Přejít na obsah

bouchání od podvozku


czab

Doporučené příspěvky

Zdravím, včera jsem začal pozorovat, že při nižších rychlostech (na jedničku a dvojku) při přejezdu trochu větší nerovnosti je slyšet jakoby bouchnutí (něco jako doraz). Mohla by to být závada nebo je to charakteristická vlastnost?? Pozoroval někdo taky podobný hluk nebo jsem sám?? Omlouvám se, těžko se to popisuje a chtěl jsem se zeptat než pojedu do servisu (mam najeto 1tkm). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne to buchne tiež na trase ktorú denne robím. Idem do kopca, je tam priečna nerovnosť a riadne treba ísť pod plynom. Prakticky tiež ide o taký doraz, keď koleso zrejme na chvíľu nadskoci. Vždy sa vlastne jedná o jazdu po nerovnom povrchu do kopca, alebo aj v kombinácii s výjazdom zo zákruty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná stejný problém jako je v sekci modelu Rapid, tj. uložení převodovky. Mně to dělá to stejný a horší je to, když je chladno. Ráno to mlátí moc, jak se motorový prostor ohřeje, tak je to podstatně lepší. Servis mám 30km a když tam dojedu, tak nic neklepe :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a není to proste tim, ze pri prejezdu te nerovnosti jdou tlumice uplne "na doraz"? Obcas prejizdim zpomalovaci prahy na 30ce, ale zadne divne zvuky u toho nepozoruju. Párkrát jsem vzal nechtene "propadly" kanal v 50 a to rana byla, ale celkem opravnene... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Za jizdy se mi to nasimulovat nepodařilo, ale jsem si jisty, ze to dela silent blok motoru u prevodovky. Zkousel jsem zduchnout motor smer od predu de kabine a ten zvuk je ten samy. Potom je videt na videu jak hybu motorem vpred a vzdad - zda se mi ze ten silentblok je nejaky mekky.

 

https://www.youtube.com/watch?v=s_rHuAozj-c

Editováno: , autor: Reeshanek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Mě osobně teda vadí příliš měkké silentbloky na předních ramenech. Třeba když prohrábne na kanálu a pak se zase chytne, tak to jde na doraz a je to rána jak z děla, to samé při brzdění na nerovnostech + na brzdách je to jak žužu a špatně drží stopu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...