Přejít na obsah

Pazvuky - klepání, drnčení, vrzání, bouchání


Reesha

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Bohužiaľ drnčanie znovu. Ono to začalo až večer počuť. Pár hodín sme nad tým lamentovali a nakoniec zistili že to robí pravý krátky stierač na spolu jazdcovej strane. Dnes keď fúkal silný vietor to robilo markantne. Zistil som ze sa trase a búcha do skla. A celý ten zvuk akoby vychádzal zo stredných výduchov. Teraz otázka : Neviem ako iné fábie ale všimol som si že ten pravý stierač. tá časť kde sa nasúva ten obdĺžnik dosť vyčnieva a vlastne ho ako vodič vidím v zornom poli. Rozmýšľam či to nie je od výroby zle zmontované či to nemá byť o dva tri zuby nižšie. Celé to pravé rameno sa hýbe a chodí tak +cm do strán akoby to malo vôlu. Nemá niekto fotku z vnútra nafotenú zo šoférovej strany, či to tak má byť alebo to mám zle zmontované od výroby?? Čo som si pozrel nejaké videa z Youtube tak mám pocit že to nebolo vidno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

No jo, nějak jsme moc zfanfrnělí a přecitlivělí. Mě stačí se občas projet se švagrem s jeho obstarožní Ladou NIVA a hned mám na dlouho pokoj od nějakého hledání rušivých zvuků ve své Fabii, prostě to mé auto jede tiše jako nějaký Rolls Royse.  Stejně jsem to měl před x-lety, kdy můj otec prodal Trabanta 601 a koupil novou Škodu 100, to vám byl tehdy najednou takový "nebeský" klid. :-)

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Nemá někdo tip na servis v okolí Brna, kde už úspěšně vyreklamoval hlučnou klimatizaci? Klasika co už tu někde zaznělo vícekrát: malý rozdíl teplot, otáčky kolem 2000. Po zapnutí AC vevnitř "cvrdlikání/syčení". Po vypnutí okamžitě přestane. Už jsem se na to ptal loni při garanční prohlídce a nic takového samozřejmě nikdy neslyšeli. Video níže. Díky.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2-MYsRhJtMo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ses jako jen ptal před rokem,  dali to do zakázky jako reklamaci? Předveď jim in natura zvuk za podmínek kdy se vyskytuje a oni to musí řešit. Nahrají si ho a pošlou do ŠA, nenech se odbýt, reklamoval jsem to loni v létě na novým Rapidu a oni dobře ví o co jde, taky se vykrucovali a musel jsem na ně být dost nepříjemný. Nedávno po necelém roce jsem byl reklamovat nefunkční klimu, protože špatně propláchli systém od špon ze špatného Sandenu. Hledej u F3 i u Rapida v jiném tématu, sem to ani nepatří.

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Mě to skřípalo okolo výdechu topení na straně řidiče. Když jsem zatlačil prsty do spoje mezi plastem palubní desky a plastem obložení předního okenního sloupku, tak to přestalo, po uvolnění prstů to zase začalo. Vyřešil jsem to vsunutím tvrdého kousku gumy mezi ten spoj, tedy do té mezery mezi plast palubky a plast toho sloupku. a zasunul jsem to na doraz, abych tu gumu neviděl. Ta guma musela  být tvrdá, aby to nerezonovalo a zároveň tam bylo určité pnutí, jinak měkká guma, nebo molitan nebyl k ničemu, u nich to časem začalo  zase skřípat. 

Nevím, třeba to budeš mít to skřípání z něčeho jiného, já jen popisuji svůj  případ, kdy mě ten zvuk vycházel jako by z okolí výdechu topení. Prostě zkoušej za jízdy přikládat dlaň/prsty na ten výdech a postupně dále na okolí toho výdechu, až ti to přestane, no a uvidíš........ Pouhým poslechem na to člověk těžko přijde, čím to může být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Túto zimu som postrehol, že ak je večer dážď so snehom a v noci to zamrzne, niekde z miest horného tesnenia dverí vychádzajú dosť silné nepríjemné zvuky - akoby škrípanie ľadu kombinované s cvrlikaním. Predchádzajúce štyri zimy boli bez problémov, prvýkrát sa to objavilo túto piatu zimu. Dnes ráno opäť.

 

Vnútorné tesnenie dverí je suché, čiže buď zvuky spôsobuje tento kúsok ľadu na vonkajšej gume alebo bude zamrznutá voda schovaná niekde inde. Neviem, či to je aj pri iných dverách, toto pri uchu prehlušuje všetky ostatné zvuky..

1314867761_20210408_064740kpia.thumb.jpg.65955a1da6611eeb3bec4a67e8947518.jpg

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Tak to vypadá, že ani u výroby 6/2021 nedošlo k eliminaci problému s B sloupkem. Po 600 ujetých kilometrech se začalo ozývat praskání/cvakání z této oblasti. Nejsem si jist, zdali to jsou zámky nebo sedačka, ale projevuje se to pouze v zatáčkách na horších cestách. Zkusím servis u dealera a uvidíme, co s tím chlapci vymyslí. Po přečtení zdejších příspěvků bych se rád vyhnul výměně sedadla, ale to si asi příliš nevyberu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě drnčelo a klepalo hlavně na kostkách ovládání oken u řidiče, to velké tlačítko, takže jsem to rozdělal a vytlumil. První jsem myslel, že je to zámek, držák lístků na skle nebo přístrojovka, ale nakonec toto. Ale ono se stejně časem ozve něco jiného

5bf4335465d7d_t.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, cca před měsícem se mi začali ozívat pazvuky od levého stredového sloupku. Nevím či to dělá ten vnější černý plast, každopádně je to slyšet při přejetí i malé nerovnosti. Nevím zda se to tu již neřešilo, někdo nějaký nápad? díkyAhoj, cca před měsícem se mi začali ozívat pazvuky od levého stredového sloupku. Nevím či to dělá ten vnější černý plast, každopádně je to slyšet při přejetí i malé nerovnosti. Nevím zda se to tu již neřešilo, někdo nějaký nápad? díky, jedná se o FIII combi 2017

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...