Přejít na obsah

Hudba v autě - neoriginální rádio + repro


sejsr

Doporučené příspěvky

Že když máte tu navigaci to neřešíte Bluetooth audiem... Je to nejjednodušší, dá se to cvakat za jízdy, dá se skákat šipkama mezi skladbama v rámci alba a mezi alby na mobilu, osobně můj oblíbený způsob, navíc hudbu může ovládat cestující vzadu :D 

---

Vím, že to neřeší problém vašich dotazů, ale přináším jinou rovinu názoru.

---

SDčko v tom nemám, nepoužívám, ale u CD se mezi složkama skáče kolečkem a šipkama po skladbách, co si pamatuju, když jsem tam měl CDčko. Ale musíš mít na displeji tu ikonku "Složka 1" "Soubor (třeba) 5", jinak to bere jako hudební CD...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, klucí :) Já tam CD ještě neměl... :D ...ale příležitostně něco se složkama vysmažím a zkusim ;)

 

Blůtůaudio: no s mým hloupým telefonem, co bude mít v lednu 9. (ano deváté :D  ) narozeniny (či koupeniny) je to problém. Hovory BT spojí, čte sms-ky, zobrazí tel. seznam apod. ale hudbu nepřehraje (zaprotestuje a odpojí BT; BT repráček co mám doma ale funguje bez problémů) a na tu obrovskou 2GB věčně zaplácanou fotkama (všechny moje fotky na fóru jsou z tohoto letitého přístroje!!) co v něm mám, se toho stejně příliš nevejede :D

 

No ale i kdybych měl telefón chytrej (hypoteticky, netoužím po něm), tak dloubat do dotykáče za jízdy by bylo jen o fous lepší, než dloubat na navigaci. Chtěl bych nějakou metodu, abych mohl bez civění (a v mém věku selhávajícího očního autofocusu i bez přeostřování) někam jinam, než na silnici, přeskočit ze složky do složky stejně jednoduše, jako zapínám světla nebo stěrače. Ale zdá se, že výrobce na toto jaksi zapomněl :angry: (nebo někde "ušetřil").

Editováno: , autor: Sir_Jarek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě, taky mám všechno na SD 32GB, složky, podsložky... a najednou chci nebo drahá polovička (která se v tom mym guláši složek nevyzná) poslouchat něco, co je úplně jinde. U cérky Swiště jsem měl na flash ten samej guláš (kopie z NTB) a přeskakování ve složkách pravym kolečkem bylo super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem vypálil pokusné CD-RW ("objevil" jsem soubor WMA a divil se, kolik se toho na CD vejde...) a ... nic - na displeji se po chvilce objeví ERROR.

Mno, dle návodu by to WMA mělo umět, stejně tak soubory ve složkách (dle návodu až 8 úrovní)... někde musim dělat chybu...

 

Edit: V návodu k rádiu píšou: "CD musejí odpovídat standardu ISO 9660 Level 2 a souborovému systému Joliet" - to znamená, že UDF to nepřehraje?

 

Edit2: Když jsem to RW vypálil, byl systém souborů CDFS (což prej je nějak kompatibilní s ISO 9660, ale v autě to stejně nehrálo), když bych ho chtěl formátovat, nabízí to 4 verze UDF... trochu se v tom ztrácim...

 

Edit3: teď koukám, že originálky CD, co mám doma, jsou taky CDFS (ještě jsem je v autě nezkoušel...jestli to vůbec hraje) tak nevim, kde je zakopanej pes... 1 (na rozdíl od auto-moto techniky jsem tímto zcela nedotčen...)

Editováno: , autor: Sir_Jarek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak můj Up! to vyřešil po svým. Od koupě nefunguje FM (prostě jak kdyby nebyla anténa, která tam ale je) - na diag hlásí nějakou závadu rádia. Stejně FM nikdy neposlouchám, takže v pohodě. No a včera se rozbila i CD mechanika, prostě dělá divný zvuky a CDčko si už ani nenatáhne. Takže tohle rádio je pěkně k ho...ničemu. Spokojenost s BT audiem. :D Pozdravuju na Slovensku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nevím jaký mám FW. :D Já jsem uživatel, ne hračička. Nechal jsem dodělávat 6 repro (sloupky atd, měl jsem socku se dvěma chrastítkama) a když mi to dávali tak říkali že rádio hází chybu na diag (což vysvětlovalo proč mi to nikdy nechytalo signál a pak mi někdo ukradl anténu ze střechy ještě).

A když tam na dílně bylo auto podruhý kvůli montáži zesilovače tak jsem jim ještě říkal ať se podívají jestli není jen vypadlá nebo něco a prej je všechno jak má. Tak jsem se smířil. Na Jarově řekli 12400 za RCD210 nebo 215 nebo co tam je, podle VIN to našel, tak jsem se usmál, vzal jen dva nový A sloupky s reprákama a šel pryč.

Jediný, kdy mi to vadí je na dálnici že nezapnu rejdioužurnál na kolony, protože navigace nereaguje na diabolku z metru na 98% kolon a uzavírek (a to ani s tím BT internetem z mobilu, který ji navíc zaseká že se BT audio laguje...).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, danikd napsal:

Prvne WMA nesmi mit DRM ... nevim co to mas. Pak to CD-RW je dobre komplet zformatovat a vpalit jako singlesession, uzavrit ... Idelane to napalit na normalni CD-R, 7kc za verbatimku te nezabije :) A idealne MP3, tam je ta podpora lepsi ... 

DRM by tam bejt nemělo ~ vypálil jsem pokusně 4 písně WMA - všechny stažený z tytrubky - v jediném adresáři a ... (t)ERROR (v NTB to hraje normálně)

Zkoušel jsem ňáký originálky a vpoho, stejně tak jedno klasický CD-R MP3 bez adresářů, který jsem pálil osobně a taky v poho.

 

Ale uvažuju, jestli to neni tim WMA - v papírovém manuálu, kterej jsem dnes vytáhl z kaslíku, se na rozdíl od pdf Funky vůbec nic o WMA nepíše - pouze MP3 od 32 do 320kbit/s. Rádio se jmenuje dle návody RCD 215 a vypadá stejně jako FUNKY, ale třeba v tom papíru vůbec nepíšou o možnosti hlasitosti v závislosti na rychlosti jízdy - tak nevim, jestli je okousaný rádio nebo papírovej návod.

 

7Kč za CD mi nevadí, ale zas nechci dát 70,-Kč a mít to pak rozvěšený po stromech na plašení ptáků ;) proto mučim CD-RW. MP3 jsem původně chtěl hned, mám asi nějakej šit program na vypalování, páč mi nedokáže nabídnout vypálení MP3 v adresářích, pouze "na jedné hromadě" bez adresářů; nebo pak v adresářích, ale pouze WMA.

 

Udělám další pokus...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jupí :kol-147: pokusné CD-RW konečně hraje, ovládání super :kol-47: funkčníma tlačítkama se skáče mezi složkama/alby, pravým kolečkem mezi skladbami - jde to rychle, třeba z 1. na 20.

displej zobrazuje kdo hraje, co hraje (když to konkrétní soubor MP3 obsahuje), kolikátá je to položka i kolikátá je to složka/album.

 

DSC03161.thumb.JPG.e1fdf06fa9a1fd670552ee6efc92d1a8.JPGDSC03163.thumb.JPG.ba7290f6fd58bb4b4b59ac462137ff23.JPGDSC03162.thumb.JPG.d6192a97244737d6b31fb3b7b6333ceb.JPG

 

Proč to nepřehrálo WMA nevim. Speciální funkce, jak je popisuje pdf návod k FUNKY rádiu, fungují, byť je VW v papírovém návodu opomněl zmínit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 11 měsíců později...

2 repro = 2x sirokopasmo v prednich dverich

6 repro = 2x vyska ve sloupku, 2x basovy v prednich dverich a 2x sirokopasmo v zadnich dverich

Soundsystem = 2x vyska ve sloupku, 2x sirokopasmo v prednich dverich, 2x sirokopasmo v zadnich dverich a sub v kufru

 

NEni tam misto na nic jineho, max vyskace ... takze nejake 3 pasmo 3in1 jedine ...

Editováno: , autor: danikd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

50 minutes ago, danikd said:

2 repro = 2x sirokopasmo v prednich dverich

6 repro = 2x vyska ve sloupku, 2x basovy v prednich dverich a 2x sirokopasmo v zadnich dverich

Soundsystem = 2x vyska ve sloupku, 2x sirokopasmo v prednich dverich, 2x sirokopasmo v zadnich dverich a sub v kufru

 

NEni tam misto na nic jineho, max vyskace ... takze nejake 3 pasmo 3in1 jedine ...

 

Aha, to je to BeatsAudio.

Díky za info!

Editováno: , autor: MartinZZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 1 rok později...
V 31. 12. 2015 na 18:21, Decibel ES napsal:

Myslím že když už tak bych vytlumil dveře a vyměnil přední repro. Mrkni třeba na www.ahifi.cz maji sekci montáže a je tam i citigo. Jen výměnou rádia zvuk lepší asi nebude plus budeš potřebovat redukční rámeček a ten taky není zrovna levnej. Výměnou rádia maximálně můžeš omezit šum či vylepšit příjem rádia. No a další funkce co origo rádio nemá viz třeba USB.

Jen oživím téma... Řešil jsem špatný projev originálního rádia (to malé LCD r.v. 2017) v mém VW UP! Měl jsem pouze 2 reproduktory a nechtěl jsem tahat kabel ani měnit rádio. Vyměnil jsem tedy pouze repro v předních dveřích za koaxi Hertz X 165. Dále jsem dveře zatlumil a výsledek je opravdu super. Na ahifi je popsán návod na zatlumení a objednal jsem i všechen potřebný materiál (i repro). Rádio výkonem bohatě stačí, pokud by někdo chtěl, může připojit další dva reproduktory. Pro mne ale takto plně dostatečné, hlasitost výborná a zvuk super. Opravdu nesrovnatelné s originálem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Tak jsem to nakonec ještě vylepšil. Dal jsem do předu komponentní repro K 165, ty koax repro X165 jsem dal do zadních dveří. Celé jsem to vytlumil a hraje to opravdu super. Ty výškové repro se k ovládání zrcátek v pohodě vejdou, je tam místa dost. Hraje to zase o mnoho lépe. Ještě čekám na kroužky okolo těch repro (stříbrné) a bude hotovo.

Repro_VW_UP.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...