Přejít na obsah

Zvláštní vibrace kolem 100 km/h


Lukas234

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám 2,0 TDI 2 dny, předtím 1,6 TDI. Ale tento motor má u mě zvláštní vlastnost, že při 100 km / h na 6. rychlostní stupeň jdou do interiéru zvláštní ,,hučivé" zvuky, jako když naříkalo u starších aut ložisko, ale dělá to jen při určitých otáčkách kolem této rychlosti, což mě vede k tomu, že to ložisko není, ale spíš nějaká "mezní" frekvence vozu.  Dělá to někomu také?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 8 měsíců později...

Ahoj, mám najeto 27000 a od rychlosti 90 Km/h. a otáčkách 1500 - 1750 pociťuji také podivné vibrace od motoru, nejvíce je to cítit při 6 rychl. st. Kola jsem vyvažoval už dvakrát a vše v pořádku. Dnes jsem vyzvedl vozidlo ze servisu a samozřejmě se závada neprojevila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 3 roky později...

Zdravím, mám se svojí oktou 2 facelift 2.0 TDi 103kW podobný problém... ve 100-120km/h začne vibrovat volant a od předku se ozývá zvuk jako vyfouknuté gumy. Vyměněny kola i gumy a dělá to stejně - gumy nahuštěné na doporučený tlak, ložiska jsem vyloučil (měl jsem s nimi problem na předchozí oktávce, takže vím, jak to zní), žádná změna ani po geometrii a vyvážení kol i přehození předku a zadku. Pokud přidám nad 120 km/h, tak vibrace jsou menší, ale pořád tam jsou. Máte někdo tip, co by to mohlo být? Napadá mě jedině uvolněný kryt motoru, víc nic.

Editováno: , autor: p1992
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...