Přejít na obsah

Kontrolka rucni brzdy


ocec

Doporučené příspěvky

Nazdar vsetci,

Objavil sa mi takyto problem. Pri prejazde prudkej zakruty do prava resp. pri prudsom rozjazde mi tri krat zapípa rucna brzda, akoby bola zatiahnuta.

Skusal som ci mi ju nedrhne, ale kolesa idu lahko a v pohode. Pozrel som aj pri rucnej brzde, a je pravda, ze ten pliesok, v ktorom su upevnene lanka od paky rucnej brzdy je prehnuty a rucna ide tym padom dost vysoko a velmi nebrzdi........tento problem s ohnutym plieskom mam vsak uz dlhsiu dobu, ale zatial mi to nepípalo.......

Nemate niekto podobnu skusenost?

Kazda rada dobra :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
Presne tak-kontrolka rucnej zaroven signalizuje pokles hladiny brzd.kvapaliny.V prudkej zakrute sa hladina "odleje" a plavak posle signal na kontrolku.

No doufám že to je tim, lek sem se pěkně, to pípání je za trest ... Zítra to doleju a uvidím jestli to dá pokoj a zároveň doufám že to zmizení kapaliny způsobil jen přirozený úbytek vlivem opotřebování destiček a přesunu kapaliny z nádobky do kol. Jelikož pohledově nikde nic neteče, tak to snad bude dobré, jen doufám že to neteče někde ukrytě, třeba přes pumpu do posilovače, to by mi ještě chybělo ke štěstí ... :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Ahoj, dnes mně moje Fabia combi 1,2 HTP 47kW udělala toto. Při vyjíždění a zastavení jsem musel dát jenom lehonce RUČNÍ BRZDU. Po rozjetí a opětovného stažení ručky zůstala kontrolka svítit a cca každou druhou vteřinu pípat. Zkoušel jsem ji opět zatáhnout a sundat a nic. Brzdové kapaliny se zdá být OK. Jinak nemám pocit, že by auto přibrzďovalo. Nevíte čím by to mohlo být? Prosím poraďte. Díky :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemusis davat auto na spaliky.

chod sa previezt a ak auto stale brzdi tak trenim sa ti zadne brzdy zohreju tak ze budu horuce.

a ked odpovedas na predchadzaujuci prispevok tak necituj.

pouzi tlacidlo dole "rychla odpoved". tym ze citujes zbytovcne predlzujes vlakno.

citujes tak ze das na konkretnom prispevku "odpovez".

Editováno: , autor: cartmanko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, takže zjištění je zatím alespoň toto. Autíčko jsem vyheveroval a zkusil volnost běhu kol. Kola, jdou lehce, takže žádná brzdová destička nevytváří nežádoucí tlak. Možná trochu pravé přední kolo, ale to se mně nezdá natolik, že by to bylo tím. Brzdovou kapalinu jsem dolil. Kontrolka však svéhlavě svítí dál a bzučák bzučí dál. Kéž by měl uživatel Vikino1 pravdu. Pujdu se na to podívat a opět dám vědět. Zatím ahoj a díky :huh:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co může být za závadu u Škody Fabia 1.2htp, že při zatáčení jedno na jakou stranu se mi občas ozve 3x pípnutí a na palubce bliká kontrolka zatažené ruční brzdy.

Před dvěma měsíci jsem sám měnil kola za letní a ujel na nich cca 1500km.

Děkuji za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jste měli pravdu, je to málo brzdové kapaliny. Je úplně na špičce šipky, která ukazuje minimum a směřuje dolů. Divný je, že auto bylo v lednu na technické a k tomu byli vyměněny všechny náplně a filtry.

Je možné, že se to tak rychle vypotřebovalo? Můžu si to doplnit sám, nebo se musí vypustit a dát nová? Nebo to radši nechat na servis.

Díky za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravim,je normalni ze by se mi odparila brzdovka po 2letech cca 22000km na risku min?pravidelna trasa 10km a 10zpet pres jednu vesnici. Vcera zacala blikat a pipat kontrolka kdyz sem projel zatacku a rano uz rvala pri brzdeni po rovine ve 30km\h.brzdi porad stejne. V garazi mam flasku dot3 v aute je dot4 muzu to dot3 dolejt. Motor 1.2htp

Editováno: , autor: Wranic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...