Přejít na obsah

Řetězy


Almazek

Doporučené příspěvky

Omlouvám se, že možná kvůli hlouposti zakládám nové téma, ale potřebuji pomoci. Mám dilema: Chci jako dárek koupit na Superb I řetězy. Na e-shopu Škody nabízí přímo pro tento typ vozu, tuto variantu http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/snehove-retezy/snehove-retezy-%E2%80%93-205-55-r16/0/1/6/43/1001. Cena necelé 4000 Kč mi ale přijde hodně. Na stejně velká kola jsou v nabídce http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/snehove-retezy/snehove-retezy-pro-vozy-octavia--yeti-a-superb/0/1/6/43/1001, které jsou za polovic. U některých typů vozidel se užití obou variant překrývá, ale Superb I má jen tu dražší variantu. Jakou máte vy zkušenost? Myslíte, že ty levnější mohou někde v podbězích drhnout? Jedinný rozdíl mezi oběma se mi jeví v legování titanem u dražší varianty.. Rozměr kol je u obou stejný 205/55 R16. Děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pro Škodu dodával řetězy Pewag - pravděpodobně by vyšlo levněji, koupit je pod značkou výrobce a ne škodovky. Ty dražší mají komfortnější (samodotahovací) napínací kladku. U těch levnějších je jen takový "hák", stejný princip mají řetězy za pětikilo z hobymarketu - mimo jiné i ty jsou plně dostačující a svoji funkci splní, ale chápu, že jako dárek to nevypadá dobře :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako dárek bych zvolil origo. Zkusil bych slevu na šekovou knížku Škoda

Jinak ty obyč řetězy se trhají a musí se furt kontrolovat (povolují se), ale jako nouzovka to stačí. Přeci jenom se nepoužívají denně

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti se sněhovými řetězy PEWAG RS 73. Výrobce uvádí, že jsou určeny i na rozměr pneumatik 205/55 R16. Dotaz spíše ale i zní, jestli tento model řetězu Rs73 jde instalovat na Superb 1, 2005, 1,9tdi 96Kw aniž by to vadilo v podběhu kola. Děkuju moc 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...