Přejít na obsah

Mlžia sa mi svetlomety zvnutra


Vlad5

Doporučené příspěvky

Caute,

 

Pisem sem prvy krat a dufam ze som zvolil spravne Ceske slovo na popis mojho problemu. :)

 

Mam Superb 2 FL s Bixenon svetlometami s AFS. RV je 2014 a najazd 67tis.

 

V aute neboli zatial menene ani vybojky a ani dialkove H7, tj neboli "otvorene" este od vyroby a auto zatial servisovane len v Skoda.

 

Ked je vonku vlhko tak sa mi vnutri mlzia svetlomety, kondenzuje tam voda. V obidvoch takmer symetricky. Doteraz som si to vsimol len par krat, vacsinou po spusteni ostreku, ale teraz posledne dni ako je vonku vlhko tak sa mi zamlzili tak na 1/4 odspodu a dost ma to hneva... Teraz uz mame tak 2 tyzdne taketo pocasie a vpodstate su zamlzene stale... Nebolo to ani ostrekom nakolko som neostrekoval svetla min. 2 dni. Prilozena fotka je starsia, ked som si to vsimol prvy krat, teraz to bolo asi este raz tak zamlzene.

 

Chcem sa teda spytat ci mi vie niekto s FL2 superbom prosim povedat ci sa im deje to iste/ci je to normalne :) a ci je to dovod na reklamaciu (auto v zaruke do 90t/4roky), alebo ako to riesit. Lebo nechcem dojst do servisu s niecim s cim ma poslu do... 

 

Děkuji :)

 

 

post-97337-0-54294200-1450901772_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je to jen takto odspodu, bez kapek vody, tak to je normalni jev. Melo by se to casem zase odmlzit. Dela to octavia, fabia i superb 3...na foru se daji najit v prislusnych sekcich temata. Jinak krytky ze zadni casti svetlometu bych zkontroloval, mne u jednoho svetlometu po navsteve aut. servisu jedna zmizela..vsiml jsem si to az za 5 mesicu:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

No zatial nijak. Nebol cas cez sviatky zatial toto riesit. 

 

Skoda ze na FL supovi sa neda nijak svetlomet otvorit bez demontaze naraznika a svetlometu. Skusil by som metodu co sa mi osvedcila ked som mal passat B6 a to ze som dal za krytku ziarovky take to vrecusko co byva v krabici od bot na pohlcovanie vlhkosti na dva dni a bolo po probleme :)

 

Ale aj tak budem asi volat do tej skodovky. Dnes som si vsimol este jednu vec, v pravom svetle mam vnutri v svetle dole pod led svietenim mrtveho pavuka :D ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radek1841,

Jak moc se ti to mlží? Pokud jako v prvním příspěvku tak je to "v normě" jasně že není!

Mě se to třeba na L&K zamlžilo celý a v noci jsem viděl prd..Obě světla pak vyměnili na záruku a cca rok v pohodě, když je takové hodně inverzní "pochmurné" počasí udělá to mírnou "mlžku" v rožku☺ Být tebou počkám až se to zhorší a pak bych zkusil reklamaci opakovat, každopádně si myslím že ŠA udelala chyby, protože tento problém se řeší napříč všemi modely.

Teď jsem dojel z SK s druhým superbusem a pravé světlo do poloviny mlha, levé nic... skočím to vyfotit....

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pravý se za hodinu také zamlžil, ale ať mě nikdo netvrdí že je to fyzika a podobné pichoviny (ze ŠA)

Tak mě napadá, pokud zamlžení zasahuje do směrovky, z stk by mě asi vyrazili, že?

Zkusme tohle tvrzení použít u reklamace☺ Navíc mám 100chutí si na to stk zajet ať se vyjádří, navíc teď když se auta u kontroly fotí a fotky jdou na centrálu kdoví kam....

post-6272-0-79323000-1452886338_thumb.jp

post-6272-0-23546600-1452886357_thumb.jp

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Mne to naopak prijde jako normalni fyzikalni jev. Svetla urcite vzduchotesny nejsou, ale na druhou stranu nejsou ani volne pristupny prirozene proudicimu vzduchu. Takze vlivem rozdilnych teplot a vlhkosti, napr v motorovem prostoru, se to stat muze. Pokud to neni trvaly jev, tak to osobne nepovazuju za problem. Obcas se mi to taky stane - asi v tom rozsahu, jako na predchozim obrazku.

Editováno: , autor: Maaho
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj lidi, s tímhle problémem jsem bojoval dost dlouho na S II 2008. Nejprve se mlžilo jedno světlo pak se přidalo i druhé. Za nějaký čas se stalo, že světlo přestalo svítit. Problém je, že přímo spodku světla je umístěná jednotka na rozsvícení výbojky a samozřejmě že voda do ní krásně steče. Stříbrná jednotka - je startér výbojky, černá - natáčení světel. Jakmile se jednotka zatopí přestane fungovat. Nepomohlo ani silikonování ani jak říkáte sáčky s silikagelem. Origo jednotka vyjde v servisu na cca 6 tis. Opakovalo se to asi třikrát na střídačku. Nakonec jsem kabely vytáhl na bok světla a jednotku přidělal na bok. Jestli pojedete jednotku koupit na vrakáč, dejte pozor, dost často byly taky zatopené. Poznáte to podle zoxidovaných kontaktů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj

Tak dle oficiálního vyjádření ŠA je i voda ve světlech  OK a nejen stékající po krytu světla jako kondenzát ale dokonce i souvislá vrstva vody. Dle oficiální dokumentace ŠA kterou jsem měl možnost vidět tak i cca 0,5 -0,7 cm vody ve světle je OK. Jinak když jsem byl v autorizovaném servisu ŠA tak venku stál VW TOUAREG a ten měl ve světlech tak 2 cm vody a názor VW je voda je OK prý to světlem nevadí  :kol-44:  to prostě jeden nepochopí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

tiez som mal podobny problem z rosenim mal som dokonca vo vnutri kvapky a jedneho dna mi prestalo svietit svetlo!tak som vymienal RJ co je na spodku svetla a ked som tu povodnu demontoval bola v nej celkom slusna davka vody!myslim si ze toto prave sposobovalo zahmlievanie ta voda sa pri teplote zo svetla a motora vyparovala!bolo by to pozriet

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • michal2009 uzamkl následující téma
  • Pawouk odemkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...