Přejít na obsah

Vnitřní osvětlení LED


Cubais

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Pozor na facelift verzi (moje 8/2018), tam je uchycení zadních lampiček odlišné. Starší provedení jde lehce vysadit i vsadit, ale u těch nových je to peklo. Drží to defacto po celém obvodu pomocí zpětně zahnutého plechu. Oni tam ty světýlka vsazují předtím, než nasadí stropnici, takže ten nový super plech umístí z vnější strany a do toho zacvaknou to světlo z vnitřní, jenže teď už člověk nemá přístup z vnější strany, leda sundat celou stropnici. Takže jde to hodně blbě vyndat, protože se to musí vytáhnout i s tím plechem a ještě hůř dostat zpět a stejně to nesedí dokonale. Opravdu skvělé vylepšení, myslel jsem, že to rozbiju. ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakonec se mi to nějak provedlo dostat zpět. Ale konečky prstů mě bolí ještě teď. ? Čert ví, do kolika aut se tento typ dostal, protože dnes jsem to zkusil oddělat u otce na autě vyrobeném 2/2019 a už tam má zase ty klasické vyrobené ve Slovinsku. Ty moje vypadají zvenčí stejně, ale střeva jsou trochu jiná a je to made in Germany. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Zatím jsem vyměnil za LED jen světlo v kufru.

Nicméně od té doby se mi děje zvláštní věc. Když za jízdy otevřu odkládací přihrádku před spolujezdcem tak mi na MFD vyskočí, že mám otevřený kufr. :-D Jak přihrádku zavřu upozornění zmizí. Děje se to naprosto náhodně. Třeba jednou ze 3-4 otevření.

Nesetkal se s tím někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne sa to stávalo pravidelne, keď som za jazdy rozsvietil interiérové svetlo. Popri hláške o otvorenom kufri ešte blikali všetky interiérovky. U mňa to spôsobovala chybná LEDka v kufri. Pomohla objednávka z iného zdroja...: https://www.aliexpress.com/item/32787093369.html

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zpět se vrátím k otázce, problikávání otevřeného kufru na MFD. Jak píše @brrrrm tak při rozsvícení interiérového světla se to děje ve 100% situacích. Světlo do kastlíku bylo objednané z jiného zdroj (ten co uvádí @brrrrm) a na výše uvedený problém nemá vliv :-( Mám tím pádem momentálně ze dvou zdrojů (oboje Ali) dva páry světýlek. Přihrádka před spolujezdcem a kufr (oboje je stejné světlo). Ať vyměňuji jak vyměňuji tak pokud vyměním světlo v kufru za LED tak vždy začnu dostávat ono oznámení.

 

Je nějaké jiné řešení než kompletně výměna všech int. světel za LED?

Není možné nějak nakódovat? Ideálně přes Car Scanner.

 

PS: zvláštní, že na druhé Fabii (jen krátká a o dva roky starší) co máme doma je vše ok

 

EDIT: Nebral někdo třeba tohle? Že bych to vyřešil jedním nákupem :-) https://www.aliexpress.com/item/4000706770574.html

 

Editováno: , autor: Cofi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@TOMUS O LED "panelech" jsem nepřemýšlel, i vzhledem k tomu, že snad všichni ostatní mění jen žárovky a jsou v pohodě. Přijde mi to i jako nečistší a většinou nejjednodušší řešení.

 

@wirer Já, že v Car scanneru jsou pod Light Adaptation nějaké možnosti i na světla v interiéru, minimálně mě to tam nabízí myslím osvětlení pro nohy (což teda Fabie nemá) a Glove box. Tak jsem myslel, že by to někde pošťourat mohlo jít. Škoda. 

 

Zkusím asi objednat ten kit na celé auto a uvidím. Ty necelé 300kč není zase tak hrozné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Já přemýšlím o  led pásku  do kufru  tak 1m   ale  nevím kolik  W si mohu  dovolit  PŘIDAT  NA  ORIGINÁL  KABELI  K LAMPIČCE   například  dá tam  24W  a  ledek   je  přes 200  na   1M   nebo  80ledek na 1m  , ale  jen  8 W   aby to svítilo    PÁSKY  atd.   ROOMSTER 2006  BEZ  SIGNALIZACE  PRASKLÉ  ŽÁROVKY  , nebo  bez jiný  signalizace   .a to je  výhoda . Jedná  se mi  o  mikrospínač  , pokud to jde přes nějakou  konfortní  jednotku    aby ji  neodpálil . atd  aby ty 24 W    třeba   snesli.  a  utahli  .  https://www.toplux.cz/led-pasky-2/075073/   

Editováno: , autor: standa 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Máte niekto skúsenosť s OSRAM ledkami ?? 

 

Zaujíma ma či sa to za tie € oplatí. Mám na myslí sulfitky a W5W alias T10. 

 

Chcem povymieňať LEDky v interiery na strope a osvetlenie nôh ale chcem niečo spolahlivé čo vydrží aspoň 2 roky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cau mam vyzkousene philips se zlutym paskem a dale osram LEDdriving. Ty philipsy maji pro me prijemnejsi svetlo (teplotu i difuzor).

philips mam uz nekolik let, osram necele dva roky. Konstrukcne jsou podobne, philips ma valcovy difuzor, osram kulovy.

Editováno: , autor: Medved09
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...