Přejít na obsah

Vnitřní osvětlení LED


Cubais

Doporučené příspěvky

V 11. 11. 2015 na 19:39, Reesha napsal:

 

Mal som v interiéri tieto LEDky. Predné stropné a zadné stropné odišli asi po pol roku, resp. začali preblikávať  keď boli svetla v polohe "on pri otvorených dverách" a dvere boli zavreté. Tak som ich vybral a v aute som mal len predné čítacie LEDky. Fungovali bez problémov skoro 2 roky.

Dnes som nahodil tieto https://www.aliexpress.com/item/YUMSEEN-1pcs-Car-Interior-Led-C5W-C10W-Canbus-36-39-41mm-Dome-Festoon-Light-Decorative-License/32712758761.html .

Svietia parádne, ale nerozumejú si z prednými čítacími LEDkami. Začali prebikávat ale len pri naštartovanom aute. Chcel som si teda objednať tieto https://www.aliexpress.com/item/Car-Styling-2016-Newest-Error-Free-LED-Lamp-1SMD-4014-T10-W5W-Canbus-Light-No-Error/32715298013.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.a5pXxQ , no už sa nepredávajú. Poznáte nejakú spolahlivú náhradu?

 

EDIT: našiel som nahradu https://www.aliexpress.com/item/2016-Newest-Car-Styling-2pcs-LED-Lamp-For-Instrument-Light-1SMD-4014-T10-W5W-White-Cree/32697054941.html . Snáď budú OK

Editováno: , autor: Matvej15
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

tak to netuším. mám obyčajné z číny (odkazy tu niekde kolujú) a podľa mňa si už objednávali viacerí. mne akurát stihla jedna T10 na vodičovej strane preblikávať, vymenil som za novú a mám kľud. ostatné sú bez problémov či už u mňa, mojej bývalej F2 v kolegových rukách alebo na ocovom Roomstri

 

skôr by som skúsil tú vadnú reklamovať. ak si to bral z normálneho obchodu, 2 roky záruka je bežná

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Před nějakým časem jsem psal, že jsem objednal zadní čtecí lampičky přímo s integrovanými LED (https://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Rear-Interior-Dome-Light-Lamp-Inside-Ceiling-Reading-Light-For-VW-Golf-Passat-Beetle/32798749355.html). Teď jsem se dostal k instalaci. Pár poznatků:

 

Odstín plastu lampiček, které mi přišly, je mírně odlišný (ale po nainstalování to není žádný problém a mírně odlišná barva vůbec neruší, jak jsem se bál po prvotním vybalení).

01.thumb.JPG.58a4aca2e70ced6f2ab5ae11c38cbe7c.JPG

 

Kovový háček je trochu jinak tvarovaný. Na jedné straně mi lampička držela dobře, na druhé moc ne. Tak jsem se pokusil háček trochu lépe vytvarovat, ale.... stalo se to, co mnohým ostatním - zlomil jsem ho :-D Každopádně náhrada, kterou jsem si udělal z háčku na obrázky (z nejbližšího hobbymarketu), přesně jako si udělali někteří ostatní, funguje lépe, než původní háček ;-)

02.thumb.JPG.7a1e0fc8efb9dc5bf67f22726355258c.JPG

 

S výsledkem jsem spokojený - krásná bílá barva - ladí s barvou LED, které do předních lampiček dříve v tomto tématu doporučoval @wirer, a světla je nyní vzadu o hodně, hodně, více. 

03.thumb.JPG.27021ed4b2d4a218fa645b96d7086925.JPG04.thumb.JPG.8af8fce994ebeb48275e9161c8cb6545.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 rok později...

Ahoj všem, sháním radu, kam můžu zapojit LED pásek v interiéru Fabie. Jde mi o to, aby to spínalo při odemknutí auta, nebo při otočení klíčkem. Zkoušel jsem osvětlení schránky spolujezdce, ale nevyšlo to. ☹️ Ještě mě napadla stahovačka oken. Ale nevím, kudy vede kabel. Fabii mám ve výbavě Trumf. 

Děkuji za rady. 

 

Ps: Prosím pouze o konstruktivní odpovědi a ne hodnocení proč tento úkon dělám. ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě že jsem bohužel nic nenašel. Nejsem zdaleka tak zběhlý jako Vy tady na fóru. Auto mám lehce přes dva měsíce. Nechtěl jsem působit popudlivě. Omlouvám se, jestli to na Vás tak působí. Spíše jsem chtěl zamezit tlachání. ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl bych to mít jako "Ambientní osvětlení". Pásky už mám umístěné (4ks) na svých místech. Propojené do ovládací krabičky a teď potřebuji připojit dva vodiče na 12V. Ale aby to nesvítilo, když v autě nejsem. Imfotainment nemám ani podobné vychytávky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepotrebujes. Napoj sa na spinanu poistku. Ak nemas na to piny, pouzi "zlodejku" ci rozbocovac na poistku. Pozri si temu o ciernej skrinke a tam najdes moznosti napojenia. Ak pouzijes rozdvojku, napoj sa napr n azadny stierac. Ten je spinany az po pretoceni kluca.

Alternativa moze byt napojenie sa na osvetlenie interieru, ale to by som asi nerobil. Je to sedy kabel napr. na tlacidlach SS, tam je to pekne dostupne. Aj v dverach to mas... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 hodinami, MaikyX napsal:

Ps: Prosím pouze o konstruktivní odpovědi a ne hodnocení proč tento úkon dělám. ?

Konstruktivně:
Porušení pravidel fora článek č. 2, odst. 2 o zakládání nových témat - nesprávná sekce a navíc duplicitní téma. Témata sloučena. ;)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 17. 4. 2019 na 22:53, MilanHos napsal:

@MaikyXwirer má plno různých úprav popsaných v tématu o své F3 v sekci “vaše Fabia 3”. Je aji dobré problém více popsat, o jaký led pásek se jedná, kde ho máš nalepený, nejlépe i fotku a tak ?

Nemáš náhodou @wirer návod na ambientní pásek u sebe na webu? 

 

 

Přikládám fotky jak to vypadá. Náhled umístění jednotlivých pásků a pak fotky pár míst, kde je přichycen pásek. Kabeláž zadních se mi podařilo schovat pod plasty tunelu. Přední pásky jsou pod palubovkou a propojené jsou pod panelem s USB, AUX a 12V. Mám je zapojené do řidící krabičky, ze které vedou už jen dva vodiče (+ a -), plus chci zapojit na pojistku přes rozdvojku s odbočkou, jak mi radil @wirer (pojistka zadního stěrače) ale minus ještě nevím. Poradíte kam?

IMG_20190418_154409.jpg

IMG_20190420_160539.jpg

IMG_20190420_160611.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud dobře vidím, tak jsou to pásky zalité v silikonu. Když jsou to navíc pásky z ebaye a podobně tak ty se rády přehřívají. Bylo by lepší je schovat ještě do hliníkobého profilu popřípadě podlepit nějakým kovovým páskem pro odvod tepla. 

Zkoušel jsem jednou tento pásek v silikonu dát do hliníkového profilu jako osvětlení v akváriu a tím že se pod krytem drží teplo tak se pásek přepálil. Jak je to zalitý silikonem tak tam neprobíhá přirozený odvod tepla. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paráda, díky za radu. Budu to hlídat a uvidím. Z Ebaye pásky nejsou. Na obalu je původ Německo. Stejně si na to dám pozor. 

 

K tomu zapojení. Nevím co dělám špatně. Krabička už je zapojená dobře k napájení. Jako + jsem zvolil pojistku č. 27 zadní stěrač. Jako - jsem použil bod u páky na otevírání kapoty. Po testu s jedním článkem led pásku, který jsem zapojil do krabičky fungovalo vše jak má. Když jsem ale do krabičky připojil všechny vodiče z pásků, tak mi to vystřelilo pojistku (20A jsem tam dal). 

Co teď? Použil jsem vodiče určené na RGBW pásky co mám. Konektor originální opět k RGBW páskům. Spoje jsou řešené WAGO svorkami (20A) 

Tak proč jeden článek Led pásku svítí a 4 články už ne? ☹️

 

IMG_20190421_135425.jpg

IMG_20190421_135450.jpg

IMG_20190421_135730.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě se odpálila pojistka, když jsem do rozbočovače dal pojistky naopak. Ale to byla 5A do kamery. Nejspíš je to přetížený, nic jiného mě nenapadá. 

Kolik má A ta original na stěrače? Pokud potřebuješ na ty pásky 20A tak to dej na pozici která má více jak 20A původní pojistku. Nikdy na pozici s menší pojistkou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...