Přejít na obsah

Navigace Move & Fun


Doporučené příspěvky

Mohu potvrdit, že tato značka aku Cameron Sino je naprosto v pořádku. A prodejce také, měl jsem od nich v minulosti několik akumulátorů, například do Mio navigací, telefonů, inventurních záznamníků, .... Dokonce jsem jednou potřeboval aku co sice výrobce vyráběl, ale nikdo z prodejců neměli v sortimentu. Po dotazu a následné dohodě ji v relativně krátkém čase dodali a ještě za dobrou cenu.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Zdravím, hlásím se do klubu. Koupil jsem včera novou navi GARMIN a podařilo se rozběhat mapy Q2_2019. Ještě jsem dnes dodatečně stáhnul Q4_2020. Může mne někdo poradit kam na SD nebo adresářovou strukturu navigace umístit adresář GTA (NFS) ??  Dík za pomoc. Popis adresářové struktury by se taky hodil.. Díky T.

Editováno: , autor: violator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,
pořídil jsem Garmina do Citiga, netuše, že již není podporován. S pomocí zdejších příspěvků se mi povedlo aktualizovat mapy na Q4/2020, díky všem nápovědcům.

Lze ale nějak aktualizovat firmware? (a je to třeba?)

HW mám CE verzi 2.33

Navigation Skoda PID V2 version 7.16.8 (build-314)

Stáhnul jsem Fresh 3.6.0, ale hází to chybu a nekomunikuje to se serverem.

Garmin tvrdí, že poslední firmware a mapy mají být k dispozici po registraci do myVolkswagen, tam ale nic podobnýho nemůžu najít. A jedinej vygooglenej link na aktualizaci map od VW mi hází zacyklenou smyčku.

Nějaký nápad?

Díky! ;-)

Edit: Předpokládám, že ty Live featury už taky nelze využívat, že?

Editováno: , autor: Eddie75
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Ano souhlasím s Joseamigo, cenu to má.... a je to i vidět na OB Autodíly bylo za sníženou (1800,-Kč) cenu minulý týden ještě 12 kusů, teď už zbývají pouze 3.

Když neberu v potaz zastaralé mapové podklady, tak má přístroj plných dalších funkcí kvůli kterým se vyplatí ho za tuhle cenu myslím koupit. Navíc mi to příjde jako naprosto čisté řešení bez nějakého vedení kabeláže a umísťování mobilu na nějaký držák. I když dnes už jsou mobily co se týče navigace bohužel úplně jinde a škoda že Garmin už nepodporuje MF. 

 

Každopádně s aktualizací map mi hodně popomohl danikd, za což mu patří dík. Minimálně mě motivoval k tomu abych nad tím zašpekuloval.

 

Návod už je na stránkách předchozích....stáhnou Navigon Fresh a udělat si zálohu zařízení. Je to jednoduché. To je ale vše co uděláte, jinak už program nepodporuje nic, natož aktulizace map... Našel jsem dle návodu předchozích diskutujících nejnovější mapové podklady na uložto.cz. Soubor map jsem přehrál v zařízení a vše fungovalo, ale když jsem dal MF do držáku v autu, nefungovaly mi zadní parkovací senzory, a spojení s rádiem. Navigace ale bežela s novým mapovým podkladem v pohodě.

Když jsem obnovil zálohu, zase vše fungovalo. Asi jsem někde udělal chybu...... a tak jsem začal pátrat, jestli by to nešlo nějak jinak než prostřednictvím stažených mapových podkladů s ulož to (2020).

 

Pak mi Navigon Fresh poradil, a taky myslím že to někdo psal v předchozích příspěvcích, ale nejsem si jistý,že aktualizaci mapových podkladů lze provést ještě na my Volkswagen. A opravdu to bezchybně funguje, navíc je poslední aktualizace map 3/2021.

 

Postup je následující:

 

Najedete na stránky my Volkswagen - https://www.myvolkswagen.net/cz/cs/myvolkswagen.html?---={"myvw_weMapUpdate-default":"/tile","CustomerInteractionCenter-default":"/tile","myvolkswagen_featureAppSection":"/add"}

 

Zaregistujete se - email a zadat si heslo - potvrdit přihlášení v emailu...

Po přihlášení se zobrazí nabídka Garáž - Témata - Nastavení   -  zvolíte Témata

Zobrazí se - Aktualizace map - zvolíte - Do centra stahování

 

1. Zvolíte model VW up

2. A jste tam - na výběr máte 3 okruhy map, v každé je myslím ČR.

3 . Stáhnete jednu z nich

4. Pod jednotlivými mapovými podklady je ještě ke stažení návod v PDF s přesným postupem.

 

 Překlad:

Tato aktualizace je určena pouze pro použití s PID Volkswagen - mapy - pro VW UP,

 SEAT - Portable systím pro Mii, Ibiza, Cupra a ŠKODA - Move Fun - pro škoda Citigo, ale jen pro zařízení s označením GARMIN. Jiné verze nejsou podporovány.

 

Pozor!! Pri procesu instalace musí bý přístroj připojen ke zdroji napátejí (mini USB, 5V, min 1A).

Při aktualizaci jsem měl Zařízení  připojené datovým/napájecím kabelem který byl přiložen k zařízení k PC, ale aktualizace se mi vždy po prvním kroku přerušila... Je potřeba nepřipojovat zařízení k počítači, protože se vždy po prvním kroku spojí s PC a aktualizace se sama přeruší. 

Já jsem nakonec černý kabal připojil k obyčené nabíječce na mobil a dal do zásuvky, pak to teprve fungovalo..... Jesli to stačí provést v aute, to netuším to jsem nezkoušel.

 

Vzhledem k omezené velikosti  vnitřní paměti nelze nainstalovat všechny evropské země v jednu dobu. 

Vyberte si tedy balíček ke stažení, který je nejvhodnější pro Vaše osobní cesty a plány. (Střední, Jižní, Severtní Evropa)

 

1. Vybert oblast, stáhněte soubor a uložte jej do počítače.

2. Zkopírujte obsah ZIP souboru na Micro SD kartu o velikosti min 4GB, max 8GB. Větší velikost nefujguje, zkoušel jsem to. Je také potřeba kartu naformátovat na FAT 32.

3. Vypněte zařízení Garmin.

4. Vložte kartu Micro SD do zařízení Garmin

5. Připojte zařízení Garmin ke zdroji napájení. (znovu upozorňuji, ne k PC, ale jen k nějakému zdroji)

6. Zapněte zařízení Garmin.

7. Proces aktualizace se spustí automaticky

8. Postupujte dle pokynů na obrazovce.......... První věc kterou potvrdíte je to, že se vás před instalací zeptá, zda je zařízení připojeno ke zdroji. Potvrdíte, že ano...... Poté bílá obrazovka s malým křížkem uprostřed obrazovky, který zmačknete a držíte, dokud se křížek nepřesune dále ..... Až aktualizace proběhne zobrazí se zelená obrazovka, která nám dává vědět, že aktualizace proběhla úspěšně. Vytáhneme paměťovou kartu a stiskneme OK. Proces se dokončí a je potřeba zařízení vypnout!!!!!

9. Při spuštění zařízení je třeba jej znovu nastavit, dle pokynů na obrazovce. 

 

V nastavení navigace je pak uvedena aktuální mapa.... Jinak vše funguje jak má....rádio, sensory, navigace, paluvní počítač. atd.....

 

 

 

Obrazovka 1.jpg

Obrazovka 2.jpg

Obrazovka 3.jpg

Manuál k instalaci Garmin.pdf

Editováno: , autor: Marcelius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak velkou micro SD jsi měl? Zařízení je Garmin, nebo předchozí Navigon ( u toho to nefunguje)... Měl jsi zařízení připojené rovnou do počítače? (Musí být mimo PC, pak to nefachčí....) Ale pokud se ti po zapojení Micro SD do zařízení a jeho zapnutí nic nestalo, problém může být v kartě.... Jinak netuším...

Editováno: , autor: Marcelius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Zdravím ve spolek,
řeším úplně to samé, podpora skončila,  mapy nikde dohledat nejdou, odkazu je vícero ale žádný není funkční, pomocí programu Garmin express mapy i FW nejde také přehrát tak mě napadla ještě jedna věc 

našel by se zde někdo kdo by pro nás vytvořil kompletní zálohu ? s tím že my by jsme si pomocí této zálohy vlastně přes program NAVIGON Fresh mapy aktualizovaly ? pokud by to takhle šlo a fungovalo ? ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...