Přejít na obsah

Zadní víko a bezpečnost


KarelM

Doporučené příspěvky

Docela mě zaskočilo, že zadní víko zavazadlového prostoru nemá při elektrickém sklápění nějakou pojistku proti přivření. Pokud víko narazí na vloženou ruku, zkrátka cokoliv, tak bohužel sklápění nepřeruší. Nechápu, proč konstruktéři nezohlednili bezpečnostní riziko tohoto řešení. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skutečně jsem to našel v manuálu, máš pravdu, ale současně tam je poznámka "dbejte na to, aby při zavírání víka zavazadlového prostoru nedošlo k sevření části těla - hrozí nebezpečí poranění". Zkoušel jsem to víko zastavit docela znatelným protitlakem, ale tlačilo to pořád dolů. Možná se to víko zastaví, ale citlivost je docela malá. Musím znova vyzkoušet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je tam malá citlivost, to máš pravdu, proto jsem si taky dlouho říkal, jestli si to s tou pojistkou nevymysleli. Nicméně nedávno jsem na to před očima prodejce zatlačil trochu víc a najednou to zastavilo :kol-47:

 

Zas na druhou stranu, jestli se nepletu, sevření působí proti těm elektromotorům o dost účinněji než snaha o protitlak. Takže i ta malá citlivost by měla stačit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...

Netusite zda se neda nejak zavrit nechte otevreny kufr kombiku? Uz se mi asi 2x stalo, ze jsem omylem zevnitr otevrel kufr ale opetovnym zmacknutim tlacitka zavrit nejde a ani dalkacem, do chvile nez vystoupim z auta. Pripadne zvazuju, zda nedeaktivovat vnitrni tlacitko otevrirani kufru. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Neviem aka citlivost tam je, videl som to skusat u predajcu a fungovalo to (moje nohy to neboli). Tuto zimu som si to vyskusal (neplanovane), na svojom chrbate.

Auto zasnezene cca 10 cm tazkeho/mokreho snehu, idem vybrat metlu z kufra a ked som sa zohol do kufra a vyneral metlu pod vahou snehu sa veko zacalo zatvarat. Dostal som ranu do chrbta a veko sa zastavilo, pod vahou snehu sa uz ale neotvorilo.

Svokor sa pozabudol, ze skoda ma elekt. otv/zatv. a zacal manualne otvarat a potom aj zatvarat, pri kazdom silnejsom pohybe ako je dany elektrikou sa pohyb veka zastavil (aby neublizil).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...