Přejít na obsah

Údržba interiéru - plastů a sedaček


vavrorr

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Tak vám poradím já. Cena dobrá a účinnost top. Ošetřuji tím alkantaru 2-3x ročně. Napřed vyčistit a pak impregnace.

Pokud chcete ještě ošetření kůže, stačí napsat. :)

Impregnace: http://www.detailingshop.cz/pece-o-kuzi/colourlock-rauleder-textil-impragnierung-500-ml-impregnace-na-alcantaru-a-textil-2/

Čistič:

http://www.detailingshop.cz/pece-o-kuzi/colourlock-textilien-acantara-reiniger-250-ml-cistic-alcantary/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není zač. Takže přikládám odkaz na ošetření kůže, lepší produkty nejsou a je to i za solidní penize. Pokud mate zájem, link na testy a feedback na tento produkt na detailingclubu:

http://detailingclub.cz/viewtopic.php?f=26&t=794

K zakoupení např. zde:

http://www.detailingshop.cz/darkove-sety/ds-set-na-osetreni-kuze/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud chceš autu dopřát, určitě benzinkovou kosmetiku vynech, fakt se na prostředky výše absolutně nechytá. Jen pro tvůj test:

 

nech sedačku bez čištění cca 20 tis km, aby byla trochu zašlá. Sedák si rozděl na třetiny např. páskou na malování. Na 1/3 neaplikuj nic, a 2/3 vyčisti třeba tímto sonaxem. Pak si vezmi čistič od DJ , nařeď v poměru 1:1 s vodou a touto koncentrací vyčisti jednu třetinu z těch 2/3 čištěných Sonaxem. Pak prosím vyfoť sedák včetně tvých vypadených očí a pošli to sem jako zkušenost ostatním.

 

Ne, opravdu, tyto kosmetiky se nedají srovnávat, obzvláště špička detailingu :kol-47: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na čistenie hladkej kože používam ja osobne toto:

http://www.chemicalguys-shop.sk/interier/koza/leather_cleaner_04

Čistiaci efekt je prvotriedny, spotreba prostriedku minimálna. Keď som ho použil prvýkrát na sedačky, ktoré predtým neboli nikdy čistené, bez akejkoľvek námahy odstránil aj modré, zažraté fľaky od jeansových nohavíc.

Na impregnáciu a ošetrenie potom používam toto:

http://www.chemicalguys-shop.sk/interier/koza/leather-conditioner

Spotreba prostriedku je taktiež minimálna. Zanecháva jemnú, decentnú vôňu novej kože. Absorbuje relatívne rýchlo. Povrch je po zaschnutí hebký a hladký na dotyk, s matným vzhľadom. Výborne zabraňuje zachytávaniu ďalších nečistôt na sedačkách. Od kedy používam tento prípravok, neviem čo sú to modré fľaky od Jeansov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

michal2009: No polévat to schválně nebudu, jen mě zajímá jaké případné následky to může mít. Přihodit se v autě může cokoliv. Ale že by došlo ke zničení, tomu zkrátka nevěřím, možná tak k částečné změně vzhledu. Tyto materiály se přece používají i při výrobě sedacích souprav, pokud vím. Možná se už to někomu z fóra přihodilo? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škoda, mohl jsi trochou přispět do mlýna a poradit druhým - ale co si budeme povídat, trochu tvému rozhodnutí rozumím :D

Krátkodobě se prostě nestane nic, když ti na ni spadne trochu vody, rychle ji setři a nic se nestane. Po delším působení to určitě nějak naruší její strukturu, začne se žmolkovatět apod. A to ji teda na krase nepřidá. Ale jako taková se určitě nerozpadne, jestli myslíš toto :-)

Martin: Ten čistič je klasika, taková mlha která dosedne na povrch a setře se. Ale ta impregnace je daleko zajímavější - je to sprej s opravdu hustým rozprachem jak třeba impregnace na kožené boty. Ve slabé vrstvě se to nanese a nechá zaschnout. Ale pak se dějí veci - když na sedacku pak KarelM vyleje vodu, udělá se z ní jedna velká kapka napr. jak na navoskovanem autolaku. Ta kapka se po určitou dobu do alkantary nevsaje. Tímto se eliminuje naše probírané nasyceni alkantary vodou a tim padem i špína se ve struktuře bude hůře usazovat.

Nebo kdyby jste chtěli 200 kc ušetřit, vyčistěte černou alkantaru čímkoliv i vlhkym ubrouskem (na ní není špína vubec vidět), ale tu impregnaci bych fakt použil, nikdy nevíš kdy se za cesty pocákáš kafem, čajem apod :D

Editováno: , autor: michal2009
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za další info, tak jak jsi to popisoval s tou "velkou kapkou" to svědčí o tom, že jsou to přípravky zvyšující mezifázové napětí, čili snižující smáčivost (obdobně jako jiné přípravky na čištění a konzervaci), případně i s přídavkem nanočástic. Tomu věřím a patrně i objednám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...