Přejít na obsah

Zimní pneu


Bladik

Doporučené příspěvky

Narazil jsem na zajimavy problem a to pri vyberu zimnich pneu.

Me auti ma v technicaku tyto rozmery:

R18 235/45 94W

R17 215/55 94W

 

Bohuzel jak jsem zjistil ani v jednom rozmeru se neda pneu sehnat, jedine jit do nizsiho rychlostniho indexu(pak to ale neni spravne a vsimavejsi policajt by se v tom mohl rypat) a nebo potom jit do vyssiho vahoveho indexu a tim je 98 - jenze to je rozdil 650 vs 730kg a to nevim jestli neni uz moc ... a ted babo rad ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm to je rada zase od odbornika. :)

Ja s tim sice nelitam 270, ale technicak mluvi jasne.

Vyhlaska zni takto:

 

§ 21 vyhlášky č. 341/2002 Sb., o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, v níž je uvedeno toto:

  • Pneumatiky musí být pro každý typ vozidla použity tak, aby jejich konstrukce, provedení, rozměry a huštění odpovídaly podmínkám provozu, zejména největší povolené hmotnosti vozidla (povoleným zatížením připadajícím na nápravy) a jeho nejvyšší konstrukční rychlosti (rychlostní kategorie pneumatik musí být shodná nebo vyšší, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla).
  • V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle (například palubním počítačem).

 

mno resit nalepku... ;)

Na MaxiDotu to take lze nastavit, takze to by to mohlo resit, ale zajimalo by me jak bych to resil pred policajtem i kdyz bych byl v pravu.

Takze moje volba asi tedy padne na R18 235/45 94V, protoze v tech 17kach nejsem 94ku schopen nikde najit, vse je tam 98ka....jeste tedy zkusim hledat.

Editováno: , autor: Bladik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok bladíku, hlavně že ty seš odborník co ani neumí googlit...

mrchodny ti to vyhlášku napsal sám.....  jak si sám napsal, stačí nastavit na maxidotu a to stačí ukázat policajtovi. nic víc... Jestli se bojíš policajtu tak radši nejezdi autem.

 

Na STK mě říkal technik, že vyšší nosnost ovšem nevadí.(tzn v tomhle případě asi XL či extra load pneumatika)....

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezis tak otevrel diskusi, tak z nej nedelejte blbce :-)

 

Me by treba taky zajimalo, co kupujete za pneu, protoze me to ceka taky, kdyz dostanu auto pravdepodobne na zimu a taky si myslim, ze ta 215/55 je zbytecne exoticka guma, kdyz na 225/45 tady jezdi vsechny octavie a jim pribuzny auta, coz je 50% vozovyho parku a pak je ta guma logicky levnejsi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je v poradku, Kokta je znam tim, ze neumi odpovedet normalne a hned kazdeho osocuje jaky je to hlupak! ... ze :kol-24:

Tu vyhlasku jsem nasel asi pul hodiny pote co jsem zalozil tema a proto jsem sem take uryvek z te vyhlasky dal, aby si to mohl precist kazdy, proste dle kokty si to priste necham vse pro sebe, problemy si budu resit sam a tim padem tady to forum zavrete!

 

Policajtu se rozhodne nebojim(pri najezdu 50/rok to ani neni mozne), ale dokazu si predstavit, ze narazim na nejakeho aktivniho blba(jako ze se me to uz povedlo) a pak se s nim dohadovat a chodit po uradech kvuli spravnimu rizeni apod. je proste otrava a ztrata casu.

 

Co se tyce vetsiho indexu zateze vcetne XL, nejsem specialista na gumy, ale neni ta pneumatika tussi => jak se bude sjizdet, apod. Kazdopadne vcera jsem narazil i na 94-ky, takze ted uz jen rozhodnout se jestli 18 nebo 17.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dokážete mi nekdo prosim poradit?

Na SII mam origo disky Trifid, rozměr disku: 7,5J x 17“, ET 49 a na tom gumy 225/45 R17. Mohu ty disky pouzit pro SIII na zimni gumy 215/55 R17?

Nebo to je spatnej rozmer disku? Nebude problem prave to ET?

Diky za radu.

Editováno: , autor: Martin Bednář
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dal jsem dotaz prodejci u Klokočky. Dostal jsem tuto odpověď. Jaké máte v TP u Laurina napsané rozměry? U S2 mám v dalších záznamech dole uvedeno ještě 5 dalších rozměrů, než v horní části TP. V konfigurátoru je uvedeno, že v TP budou zapsány 18" a 19". Trochu chaos. Chtěl bych použít zimáky 17" a nevím, zdali to půjde. Díky.

post-96075-0-83637100-1443737035_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...