Přejít na obsah

Parkovací kamera


Libor111

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Tak soudruzi ze Škodovky se moc neukázali.....po zadání kódu do ODISu, vše proběhlo jak má, ale auto stejně dodělávanou originální kameru v servise neukazovalo.....ještě, že dotyčný člen fóra má originální VCDS a já to mohl nastavit po servisu na dálku.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Kamera funguje i bez kalibrace. Kalibrační hodnoty, které jsem vyčetl z auta z výroby jsou celkem divoké....hlavně zadané rozměry. Bez těchto hodnot jsem to zkoušel prvně kalibrovat jako Audi A3 a to nebylo úspěšné.....I po neúspěšně kalibraci lze vyčíst z jednotky kamery tzv. kalibrační parametry. Zkus je zde vypsat a já je porovnám s tím co tam je z výroby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě teda kamera nefunguje resp. obraz nevidím. Namontovat sem tam tu origo z příslušenství online nakodoval pres odis a pise mi to chybu bez základního nastavení dam základní nastaveni a program mi to neprovede resp.napíše mi ze je tam chyba.nevím co dělám špatně.

k tem hodnotam zadny tam nejsou ulozeny samy nuly, kdyz sem to vycital z jinyho superba tam tam naky byli ulozeny, jak ty pises docela zajimavy to jo :) ale tam je proste cisto jako kdyz neni parametrizovana ale odis to delal aspon to psal :) 

Editováno: , autor: dasek82
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to do teď nemají ani opravený...tj. kamera musí zobrazovat(je to špatně nastavené v autě). Opět ukázka neschopnosti Škodovky řešit problémy. Dokážu aktivovat přes teamviewer na dálku.

 

Když se spustí kalibrace po zadání měřených hodnot tak je to vidět i na navigaci....pokud by se spustila kalibrace jak má tak se tam ty hodnoty vždycky zapíší(pokud jsou tam nuly, tak jsi nikdy nezadal vše potřebné k rozběhnutí adaptace). Pokud máš možnost k VW ODISu tak to udělat jako B8 nebo pomocí vlastní diagnostiky v základním nastavení a vyčtených měřených hodnot z auta z výroby a znalosti adaptačních parametrů.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo na vw to funguje to sem dělal ten samej den ale prostě na skode ten program jakoby zamrzne...ve vlastní diagnostice zakladni nastaveni proběhne do fáze 1 do 100% ale pak mi fo vyhodí chybu nevim jako když si nenajde desky vas6350 ty na serizovani...nevíš jak se anglicky jmenujou ty názvy kam se zadávají ty vstupní parametry?tzn výška desky ,délka k nápravě a výška kamery od zeme? Nic jinýho to po mě nechce teda

jinak ta kamera se nespusti ani kdyz se ma kalibrovat takze asi bude problem nekde tam protoze na b8 se to spousti to sem si vsiml

jeste ty hodnoty neco se nafotil z jinyho superba-ne kombi, tenhle je nakalibrovanej

 

post-9854-0-90262900-1453621691_thumb.jp

post-9854-0-43471700-1453621714_thumb.jp

post-9854-0-42221100-1453621731_thumb.jp

Editováno: , autor: dasek82
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem psal, obraz vyřeším na dálku přes teamviewer a nemá nic společného s neprovedenou kalibrací.

 

Pokud si prohlídneš ty obrázky zjistíš velice snadno, že při vlastní diagnostice v základním nastavením zadáváš ty samé údaje......tj. jen zadat ty samé údaje a nastavit desku na ně, aby odpovídaly. Když si projdeš ty údaje zjistíš jen dedukcí, že lze tyto informace snadno dohledat. Pro úspěšnou kalibraci tě i podle tvých fotek bude nejspíše zajímat vzdálenost středu kola zadní nápravy k desce a zde bych to nastavil desku do vzdálenosti: 1759 mm(v měřených hodnotách je 4600 mm a to je součet vzdálenosti mezi osy kol přední a zadní nápravy + této vzdálenosti). Tím bys to měl mít nastavené...ještě prozradím, že výška kamery od země je v hodnotě: FixedValueInputGrounToCamerZ....

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok napisu sz 

me zmatlo tech 4600 mm to sem si nedal do souvislosti ze je to soucet od desky az k predni naprave...

myslel sem si ze pokud neni udelana kalibrace tak ta kamera nebude vubec fungovat a ono je to trochu jinak 

teamwiever mam s tim problem nebude 

rano sem jeste patral po ty desce na kalibraci a borci si ji udelali sami z kartonu a papiru :)

 

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/316487-wykonanie-planszy-kalibracyjnej-vas-6350/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Mě by spíš zajímalo, jestli je reálné natáhnout ostřik - jestli jde jenom o hadičku, nebo je tam i jiné čerpadlo atd... Protože kameru jsem objednal z výroby, ale dostanu s ní Danajským darem stěrač a to je fakt humus :-)

 

Pokud by šlo dodělat nějak jednoduše kameru s ostřikem, jdu do toho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ostřik je ovládán spolu se zadním stěračem. Tím je dáno vše.

 

Sada ze Škodovky má v sobě potřebnou elektroinstalaci, která je nutné ještě doplnit o svazek do 5 dveří. Rozhodně kabeláž není součást vozu.

 

Ostřik nic neřeší, pokud na kameře vznikne povlak od špíny a soli je nutno jej ručně setřít. Ostříknutí kamery to nevyřeší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

@Patrik1971 Ten katalog nemusi byt aktualny.....

https://www.carsystems.eu/skoda-superb-iii-3v0-high-line-rear-view-camera-kit-with-guidance-lines,id3171.html

 

z briskoda.net:

An update to the note on compatibility. 

MY18 vehicles will only work with camera 3V0-827-566H.   The camera included in the 3V0 054 634A kit is not compatible and will not code with MY18 vehicles.   Retrofitting to a MY18 or later, the camera, vehicle and boot/hatch harnesses must be purchased separately.   Notes on Skoda parts system for the 634A kit say its applicable to all from 2016 however there is a further note that state 'additional parts are required' (Ie, the other camera) for MY18, effectively making it an extremely expensive wiring harness.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...