Přejít na obsah

Ostřikovače předního skla.


Martin Bednář

Doporučené příspěvky

před 9 hodinami, Pawouk napsal:

By mě zajímalo, k čemu výrobce dělá manuály, když to pořád nikdo nečte?

"Trysky ostřikovačů čelního skla jsou vyhřívané při nastartovaném motoru a vnější teplotě nižší než asi +10 °C."

 

Diky, alles klar. Manual jsem cetl, ale je to vice nez rok tak jsem to zapomnel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Chtěl bych doplnit informace ohledně mých ostřikovačů. Prudil jsem škodovku tak dlouho, až tvrzení o agresivní kapalině vzali zpět a problém opět řešili, jen mě požádali to řešit tam, kde se to začalo, to mě dost štvalo, protože je to banda lhářů, kteří tvrdili jak se vyměnilo kompletně potrubí, trysky atd., ale pravda to není. Problém s pliváním na konec odstranili, ALE! Pravděpodobnou příčinou, byl zpětný ventil u levé trysky v kapotě. Ten zrušili (je na to i TPI) a tím plivání přestalo. Jenže nastal nový problém, voda padala zpět do nádržky a než začala stříkat, tak se rozjížděli stěrače na sucho. Další reklamaci jsem již vzdal a věc vyřešil sám. Koupil jsem pár drobností tak, aby bylo vše vratné viz. příloha a nainstaloval k nádržce zpětný ventil. Měl jsem neorigo motorek, tak raději test s ním, ale po 1/4 roce používání vše v naprostém pořádku.

20200718_111538.jpg

díly.jpg

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Rád bych se podělil o své zážitky s ostřikovači na MR2016 (mám ho asi 3 měsíce). Ostřikovače měli prodlevu tak 2-3s, stěrače už byly tak 3/4 cesty zpět, než začaly stříkat a je vidět, že na světla to stříká hned. Když jsem pak do pár sekund ostříkl znovu, tak na sklo stříkaly hned.  Jak jsem jel na servis s oleji, tak jsem to nahlásil, ať se na to podívají. Servis: "Pane, máte to hotový byla tam prasklá hadička". Výsledek: pořád to trvá 2-3s a i když ostříknu znovu do 10s po prvním, tak to pořád trvá 2-3s. Na faktuře ani zmínka o opravě nebo kontrole. 

 

Znovu tedy servis, návštěvu jsem spojil s aktualizací Columba. Servis: "Pane, máte to hotový. My jsme vám tam zapomněli minule vrátit zpětnou klapku, která se dost zanáší". Výsledek: jsem tam, kde jsem byl před první návštěvou. Fakturovali jen tu aktualizaci. Teď mě čekají brzdy, tak jim to tam nahlásím a jsem zvědav, co mi zase řeknou.

 

Je fajn, že se tam dají dát VW/AUDI s lepším paprskem vody, ale to asi budu řešit až tohle bude fungovat. Jsem zvyklý na ostřikovače na Alfa Romeo což byly 4 vodní pistolky, ale na to, že to auto bylo starý 16 let, ostřikovalo hned. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem to zkusil bez světel. Jestli náhodou neostříkne napřed světla a pak sklo. Výsledek pořád stejný. Koukal jsem do dílenské příručky 03.2015 a na rozkresu ostřikovačů ani žádný ventil není. Dám jim poslední šanci a uvidíme. Pak napíšu jak to dopadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak jsem po další návštěvě servisu. Tentokrát zase jiný technik a už když jsem o tom začal mluvit, tak věděl o co jde a řekl, že je to normální. Že to se to zkoušelo několikrát řešit a když se tam dá zpětný ventil tak zase málo stříká pravý ostřikovač. V podstatě mi odvyprávěl to, co je napsané v tomto tématu. Počkám do jara a možná tam zkusím ten ventil dát sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozmyslam,ci by ti nepomohlo nastavit,alebo zmenit cez kodovanie oneskorenie intervalu ostreku prednych svetiel.Mozno by to pri kratkom podrzani sposobilo,ze by ti ostreklo iba celne okno a svetla az pri dlhom podrzani.Takt to totiz po prekodovani funguje mne.

Editováno: , autor: Patrik1971
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 7 měsíců později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Chalani len pre info.Nastavenie oneskorenia ostreku svetiel nema absolutne nic s ostrekom celneho skla.

Z velkej casti voda pada cez motorcek.Myslim ze este na Superbe 2 bol motorcek kde bol ventil priamo pri nom. V supe 3 moj motorcek vyzera trosku inac(lacnejsie),mozno by pomohla prave jeho vymena za verziu priamo urcenu pre S2.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...