Přejít na obsah

Parkovací senzory


Martin Bednář

Doporučené příspěvky

Jak moc vám přijdou přesné parkovací senzory? Když to porovnám s minulou SII, tak se na ně nyní nemohu spolehnout tak, jako u minulého vozu. Tam když na obrázku vozidla na displeji „padla červená“, tak jsem přesně věděl, kolik cm mám k překážce. U SIII mi to ukazuje zmateně. Jednak to má zpoždění, např. najíždím proti zdi, zastavím a symbol překážek ještě skočí o dvě čáry. Nebo k něčemu couvám, přiblížím se, hlásí se už červený symbol, zastavím a červený symbol se změní v oranžový a ubere o jednu čáru - vzdálenost (nebo jak mám nazvat ty výseče na displeji).

Dají se ty senzory  nějak kalibrovat? Jakou s tím máte zkušenost vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Nejsem si jist, zda mi spravne funguji predni a zadni parkovaci senzory. Viz. video.
Stojim v garazi, zadkem cca. 30 cm od zdi. Zaradim zpatecku, auto stojí zabrzděne - nehne se ani o milimetr.

Presto zadni senzory ruzne blikaji jakoby auto bylo v pohybu. Tj. nemohu se na ne spolehnout, jestli uz jsem nalepenej na zdi, nebo mi tam jeste par cm zbyva. (a spoléhat se na senzor hlídající roh vozidla je o lak, protože ten zčervená, když už jsem na zdi)

U SII jsem tento problem nemel, tam jsem se na senzory mohl absolutne spolehnout.

Jak to mate? Je to chyba kusu, nebo vlastnost??
Diky za vase postřehy.

senzory.wmv

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chování mám obdobné, lépe mi to funguje na OII FL. Tady je to rozkolísané, v podstatě to musím vizuálně kontrolovat. Mě se zdá, že ty čidla jsou citlivější, je tam nějaký drift, může to např. reagovat i na malé předměty postavené při zdi (třeba smeták). Zkusím vše dát z dosahu a vyzkoušet znova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mi prijde spis jako ze si zrovna trefil nejakou hranicni vzdalenost a diky neprenosti mereni to jednou vyhodnoti jako strop a podruhe jako dno ze dvou rozsahu.

A mam pocit, ze zrovna tech 30 cm je mezni hodnota, zkus projit navod - je to tam popsany.

Editováno: , autor: LiveBomb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale ono se to děje pokaždý. Navíc tam lítají i ty senzory boční. Prostě ten systém neumí tu překážku "zafixovat", nebo jak to nazvat.

U minulého vozu, když "padla červená", tak jsem věděl, že už dál nemohu. Tady to začne zběsile lítat a vím prd.

 

Mohl bych udělat jiné video, kde bude střídavě blikat žlutá čára a červená. Takže nevím, jestli už radši stát, nebo ještě popojet....

Editováno: , autor: Martin Bednář
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Nevim, jak je to u stavajicich modelu, ale predchozi verze pouzivaly seriove zapojeni senzoru, takze kdyz vypadl jeden, tak prestaly fungovat vsechny a bylo to na vymenu cele sady senzoru, ktera stala obvykle skoro stejne jako kdyby si clovek dokoupil jenom jeden senzor. Nicmene jestli vypadla kompletne i grafika, tak by to mohla byt klidne i softwarova chyba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Taky se mi občas stává ze vidím jen grafiku a zvuk není nebo příjde později...

Taky se mi zdá že neukazuji tolik do strany spíše predni jako na SII...když se bližim třeba k autu přede mnou lehce z boku tak sem skoro u překážky než vůbec začnou...Tak nevím ma někdo podobné zkušenosti? Jo a nemám park.asistenta...Díky za každý poznatek...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak  tak...ještě mám jednu zkušenost s senzory oproti SII...a nevím ještě přesné jak ji vyhodnotit...když pomalu prijíždím k nějaké překazce třeba na parkovišti nebo když vyjíždíme z garáže, začnou se sami senzory přední ale třeba se začnou ukazovat první druhá čárka ale zvuk žádný? Tak přesné nevím...Jak to chápat...to jsem na starém SI I neměl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravim, mam Superb Ambition 2.0 TDI 110 kW 6-stup. mech., rok vyroby 11/2016, Radio BOLERO s 6,5" farebným dotykovým
displejom

Prestali mi naraz fungovat parkovacie senzory vpredu aj vzadu. Docasne pomohlo zresetovanie autoradia (10s podrzat stlacene tlacidlo hlasitosti) + nasledne zamknutie vozidla cez noc (vecer som resetoval radio, problem stale pretrvaval, tak som zamkol auto a ked som rano prisiel do auta, senzory zase fungovali). Po cca tyzdni sa problem objavil zase. V servise sa zatial tvaria, ze nevedia co s tym. Nejaky napad?

 

PS: V servise pri kontrole podla vin nenasli ziadne aktualizacie pre radio resp. riadiace jednotky pre senzory, ale objavila sa im zvolavacka na elektricku parkovaciu brzdu, resp. ten asistent, co drzi auto zabrzdene v kopci - nepovedali mi presne v com je problem).

 

EDIT: Tak dnes rano, som mal pristavit auto do servisu. Samozrejme, cely tyzden jazdim a parkujem jaq priposraty, kedze som nemal senzory. Dnes rano cely spokojny som sadol do auta, ze mi ho uz konecne opravia, zacal som cuvat a na parkovisku pred domom som zlahka tukol suseda... :((( Okrem lahkych skrabancov ziadna skoda, ale aj tak ma to stve...

V servise prehrali sw v nejakej riadiacej jednotke a na brzdy spravili servisnu akciu 46G9 (prehratie SW v nejakej jednotke na asistent brzdy)

 

20170627_082506_resized.jpg

20170627_082516_resized.jpg

20170627_105820_resized.jpg

Editováno: , autor: miro_sk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdar chlapi, 

 

Oživím troska túto tému. Podarilo sa vám nejako vyriešiť problém so senzormi? Rovnako mam problém. Superb 3, 11/2016. Predné senzory, ak napr. cuvam z miesta a predný bok auta sa približuje ku prekážke šikmo, tak senzory síce ukazujú graficky priblíženie ale sú ticho a piskaju až keď sú v červenom. Je to veľmi matuce. Nehovoriac o bočných senzoroch... Podarilo sa vám ich nejako napr. nakalibrovat? Alebo teda existuje nejaké iné riešenie? 

Ďakujem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...