Přejít na obsah

Dobíjení autobaterie - nabíječka, startovací zdroje apod.


Akrub

Doporučené příspěvky

49Ah při 12V dává 588Wh, tedy pokud by jsi dobíjel autobaterii z 0 na 100%, potřebuješ 588Wh * účinnost autonabíječky. Účinnost může být odhadem 60-70%, nabíjíš vetšinou z nějakých 60% baterie, tedy potřebuješ cca těch 588Wh. Vynásob počtem dobíjení a tarifem na elektřinu co máte. A i tak to bude spíš horní odhad.

Nicméně na tvém místě bych asi odpojil konektor u autobaterie a neřešil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fakt nechápete o čom píše?

 

Pýta sa na dobíjanie, nie na bateriu a iné riešenia.

 

Preto moja rada znie,  odhadnúť kolko to spotrebuje je fakt od brucha nakoľko záleží do akej miery je bateria vybitá. Pri dlhodobom stáni sa naozaj musí občas dobiť. Rada, dá sa kúpiť merak do zásuvky spotreby elektriny. Cena cca 8 Eur.

 

https://www.alza.sk/hobby/merace-spotreby/18855911.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přikon už byl v první odpovědi. Nicméně se ostatní snažili vysvětlit vlastně nesmyslné dobíjení. Pokud je funkční rekuperace tak pánovi to auto hned vybije takže by musel míť nabíječku dobíječku mít připojenou stále nebo 1xtýdně na pár hodin. Tedy pokud jezdí občas jen těch 15 km. Ten konektor by to vyřešil. Ale sousedy a svj si nevybere a ten měřák by byl pomocník k určení paušální platby. Ono někomu vysvětlit nejde, že bere několik kwh za rok s nákladem 20kč. Ostatní v tom vidí vidí 2kW spotřebič s náklady několik 1000 kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ale k hlavnímu tématu jak vyřešit v řídící jednotce zrušení rádoby inteligentního dobíjení,kdo to už umí?? Odpojení konektoru u baterie je řešením ,ale v tom okamžiku to vyvolá  spoustu chyb v řídící jednotce-vyzkoušeno.Proto by bylo načase toto řešit jiným způsobem,protože u nového auta dobíjet baterii nabíječkou je trochu silné kafe.Kdyby toto publikovali předem tak by si asi nikdo rozumný auto nekoupil a jnad by uvažoval o elektromobilu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nechceš mít baterii trvale ve vybitém stavu což je 12,2 V i po dlouhých cestách tak ti jiného nezbývá,Takto ji snad prodloužím život.Nikdy u předchozích aut to nebylo potřeba,když dobíjecí soustava dobíjela 14,2 V a podle stavu napětí baterie jsi mohl zjistit její stav a předpokládanou životnost, 12,2 V u nové baterie však signalizuje je konec životnosti.Pro úsporu- minimální - však dochází k dalším nákladů na nové baterie z vlasní kapsy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@pavelva Předpokládám, že máš v autě EFB baterii a u té tohle řešit nemusíš. To opravdu není její konec.

Baterie EFB podporují aplikace, které pracují při částečném stavu nabití a nevyžadují charakteristiky hlubokého cyklování baterií AGM. Toto umožňuje síťka z polyfleece, přidaná na povrch kladné desky. Pomáhá stabilizovat aktivní materiál desek, čímž se zvyšuje jejich výdrž.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, pavelva napsal:

Ale k hlavnímu tématu jak vyřešit v řídící jednotce zrušení rádoby inteligentního dobíjení,kdo to už umí??

Ano, už umí.

 

před 6 hodinami, pavelva napsal:

12,2 V i po dlouhých cestách tak ti jiného nezbývá,Takto ji snad prodloužím život.

Bohužel neprodlouží. Stačí cesta 30 km, kdy to pojede z baterky a jsi tam, kdes byl. Jsou doložené případy, kdy si auto jelo na D1 Praha - Brno 70-80% vzdálenosti na baterku. Světla, větrák, ECU, rádio,... Je to 221km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zajímavé, moje FIII s rekuperací mívá v garáži další den běžně 12,4-12,55V na baterce. jaký je to rozdíl proti stavu "vypnuté rekuperace" co u vádíš u Karoqu, je to otázka... Mimochodem jsme se na to Ferdy schválně ptal k našim na Karoq MR20 1.5 TSI DSG a prý u něj už rekuperace nejde potlačit "dlouhodobě", ale jen v režimu kdy jsou zapnuta hlavní světla, s DRL to prý rekuperuje jako z fabriky... tak fakt nevím čemu věřit :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...