Přejít na obsah

DAB


piskot

Doporučené příspěvky

Měl jsem ho v Superbu, výhody jsou ty, že je signál digitální a tak je rozdíl jako v TV před DVB a po DVB, to si asi každý umí představit. :) Rozdíl oproti klasice je v tom, že je buď zapnuto nebo vypnuto, není tu možnost šumění. Rádio ale v případě slabého signálu samo přepne na FM, takže člověk ani nepozná, že nemá DAB (tedy kvalitou ano). Já bych ho do auta chtěl, kvalita byla fajn a v Praze běžely všechny moje poslouchané stanice (ale je pravda, že se dost často přepínaly na FM), kolega co tím Superbem také jezdil zase na DAB nadával, jako on ale v každém autě s DAB, že má plochý a nevýrazný zvuk, že i FM při dobrém signálu má pro něj vyšší kvalitu. Ale on to řeší přes BT aplikací Deezer. Každopádně tady může platit klasické - lepší mít a nevyužít, než potřebovat a nemít. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výhody DAB jsou hlavně v kvalitě příjmu. Prostě zvuk je proti FM o dost čistější a živější. Zvukově výrazné zlepšení. Nicméně pokrytí signálem je dobré jen ve velkých městech. Já DAB mám a jezdím delší vzdálenosti a vždycky např. kousek za Brnem je signál DAB pryč. Trošku mi vadí, že pro rádio v Citigo je za to tak vysoký příplatek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...