší. Vědět to, člověk si nechal původní a nedával ji do AAA na výkup. Sedačky jsou tragický na aktuální od cca 3t km. Ta minulá za celou dobu ani vrznutí. Auto jezdí téměř výhradně trasy 150km bez vysedání a nasedání (zcela totožný provoz obou aut). V lokálním salonu zkoušeli několik aut. Některý nový auta na vyzvednutí byly už taky pěkně rozvrzaný. Vše klasické sedačky. Jak jsou na tom Sport a MC nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já už také reklamoval, technik si to nahrál na video, zatím řidičovo sedadlo, za jízdy i na místě. Dnes mi řekl, že chtějí ve Škodě více, zda vrzání jde vyvolat při jízdě od sedáku, vliv výškového nastavení apod. Moje představa, že to bude rychle vyřešeno vzala za své. :blink: Nedůstojné, na 2 měsíce starém voze za více jak 400 tis. se teď budu otravovat se sedadly, to je fakt žebrota. Také budu opět po letech kontaktovat zák. servis. Po zkušenosti Adama nejdu do žádné opravy, evidentně ví jak jenom upravit sedák, ale problém asi bude i v opěradle. U řidiče to spolehlivě vyvolám při zapření o opěradlo, u spolujezdce zase pohybem na sedáku. Vše na vnitřní straně, vliv má připoutání tj. zámek pásu uchycený na sedadle, oddálením od sedadla je to slabší, výškové nastavení do maximální resp. minimální polohy pomohlo jenom občas na chvíli.

Editováno: , autor: MRoom
pravopis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@epo obecně mi přijde, že náš MR2015 má lepší zpracování než jiné modelové roky, kamarádova Fabia MR2017 je úplně to stejné co tady popisují, vržou obě sedačky, vrzání a cvakání od "B" sloupku, problém s klimatizací atd., byl několikrát v AS, vše opraveno na záruku, ale i tak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 2017 a různý pazvuky od B sloupku taky pozoruju. Skusím ale namazat těsnění než cokoliv budu řešit. Občas to vypadá jakoby byly povolený dveře a rachotily na zámku a jindy zase jakoby něco rachotilo v odkládací schránce dveří, ale nic jiného než kapesníky tam nemám. 

Pak v zimě praskání budíků, včera ale se rozpdaskaly jak koncert, ikdyž nebyl interiér přehřátej po noci a klima ještě nejela naplno, ona ani nemusela v tom chladnu. 

A jinak mám sportovní sedačky MC ani vrznutí. Max že mě šel ztuha posuv řidiče, ale tím že v tom jezdím jen já a neposouvám si tak často sedačku tak jsem to už přes měsíc nezkoušel :D

 

Jak dlouho si nechávají v servise auto když řeší všelijaký zvuky? Nechce se mě jezdit busem 2 hodiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ronskispeed:

 

Asi jo.  Já mám zkušenost ze 3 autorizáků, všude stejné. Náhradní vozidlo lze zdarma zapůjčit pouze pokud auto bude nepojízdné. Jinak smůla a leda za své. Vše byly záruční opravy, stáří auta do 1 roku. 

 

Jedna novinka z dnešní návštěvy servisu. Bude se u mě lakovat práh (to mě štve ze všeho nejvíc - úplně zbytečný, nebyla tam ani škrába) a měnit plastové obložení. Sedadlo spolujezdce opět pude z auta a snad konečně ohnout ten zatracený kus plechu jako u řidiče. Jen je musím přesvědčit, aby to udělali před tím, než opraví to, co minule zmrvili. Auto opět na pár dní v servisu.

Editováno: , autor: Adam Široký
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Váha za to nemůže. Vržou obě přední. Na jedné jezdím já. Na druhé přítelkyně, výrazně lehčí. :) Navíc vržou i některé kusy na salonu. Technik mě vzal na plac za salon, kde mají připravená nová auta a obešel to se mnou. Pokrčil rameny s komentářem, že je to smutné a bude muset řešit další reklamace, až to lidi vrátí (vše se ale zvesela lidem předá a počká se, kdo se ozve). Bylo to ale kus od kusu. Něco horší, něco lepší. Vše letošní auta teda.

 

PS: Rapid FL v těch polokožených na salonu byl taky orchestr (tam to šlo z opěráku).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co můžou podle tebe dělat? Prodejce je malej pán to jitřenka Škodovka řídí kokrhání. A ne každému to bude vadit nebo chtít to řešit, takže co projde sítem tak půjde na reklamaci a třeba časem TPI.

 

Myslíte že na vrzání těsnění postačí silikon ve spreji(mám doma) nebo si mám pořídit lůj na těsnění? Ten sprej se mě zdá nepraktickej když tím nastříkám i okolí, ale pokud by to mělo stačit tak to tím udělám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...