Jump to content

Výměna Honda Civic 1,3 za Octavia 2,0 TDI

mr.neo

Recommended Posts

Ahoj chlapi, řeším tady jeden malý rozhodovací problémek. Doma v rodině máme jako druhé auto vlastní Hondu Civic 1,33 benzin (2009-35tis km). Používá ho žena k cestě z práce do práce (5km). Ve firmě mě končí operativní leasing na Octavii 2,0 TDI 103kW Elegace Plus (+ xenony, kožený sedačky, 2012-120tis km) a dostávám novou O3.

Samozřejmě v tuto chvíli čekám na informaci o prodejní ceně, ale Octavii jsem si zajížděl sám. Za dobu 4let jsem neměl ani jeden problém. Auto bude mít za sebou servisní prohlídku po 4 letech a 120tis km, novou technickou, 4x nové zimáky, 4x nové letní kola.

Honda samozřejme nemá takovou výbavu jako octavka, proto bych hned vyměnil. Jen mě dost trápí, že nafták bude dosávat asi pěkně za uši při cestách do práce.

Šli byste do výměny Honda benzín vs Octavia nafta s výhledem ježdění další 4-6let (5-6tis km ročně?).

Díky za názory.

No já si to taky právě myslím, že by nafta dostala šíleně na .... Musel bych nastavit jiny režim, kdy bych auto každý měsíc projel na nějaký delší výlet kvůli filtru pevných částic.

Co jsem se koukal na ceny aut, tak obě dvě mají téměř totožnou cenu, tzn je to vyměna horší výbava a benzín za lepší výbava + nafta.