Přejít na obsah

Zazimovanie fabie


jio1

Doporučené příspěvky

Jestli máš strach pouštět ženu jezdit v zimě, tak by asi neměla jezdit ani v létě.... baterku odpoj úplně, po několika týdnech by se vybila. Jednou za čas bych ale auto projel, dlouhé stání na místě mu neprospěje, minimálně si mohou "sednout" gumy. Nejlepší bude, pokud manželce jen na zimu sebereš klíče a v autě jezdíš sám

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

manzelku nutim jezdit na denni bazi at se ji to libi nebo ne, minulej tejden dve hodiny ve spicce v patek v praglu, v pondeli si to dala 20 km po uplny ledovce  atd., a jestli s tim ma problem at se vrati k pleteni a autobusu...

Zadny zazimovani neres, jen alespon jednou mesicne bych auto na hodinu poradne projel az se vse prohreje, promaze a vyzenou se pavouci, tot vse.

Ja trebas i blbou sekacku na travu zazimuju na zacatku listopadu, ale v lednu kdyz se majinko otepli do ni dam trochu benzinu a necham ho motor vypalit, alespon aby 15 minut bezel do dokonaleho prohrati, ten pocit mi za to stoji.

I z tohoto duvodu bych mel problem koupit jakoukoliv skladovku auta co se jim napr. rok vali v showrumu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...

I z tohoto duvodu bych mel problem koupit jakoukoliv skladovku auta co se jim napr. rok vali v showrumu.

vidíš, já skladovku koupil (skoro 3/4 roku stála v showroomu) a jak jezdí (viz.km dole v podpisu), hned první rok jsem na ní udělal 45t km, když tak dlouho stála :kol-46:

 

ale jinak souhlas, co nejvíce najezdit za sucha, ať získá jistotu a pak si vybrat nějaký horší den a zkoušet za jiných podmínek, vysvětlit jak jet, čeho se vyvarovat. Moja dřív taky jezdila jen přes léto, zimu odmítala řídit. Pak jednou napadlo asi 15cm sněhu, sedli jsme tehdy do její Feldy, ona řídila, já jí říkal co a jak a od té doby jezdí počasí nepočasí, dokonce jednou dorazila do práce na noční jako jediná, všichni zůstali někde viset v závějích, nebo se ani neodvážili vyrazit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na to bysme mohli založit vlastní vlákno - Jak naučit manželku jezdit. U mně to podobný, nechtěla jezdit. Jezdila v sobotu cvičit, auto před barákem a odpoledně prý pro mě přijeď.Tak jsem to s ní dvakrát projel, upozornil na nějaké chytáky v podobě pruhů na křižovatce na Proseku a začala drandit sama. Najednou zjišťuje, že nemusí hnát na autobus, co jede v sobotu jednou za 20 minut a koukat na zastávce, když jí to ujede. A že se zastaví v obchodě a tašky nikam netahá (což jsme dělali ale vždy spolu). Loni jsme šli za Prahu, tak začala dojíždět ráno s tím, že když bude nějaká kalamita, že jí odvezu, začala v březnu. A jezdí pořád.

Jedině co jsem vypozoroval, nemá technický sluch, aby vnímala nějaký problém. Takže si auto jednou za dva týdny vemu, projedu, zkontroluju, natankuju. Včera jsem přilepil zrcátko co se odchlipovalo, vylil z blinkru akvárko,  přicvaknul stěrač, autu je přeci jenom 16 let...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...