Přejít na obsah

Tlak oleje (chybové hlášení)


Amimous

Doporučené příspěvky

jde o to, ze nejsem zrovna profik na nejaky vetsi zasahy v aute.. myslel jsem si, ze to bude pohoda, protoze podle navodu na normalni oktavku staci jen sundat srouby zespod a vana je dole. jenze tady u toho je to proste reseny nejspis jinak, srouby jsou zapusteny a k nekterym abych se dostal bych musel dalsich par veci demontovat a to si opravdu nelajznu.. holt po novym roce zamestnam nejakyho mechanika, jen si budu muset koupit znovu olej, protoze jinak by mi to ten expert nakrmil opet 5w-30tkou

Editováno: , autor: Amimous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sundání vany a případné vyčištění sacího koše je u přeplňovaného benzínu určitě smysluplnou prevencí předcházení drahých škod (turbo, nebo i dokonce KO motor), na přechozích 1,8T velmi častá závada + utemovaná mazací trubka turba. Pokud bude plná vana karbonu, tak zrovna kontrola olejového čerpadla.

 

Základem je kvalitní olej, protože vysoký výkon = vysoké teploty = vysoké namáhání oleje. A v tomto souhlasím, že olej 5W30 není pro tento motor ideální volbou.

 

U novějších typů TFSI (a posledních TDI taky) jsou ještě navíc olejová čerpadla s regulovaným průtokem (2 snímače tlaku pod filtrem), takže další kurvítko navíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se opět hlásím a tentokrát již v dobré náladě, auto opraveno!  Mechanik sundával vanu a prej větší bordel ve vaně snad ještě neviděl :D. Na dně vany tak 1-1,5cm vrstva karbonu a všeho možného, totálně zaprasenej sací koš, na kterým prej olej měl hustotu vazeliny, takže to nemělo šanci procpat olej.. Vše vyčistil, propláchnul 2x novým olejem a auto si zase konečně jen vrní  :kol-142: ..

Editováno: , autor: Amimous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Chtěl bych vám poděkovat za toto téma protože mi ušetřilo spoustu času a peněz."tlak oleje-vypněte motor"-Auto po výměně rozvodového řetězu na vačkách a přitom "něco" popadalo asi do olejové vany a problém na světě-ucpaný nasávací koš do olejového čerpadla masakr (foto nemám)silikon,těsnění.....karbon žádný,ale přesto bordel.Vyčištění bordelu a je po problému.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Zdravím Vás páni. Asi budem mať podobný problém ako riešil Amimous, akurát stým rozdielom že sací kôš v olejovom čerpadle už bol vyčistení. Chvílu to išlo v pohode, ale niektorý deň keď som išiel s autom, z ničoho nič mi vypísalo na palubnom pc "nízky tlak oleje, vypnete motor. návod k obsluhe". Moc som to neriešil vtedy ešte, lebo v poslednej dobe mi blbly čidlá na aute, tak som si povedal že asi čidlo alebo treba olej doliať. Kukol som teda stav oleja  a bol niečo pod maximálnou hranicou. Potom večer keď som sa vracal z roboty, znovu vyskočila hláška nízkeho tlaku ale hneď aj zhasla (čidlo?). Na druhý deň keď som išiel s autom do roboty, asi po prejdených cca 20-ich km  naskočila hláška a zas zmizla. Po ďalších 20 km znovu. Keď som parkoval stiahol som si okno lebo som počul divný zvuk od motora ako keby klepotanie (že by hydroštely?) a divný zvuk medzi 1100 až 1500 otáčok (ako keby fučanie). Je možné že sa mi po vyčistení celého olejové čerpadla znovu ucpe sací kôš ? Mám skúsiť dať repasovať olejové čerpadlo ? Používam olej Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30, môže byť nevhodný ? Viete mi niekto povedať či je normálne že hláška nizkého tlaku sa objaví a zhasne alebo by mala stále blikať ? Ďakujem vopred za rady. 

P.s. Octavia II 2.0 tfsi 147kw

Editováno: , autor: Henrich0415
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...