Přejít na obsah

Svítivost Bi-Xenonů


Clint

Doporučené příspěvky

Zdar chlapi, nenašel jsem přímo vlákno na Bi-xeny, tak se chci zeptat zde....

 

vy kdo je máte, nestává se vám často, že na vás auta blikají?  Mě přijdou ta světla děsně nahoru, ale v servisu to kontrolovali a výška Ok, nivelace funkční. Porovnával jsem to nevěřícně i s jiným (také OIII) autem u zdi a opravdu stejně nastavené. Nicméně auta blikají prakticky každou cestu, kdy jedu ve tmě...

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedu v levém po dálnici  a velké návěstní tabule podél komunikace jsou do půlky osvícené :) Normálně se tam odrážejí stíny aut, co jedou zrovna v pravém pruhu...;) 

 

Samozřejmě za mě mohu říci, že jsem se svítivostí 100% spokojenej, na dálnic nepotřebuji ani dálkovky, až na to věčné blikání aut v protisměru na okreskách....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

By mělo bejt nějak standartně nastavené....Mě to kontrolovali v autorizáku, byl jsem u toho a bylo to přímo na rysce....

 

Myslim, že Ozi s OIII na srazu taky něco říkal, že na něj blikají, ale nevím přesně...

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby jen obcas, na me blikaji porad a uz jsem s tim byl taky na kontrole. Nejlepsi jsou lidi co si mysli na dalnici, ze do nich peru dalkama a kdyz je predjedu tak me delaj diskoteku do zad a nebo se na me povesi a ty dalkove fakt zapnou. :(

V servise mi rekli, ze to je normalni, ze xenony oslnuji a strasne je zaskcilo, kdyz sem odpovedel, ze to je zajimave, ale jezdil jsem vic jak 10 aut s xeny a tyhle oslnuji (u ne SUV) jako prvni. Odpoved byla, to mate tezke, mate to serizene spravne, tak bud dejte mracitka a nebo si to seridte vic dolu, ale my to udelat nemuzeme...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mně bliknou občas, ale statisticky je to zanedbatelné, spíš to plyne zrovna ze vzájemné nevýhodné polohy aut. Jiná je u automatických dálkovek, tam logicky dělají problémy horizonty a zejména, když za nimi je kamion, kde řidič sedí vysoko a je oslňován do doby, než elektronika chytí jeho světla, která bývají proklatě nízko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může za to rychlost a adaptivní nastavení světel.(čím jedu rychleji tím víc svítí do předu) Pozoruju to na dálnicích v DE kde jedu krapet rychleji a při předjíždění na mě taky blykaji.

Clinte ty co nejezdíš na hraně auta 120mimo město za to může tvůj sportovní podvozek protože ti to poskakuje jako koza.;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nemůže na to mít vliv výška podvozku a rozměr disků/ pneu a jejich naladění od Škodovky? Možná blbost, ale logiku byto mělo.

Po vymene pruzin auto kleslo dole o cca 30-40mm a pri kontrole nastavenia svetiel v servise bolo vsetko uplne ok,nebolo treba nic nastavovat.Takze ani vyska a ani velkost diskov rolu nehra.S tym sa vysporiada elektronika sama vpohode.

 

Kazdopadne aj na mna vynimocne niekto blikne,ale vycsinou su to taky,ktori svietia na svojich autach bludickami,takze logicky sa im zda,ze im to peciem dialkovymi:-)

Kazdopadne som s AFS xenonami u Skodovky nadmieru spokojny.Oproti konkurencii v triede su famozne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podvozek to nebude, však Ozi a já máme uplně jiné podvozky. A blikají na mě auta furt. Jakmile vyjedu z města do lesa na okresce, jedu třeba 120 a už jen čekám u prvního protijedoucího , kdy na mě blikne. Už bych se mohl sázet že blikne a vyhrával bych :D V podstatě na to musím v noci dost myslet, pač u každého auta už psychicky jen čekám, kdy blikne.

 

u OII FL se mi to nestávalo vůbec a když už, tak opravdu velice zřídka, jak by řekl Petrrr zcela výjimečně jednou za sto let :)

 

S Ozim jsme to právě srovávali u zdi a ty linky byly naprosto stejně vysoko. V servisu mi řekli také, že je to přesně na rysce, když to měřili a já u toho byl a opravdu to tak bylo.(to už jsem psal)  Tak jsem z toho taky takovej divnej, na druhou stranu to svítí skvěle a nerad bych to sklápěl.

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... , jedu třeba 120 a už jen čekám u prvního protijedoucího , kdy na mě blikne. ...

 

Při 120 se světla přepnou do "dálničního" módu a smaží i do vedlejšího pruhu. Zkus někdy jet po té okresce předpisových 90. Schválně kolik aut v protisměru bude blikat.

Nebo pokud fakt tak spěcháš, že potřebuješ mít srnku až vzadu v kufru, tak přepni světla z polohy auto na zapnuto...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...