Přejít na obsah

Citigo převodovka - hluky


racer415

Doporučené příspěvky

za sebe můžu říct, že u obou našich CG pozoruju občasné vrtochy převodovky, občas se nedá dobře zařadit zpátečka, občas mezi 2 a 3 od spojky něco cvakne, ale podle škody to není vada ale vlastnost... nějak zvlášť to nevadí, ale někdy to připomene časy Š120. Najeto 19000 a 3500km

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Ahojda, v jinem vlakne se to take resi, pry udajne meni spojku, pry odchazeji pritlacaky... RAcer, uz jsi to nejak resil? Mame kratce ojete CG z 10/2012, ma najeto 52tkm a na volnobeh to proste vrci, kdyz seslapnu spojku tak ticho ... Cvakani pri razeni je pry normalni ... DIky za info ... DD

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Hezký den, měl bych dotaz, zda se někdo z vás nesetkal s následujícím problémem - několikrát se nám v poslední době stalo, že při snaze o rozjezd po zařazení jedničky byla místo jedničky zařazena zpátečka. Jedničku se podařilo zařadit až teprve po opakovaných pokusech. Je to CG 55kw, r.v. 2015, tedy zpátečka se řadí přes zatlačení páky... Stalo se to mně, i mé polovičce, takže bych lidskou chybu při řazení spíše vyloučil ... :-) Díky za případné zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To neporadim, mam 2012 a razeni dozadu, ale obecne u CG kvuli zjednodusene konstrukci prevodovky a malo snychronum se zpatecka "hure" radi, je lepsi vzdy trebas sekundu pockat a nervat to tam hned ... zkuste to delat reknu pomaleji ... obcas me to take stve, ale dle zahranicnich for to proste tak je ...

Jinak ke cvkani pri razeni nahoru, mam zpravu ze servisu, dela to lamela, bude pry nejaka inovovana, uz ted nekdy, ja uz to mozna ani nestihnu, zaruku mam  do 10/2016. Normalne se meni v zaruce ... Kdyz do rijna nevyleze nova lamela, necham tam dat novou stareho typu, pry to cca 10k vydrzi bez cvakani :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Trvej na tom, ze skoleni maji jasne dano ze je nova lamela, me to dela taky, jeste to cvaka pri razeni, resim to od listopadu kdy koncila zaruka ... uznano bez problemu ... jen se cekalo na tu novou lamelu, pak vybehla nova lamela, objednatelna byla 3 dny a pak se zjistilo ze zase cvaka, takze zase uprava lamely a uz by to melo byt ok ... ti co to maji slibeno, bude meneno, jinak se udajne rozmysli ze to bude brano jako vlastnost, ne vada a menit se to nebude ... vytiskni ten papir a at meni ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Taky slyším to hrčení - klepání z převodovky hlavně při volnoběhu na neutrál po studeném startu - při sešlápnutí spojky přestane, stejně tak to přestane po ohřátí. Nevim v kterém vláknu jsem četl, že prej konstrukce lamely (nepochybně odpružené, když to nemá dvojhmotovej setrvák), přes kterou tříváleček rozkmitá součástky na vstupní hřídeli převodovky a to pak ve studeném stavu dělá ten zvuk. Technicky to ničemu nevadí, jen poslechově... 

 

Studenej motor mám pár minut a vnímám to jen v garáži (99% studených startů) kdy minutku čekám, až se olej v motoru dostane všude, kde má, takže to neřešim. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vdaka za reakciu. Vymenil som olej v prevodovke, nakoľko mi išlo ťažko zaradiť jednotku a spiatočná išla cez zuby. Teraz to ide o 100% lepšie. Už len to hučanie. Ale všimol som si že keď ráno motor naštartuje tak je ticho. Prejdem cca 5 km tak to klepe a ak idem dlhšie tak to prestane. Samozrejme že keď zatlačím spojku tak to prestane aj keď hučí. Väčšinu ale naše jazdy tvoria práve tie 5 km trasy a vtedy to ide ako diesel. Bolo to brane len na rozvoz deti do školy manželkou.

 

Editováno: , autor: mino2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výmněna oleje :kol-47:

 

Co jsi tam dal za olej - origo?

 

Taky jsem chtěl tetos v létě vymněnit olej, ale nestíhal jsem - ne teda kvůli tomu hrčení, ale kvůli kovovému otěru ze záběhu součástek, kterej tam prostě vzikat musí - fyzikálí zákony platí stále. Teď už to nechám na příští rok, je už zima, převodovka se neořívá tak rychle, jako motor a hodinu to ohřívat nebudu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I za jízdy nebo jen při řazení jednotky a zpátečky - jak jsi psal?

 

Mě se řadí celkem dobře když je převodovka teplá, jak se ale blíží zima tak je znát, jak řazení (prodleva synchronů) mírně "tuhne" - hlavně řazení jedničky za jízdy se prodlužuje (nejsem zvyklej když jedu na křižovatce krokem dusit dvojku, podřazuju tedy za jízdy i na jedničku, což šlo u předešlé F1 perfektně). Taky když jedu po dálnici 130 a vyřadim z kopce na neutrál, tak při opětovném zařazení 5-ky to chrupne přes zuby (při cca 100km/h a menších rychlostech to nedělá).

 

No, třeba bych mohl zauvažovat i o jiném oleji, než od ŠA/VW - četl jsem ale, že u některých koncernových převodovek jiné převodové oleje nedělaly dobrotu...

V F1 jsem měnil originál převoďák za originál, ten ale taky nestál zas tolik - navíc lepší převodovku, než MQ200 jsem neřadil... Tahle "úsporná" MQ100, která je v up!/Citigu ...no, nic moc... Přitom jihoamerická verze VW up! má onu fakt povedenou MQ200 (pouze verze s robotickou př. má MQ100 jako v Evropě).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci olej v převodovce vyměnit na jaře také. Nevíte, jakou specifikaci musí olej splňovat? Ten Castrol Syntrans Transaxle 75W-90 má VW 501.50 a stojí 280 Kč/l. Originál na škoda díly (pro Citigo) stojí necelých 1600 Kč/l, má normu G 052 527 A2, je určen pro Yeti, Octavia III a Fabia III. Do převodovky ho přijde 1,1 l. takže je to na dvě flašky.

Editováno: , autor: ferokulda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...