Přejít na obsah

RS - Buchanie zadnej napravy


Palo.k84

Doporučené příspěvky

Ahojte, mam relativne nove auto, 1 a pol roka, najazdenych 13 tis. km a mozem povedat, ze dost setrne a poslednych par mesiacov mi zadna naprava vydava pri prejazde nerovnosti ine zvuky ako pri novom aute. Nie je to sice nic hrozne ale ten zvuk sa mi nepaci. Tazko je mi ten zvuk popisat, je to ako ked buchnete rukou na stred dosky vacsich rovmerov (napr. 50x50 cm). Skusal som vyhodit vsetky veci z kufra no tymto to nie je. 

Vzhladom na kilometre nepredpokladam nejake mechanicke poskodenie. Ide mi skor o to, ci ma niekto podobnu skusenost. Mozno je to stadnardna vlastnost tvrdsich podvozkov, mozno vrodena chyba, aj ked mal som pozicanu predvadzacku RS s podobnymi kilometrami (a urcite ovela menej setrnym zaobchadzanim a podobne zvuky som nepocul).  

Kedze ide o RS, je mi jasne, ze podvozok bude viac ubuchotany ako pri standardnej verzii ale pri novom aute to takto neznelo. 

 

Vopred vdaka za akykolvek podnet, informaciu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj,

pokročil někdo o kus dál při zjišťování závady ? Jak už jste psali, děje se to při přejíždění větších nerovností a zvuk jde směrem od pravého zadního kola (někde okolo nádrže) ...

 

Díky za případné reakce :-)

Editováno: , autor: Bury
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl to samé, teda ne na RS - ale počítám, že zadní multilink se zase tak moc lišit nebude. Od asi října Škodovka vyvinula nové tlumiče, které tohle řeší. Já mám celkem čerstvě vyměněno a je klid - přitom mi to dělalo od nova. Takže šup do servisu a otravovat dokud Vám tlumiče nevymění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

super, dik za tip. skusim to takto poriesit. v autorizovanom servise by o tom mali vediet, ze existuje taka zavada a ze skodovka na to vyvinula nove tlmice? aj ked trochu sa obavam, ze tlmice na RS a na octe s "nesportovym" podvozkom su ine. alebo mas podvozok sportovy?

predpokladam, ze sa to tyka len zadnych, tak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

výroba 11/2013, MR2014. Z jiných věcí než zadní náprava mě trápí nepravidelné delší starty a po aktualizaci ŘJ cukání při jemném ubrání plynu z polohy akcelerace. Řeším to prakticky od nového auta a stále ještě není vyřešeno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co sa tyka tych dlhsich startov, mas kessy? automat ci manual? ja s tym problemy nemam, kessy vsak nemam a mam manual..

 

inak dakujem, corsaczek , v podstate si mi pomohol, zistoval som a existuje akysi zoznam potencialnych zavad, ktore skodovka odstranuje len v pripade, ze sa na aute prejavia a ten obsahuje pre moje auticko aj moznu zavadu tlmicov. samozrejme, su presne popisane podmienky, ktore musi auto splnat (datum vyroby, model, vybava....). zaroven je presne popisane ako sa ma zavada prejavovat. u mna ide o akesi dute buchanie od zadnej napravy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

nazdar, tak ako som pisal vyssie, mne to vymenili v ramci zaruky. treba otravovat, skoda eviduje nieco ako zoznam potencialnych zavad, ktore sa mozu a nemusia prejavit. podla roku vyroby a vybavy auta vedia pozriet ci sa nachadza v zozname moznych zavad. takze otravovat, otravovat, otravovat....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok. Trochu jsem zjišťoval kdo ty tlumiče do G7 a O3 dodává - Sachs. Náhodou v pondělím Světě motorů vyšel test tlumičů na O2 a Sachs tam totálně propadl. Mimojiné bylo zjištěné volné vodítko vnitřní trubky, což může způsobovat to klepání při nárazech. Je to šmejd. Každopádně zkusím reklamaci, ale moc tomu nevěřím. Mám vyhlídnuté bilsteiny ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

len podotknem, ze celkova vyfakturovana suma za tlmice a ich vymenu bola 209 EUR, co sa mi zda dost malo. Takze aj ta suma nasvedcuje tomu, ze kvalita nebude nejaka uzasna.  

Kazdopadne, az ich raz budem menit, tak sa isto pozriem po niecom kvalitnejsom.

@nixbert, mas vyhliadnute uz nejake konkretne? vies poslat link?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

dnes som dal auto do servisu a čakám na výmenu zadných tlmičov (v rámci záruky), tak dúfam, že búchanie tým bude odstránené, pretože neviem či išlo od prednej alebo zadnej nápravy alebo od obidvoch :D ...... som zvedavý a zároveň rád, že servis nerobil obštrukcie a rovno objednali nové tlmiče.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

tak kromě bouchání mi začal podvozek i vrzat při přejezdech větších nerovností v malých rychlostech, typicky zvlněná hrbolatá cesta tak do 30 km/h. Vůbec netuším jestli to je od přední nebo zadní nápravy. Zní to jak rezavý listový pera. Nemá někdo podobný problém? Mám podezření na puky ramen ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...