Přejít na obsah

Pazvuky - klepání, drnčení, vrzání, bouchání


Reesha

Doporučené příspěvky

Tak už to taky u mne začíná. Fabia combi III, stará cca 4 měsíce a opět jako u všech mých předcházejících nových škodovek to začíná sem tam drnčet, rezonovat, chrastit atp. Holt asi to koncern lépe neumí, nebo že by nechtěl ?  V rodině od mé partnerky  jsou převážně francouzská a japonská auta, takže jsem se nesčetněkrát svezl a nevím jak to ti frantíci a šikmoočka dělají, ale vždy to byla jízda v pohodě.  Že by VW AG používal nějaké jiné rezonující plechy, nebo jiné interiérové materiály, nebo sakriš čím to je ? Ale musím přiznat, že jsem si již za těch cca 40 let zvykl. Párkrát jsem se to snažil u předešlých aut v záruce řešit, ale úroveň servisů  a jejich nemohoucnost v odstraňování pazvuků mi to znechutila a u auta jsou pro mne prioritnější věci. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No za mě teda Fabia na tom ještě není tak zle jak frantici...po rok a půl ježdění.? 

 

S "Francouzem" mám naopak dost odlišné zkušenosti (Služebák Clio IV 1,2 54kw combi rv.2016) máme v práci 2. a oboje mají podobné problémy...
Bouchání na nerovnostech od náprav, vrzání pedálů(spojka,brzda už od cca10tkm), vrzání brzd(výměna kotoučů musela probehnout při 40tkm..), pazvuky při zavírání oken, praskání na nerovnostech v okenních rámech, ... Nyní najeto cca 65 tkm...

Za mě zatím Fabia mnohem lepši pocit z jizdy oproti Cliu..?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, Renaulty tak to nevím, s Renaultem jsem nikdy nejel. V té rodině jsou to z francouzů Peugeoty a Citroeny, konkrétně P 307, 308 a C Picasso a tam u nich v pohodě, ale zase je to vyšší třída než Fabia, takže asi větší podíl tlumících materiálů  již z výroby. Každopádně u škodovek takhle neblbne jenom Fabia, ale i vyšší třída Octavia aj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zvážil bych návtěvu na ušním ?

Ne ale vážně, neznám Feldu co by nevydával nějaké pazvuky. 

A u Fábie je ticho tak leda na dobrých silnicích. Pokud zrovna neševelí klimakompresor.  Nebo se to dá i nevnímat, každý má nějakou svou normu kdy může říct mě tam nic nedrnčí.  Jsou věci které taky přehlížím(přeslechnu), ale jakmile se dostanu na tankodrom tak mě tečou nervy a krvácí uši. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě. Mám přes celou svou rodnou vesnici kostkovou silnici a tak když tam zajíždím  na svou zahradu, tak to je na auto ten tzv. zkušební tankodrom a tam  vždycky poznám, jak je to auto kvalitně sestavené. A nezlobte se, Škodovky to vždycky v tom místě  nezvládají. ať už je to funglovka, nebo rozhrkaná stará kraksna. No a Ti francouzi, co jsem je zmínil o pár příspěvků výše, jen tlumeně hučí od odvalování pneumatik, to na těch kočičích hlavách  bez jakéhokoliv zvuku zvládne snad jen RollsRoyse. ?

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Teď jsem s FIII jel po nějaké brutalně rozmlacené cestě a myslel jsem, že některé díly odpadnou. Největší sranda, že jsem ve čtvrtek ráno vyjel a drnčel držák na park. lístky. A po 3 km zase přestal, to nepochopím :D Sedačka vrže brutálně a sama se sklápí :D najeto aktuálně 41500 km.

Je fakt, že Škodovky co jsme měli, skoro vždy měli nějaké pazvuky - akorát u OII si žádný nevybavuji, FI byla i s 220 tis. km  docela tichá (občas vrzala kaplička přístrojů) - reklamovalo se akorát plato, ale tam chyběly dva sváry na kastli, po tom už to bylo ok.

Co musím uznat, tak že Hyundai i40 co jsem měl služební a jezdí s ním kolega tak se 120 tis. km palubka a ani nic jiného nevrzne, zato SII s 145 tis. km je rozvrzaný jak postel v bordelu.

VW je na tom o něco líp, v Polu mi vrže akorát loketka, Tiguan je zatím potichu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

Dělá mi to také, ideální na toto je přejet zapadlý kanál tak kolem 30 a zezadu jde slyšet jak něco bouchá. Nevím jestli jsou to dveře nebo stahovačka, mám objednané dorazy z Audi (https://forum.skodahome.cz/topic/150379-dorazy-z%C3%A1mk%C5%AF-dve%C5%99%C3%AD-al%C3%A1-audi/?tab=comments#comment-2444137) tak jsme zvědav, zda toto problém vyřeší (a tím pádem to budou dveře a jejich vůle v zámku), nebo to bude něco jiného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak dej Martab vědět, jestli pomohlo. Víceméně mám podobné, levá strana, pomohlo částečně vzít 80 smirkem oko zámku, ale při určitých nerovnostech nebo kroucení kastle to občas bouchne jakoby z levého sloupku nebo zezadu. Tak jsem zvědaf.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Zdravím, mal niekto takéto chyby?? : V zime v silných mrazoch sa  z ľavého fukaru pri palubovke ozýva klepot. Po zahriati zmizne. Momentálne sa oteplilo takže je to O.K. Ono sa to prejavovalo iba pod -5 st. celzia a viac. Cez zimu sa mi začalo ako keby za Swingom ozývať neskutočný klepot a chrčanie. Ten zvuk vychádzal a bolo taktiež počuť z horného fukaru. Pokiaľ bol silný vietor tak sa ten zvuk prejavoval dosť silno. Nebolo času to reklamovať, nakoľko každý deň potrebujem auto. Dohodol som sa s autorizákom a chceli nechať auto na dva dni tam. Takže z toho nič nebolo. Nakoniec som dal auto kamošovi do garáže. Vybral Swing odpojil, zapojil vrátil späť a ono to prestalo. Ale teraz po pár dňoch sa to trošinku zase ozýva nie tak hlasno ako predtým. Mal niekto takúto chybu??? A ako ju  vyriešíl. Rozmýšlam že to vyberieme a niečim to vypodložíme, káble penovou páskou oblepíme a podobne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nakoniec sme to vybrali oblepili páskou káble tiež. Celé rádio okolo a zospodu nasadili. A vyzeralo to OK až dodnes. Dnes dlhšia jazda vyššou rýchlosťou a zase praskot syčanie. Nakoniec som dal ucho k stredným výduchom nad Swingom a odtiaľ to išlo. Výduchy vypnuté polohou dolu, ventilátor na nule. Takže predpokladám že to nejde z klimatizácie. Skúsim vybrať tie stredné výduchy a olepiť.  Uvidím . Snáď to bude to. Teraz riešiť autorizák je nemožné. Ale serie ma to. S autom som ináč spokojný ale  tieto pazvuky to je horor. Na dvojkovej Fábii som s takýmto nemal nikdy problém. Ach na nervy to ide. Ono tam počujem ako keby vietor zvonku prerážal dnu. Hlavne to najviac počuť pokiaľ je silný protivietor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...