Přejít na obsah

Canton sound system


Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...
On 7/16/2021 at 5:34 PM, Goauld said:

diskutabilni, jestli se ti s tim chce srat. Ja jsem velmi pohodlnej clovek, auto si vzdy nakonfiguruju tak, aby mi to maximalne vyhovovalo a nemusel jsem nic bastlit. Spolupracuji s mnoho hudebnimi producenty a parkrat uz ten Canton zvuk dostal pochvalu. (S3 kombi)

Ja by som sa s tým určite nehral, skôr nejaká firma ktorá sa špecializuje na autohifi. :)
Každopádne to vyzerá tak, že budeme objednávať L&K, takže otázka je tým pádom už bezpredmetná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Historie se opakuje. Nový S III iV ve výbavě L+K, rozhraní pro ovládání Cantonu se tváří moderněji, ale zvuk za těch 5 let v Boleslavi posunuli kupředu jen o drobný krůček. Je to sice méně uřvané než 2017, ale celkově je to frustrující. A neskutečně laguje načítání z externího disku. Vzal jsem HDD 500GB z předchozího auta, kde fungoval bezvadně. V novém autě když už konečně hraje nějaká skladba a kliknu na "přeskočit na další skladbu", tak se cca 5-6 vteřin nic neděje, hraje původní skladba. Pak je na vteřinu ticho, konečně začne hrát nová skladba, ale na displeji ještě asi 2-3 sekundy zůstává název té předchozí.

Koupil jsem fungl nový SSD disk 500GB a co myslíte, jak to funguje? Jako kdyby v infotainmentu chyběla půlka čipů a ty zbývající jsou asi z roku 1999...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A proc to nenahrajes rovnou do interniho disku ? Nebo nepouzivas normalni flashku. Jako pouzivat do auta 500gb disk a divit se ze to radiu trva naloudit je divny co. Rekl bych ze vyvojar nepocital stim ze by si to k tomu nekdo pripojil a proto tam je cca 50gb interni úložiště ne ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Divit se, že v SIII r.v. 2017 (Amundsen + Canton) to s externím diskem fungovalo hladce a v SIII r.v.2021 (Columbus + Canton) to nefunguje, to je divné? Ani po změně z HDD na SSD to není žádná sláva - systém v novém autě s SSD má pomalejší odezvu než HDD ve starém autě.

Vývojář s tím nepočítal? Aha, takže specifikace externích zdrojů pro audio je tam jen tak na ozdobu...

50 GB interní úložiště někomu může stačit. V mém případě je to málo

 

Podporované zdroje.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, pravda. A uživatel, kterému stačí rozhlasové stanice, si s velkou pravděpodobností nepřiplatí za Canton, takže v pořádku.

 

Tady je z mého pohledu problém v rozporu mezi příslibem či oprávněným očekáváním a realitou: dle marketingu MB si člověk připlácí ne úplně triviální částku za koncertní síň na kolech, v reálu dostane něco zcela jiného. U auta 2017 jsem cílového stavu (který tam měl být od začátku) dosáhl až po utracení dalších cca 40 tKč. A podobnou částku do toho nasypu i letos. Pokrok jsem si holt představoval jinak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdo si koupí L+K, ten sice na rozpisu nenajde specifickou cenu za Canton, ale má to už "rozpuštěné" ve vyšší ceně za L+K. Zadarmo ten Canton rozhodně není.

Nechci překvapit zastánce kvality DAB, ale podívejte se na datové toky....

http://www.digitalradiodab.cz/rozhlasove-stanice.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samo sebou že nic není zadarmo, ale reagoval jsem na to, že jsi psal, že si za Canton připlatí. Určitě si ale nepřiplatí, protože nejspíš preferuje i jinou výbavu, kterou má L&K, určitě si L&K nebere kvůli Cantonu. A je třeba si uvědomit, že Superb III není a nikdy nebude koncertní síň, jako některé superluxusni vozy, a to ani s Cantonem, takže i když máš super sluch a smysl pro kvalitu hudby, ve své podstatě je i to nekvalitní FM pro někoho začala dostačující, pokud tedy nebudeš jezdit po super rovných silnicích 60 km/h. Canton není špatný, ale není to ta kvalita jako u jiných i nepremiových značek... 

Editováno: , autor: guest100
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi se shodneme, že se neshodneme.

Ad někomu to stačí: ano.

Ad výbava: Canton se dá kombinovat i se Style /to byl můj případ v r. 2017/ takže je to něco, co je za příplatek. Zadarmo to rozhodně nedostanu ani v L+K

Ad koncertní síň: po draze zaplacené zkušenosti vím, že to není koncertní síň. Proto jsem se podělil o zkušenost, aby jiní uživatelé věděli, do čeho jdou. Protože MB na webu nadále hlásá marketingový bullshit "dokonalý zážitek z vaší oblíbené hudby"

Neřekl bych ani Ň kdyby takto hrálo základní rádio...

Výstřižek.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hele ... kdyz jsi audiofil (to myslim pozitivne, .. urcite ne hanlive), rozhodne nebudes spokojeny s tim, co tam je ... budes vylepsovat.

pro me, jako "hlucheho" posluchace, je to super. 

mam kamarada, co se audiem zivi a bavi ho to ... kdybych chtel poradit s necim domu za 50tkc, posle me do haje, ze to jsou same sroty a ze to vubec nehraje ... to je tak cena za reprak .. 

tim chci rici, ze 95procentum to bude stacit a bude to mnohem lepsi nez jejich domaci audio a ostatni do toho nacpou silene penize ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky si myslim... Take mam Canton a za me je to naprosto dostacujici, stejne tak jako je pro me jako auto dostacujici Superb. Urcite by se tu nasel nekdo, pro koho je Superb vrak a nejezdil by v tom, protoze ma vyssi naroky.

 

Takze Canton za me k Superbu adekvatni, ale vyjimky se urcite najdou. Zajemce si muze Canton poslechnout v salonu a pak se rozhodnout.

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, Duke650 napsal:

...

Výstřižek.JPG

Ale však mají pravdu, přeci jsme lidé a pocit a zážitek z té hudby je vždy subjektivní. Za standard lze považovat pouze základ co dodává Škodovka v daném typu vozidla. Vidíme to snad všichni trochu soudní, že nelze srovnávat ani v rámci značky (rozdíl např. Octavia a Superb). Škodovka sama někde psala, že je standardní audio i Canton je jinak laděný pro každý model, natož pak srovnávat co je standard a nadstandard v rámci koncernu nebo konkurenčních značek. Tedy to co píše Škodovka, to je bohuzel pravda. Tedy jasný souhlas s tím, co píše @Plzeňáčeka i další... 

 

Ještě doplním jednu zajimavost, dnes, 13. února, je Světový den rádia, ktedy v roce 2011 vyhlásilo UNESCO. Tento den má poukázat na důležitost tohoto komunikačního prostředku a podpořit inovaci v oblasti nových médií. 

Editováno: , autor: guest100
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové nestačím se divit. Tolik advokátů škodovky a snaha vysvětlit, že mám přemrštěná očekávání... jsem dojatý.

 

Ano, vnímání zvuku/hudby je subjektivní, dalo by se o tom dlouze diskutovat, za cca 40 let v hifi jsem si stihl něco málo nastudovat / naposlouchat 

 

Už tady nebudu dráždit, rozloučím se konstatováním, že i tovární rádio Sony v Mondeu cca 2012 hrálo lépe než Canton 2022.

 

Přeji všem zákazníkům škodovky, aby nebyli zklamaní jako já. 

  • Líbí se mi 2
  • Pozitivní 5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@bojler Přesně takhle jsem přemýšlel taky. Měl jsem půjčené auto s Cantonem - nepřesvědčil. Přečetl jsem zkušenosti napříč fórem - nepřesvědčil. Investice do jiných repro či odhlučnění se mě osobně taky jeví jako lepší rozhodnutí. A tak Canton v konfiguraci nakonec neskončil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Hale lidi, taky jste si vsimli ze u aut bez Cantonu jsou normalne ve dverich dole 4 velky repraky a nahore vejskace....  ale u Cantonu jsou velky repraky hlavni jen ve predu... v zadu jsou dole jen naky stredaky a nahore vejskace... Kdyz presunu fader na zadni cast auta tak hraje jen subwoofer a ty vejskace ze zadnich dveri a zespoda jen jakoby stredy bez basu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...