Přejít na obsah

Vyhřívané čelní sklo


Galvi

Doporučené příspěvky

"to mas cca 400W sklo + sedacky pet minut..."

 

Jen technická poznámka:

 

Neviděl bych to tak černě s těmi 400 Watty. Pro srovnání - ve fosilu s palubní 12 V sítí by si to okno muselo brát okolo 30 A, a to už je docela dost. Ostatně těch 400 W už by dělalo velkou část výkonu alternátoru. A u takovéhoto rozmrazování hodně zmrazenýho skla (-20, -30 st. C) bych měl možná i obavy, aby jednoho krásnýho dne neprasklo.

 

Ale přesto, připusťme tedy i těch 400 W, jenže i v tom případě by ta odebraná energie z akumulátoru elektrickýho CITYGO byla jen 0.4 x 5/60 = 0.033 kWh. A to je méně než 1 promile kapacity trakční baterie. Aby to 5minutové rozmrazování okna mělo v praxi nějaký citelný negativní dopad na dojezd vozu, muselo by se během jednoho nabíjecího cyklu rozmrazovat ne dvakrát třikrát, ne 5x, ne 10, ne 20x, ale aspoň 100x. Což by při typickém nájezdu 50 až 200 km (jak u kterého majitele) mezi dobíjením akecu znamenalo, že by vždycky řidič musel ujet pár set metrů, nechat okno zmrznout, pak zase rozmrazit a ujet dalších pár set metrů, zase ho nechat zmrznout a pak zase rozmrazit a tak pořád dokola.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cece nevim kolik to bere, tenkrat jsem to kvuli altiku ( mam uz ten vetsi z vyroby ) hledal a nikde jsem to nenasel, snad jen nejakou zminku o 500W u e-Golfa, tak predpokladam k veliksoti skla ze to bude cca tak ... posjitky tam jsou 2x30A, tak vic to nebude :)

Jedine jeste kouknout pres diag na merene hodnoty, jestli tam enco nebude, ale nejsou tam moc popisky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...