Přejít na obsah

LED do zpětných světel


Mares3

Doporučené příspěvky

před 41 minutami, mettax napsal:

Zdravíčko, chci se zeptat, bývá s tím obecně problém u PČR nebo na STK? Když vyměníte couvačky? popř. jakékoliv jiné za LED - např i směrovky,mlhovky atd.. Díky :_)

Mám FL FullLED světla a do couvaček a blinkrů jsem dával Osram LEDriving a na STK nebyl problém.

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Tak jsem z Alíku objednal 2 ks LEDek do parkovaček. Svítí to monstrózně, tak jsem měl radost, že budu konečně vidět dozadu. Viz foto pro srovnání s levou LEDkou a pravou origo. Ve skutečnosti je rozdíl o dost větší, bohužel foťák nezachytí tak velký jas. Jenže nová LEDka vydržela svítit asi 20 vteřin a než jsem nachystal lepší záběr, zhasla. Tak jsem vrátil původní žárovku (bezproblému svítí) a jen jsem se utvrdil, že kupovat šmejdy z číny je vyhazování peněz. Až (jestli) se odnaštvu, zkusím třeba LED Osram koupený u nás...

IMG_8917.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 50 minutami, Bubaq napsal:

 

Zajímavé, mně fungují ledky z AliExpressu už 4roky a to je mám i v brzdových i těch nižších (světlo+mlhovka) a také blinkrech. 

3roky v jedničkové Octavii a 2roky v otcově Octavii a nikde žádný problém ani jedna neodešla a to mám sadu náhradních

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 4 měsíce později...

Když tam dáš výkonnou ledku tak i kdyby hlídáno bylo, tak to chybu nehodí, protože co si budem koncerovné couvačky jsou otřesné a pořádná náhrada ten odběr v LED bude mít taky když budeš chtít vidět za sebe.

Já jsem si tam taky narval LED žárovku ale ne abych byl cool ale abych dobře viděl při couvání a nemůžu si to vynachválit. 

Dával jsem si tam konkrétně tyto:

https://www.svetzarovek.eu/zarovka-led-12v-21w-ba15s-cira-canbus-3000lm--p21w/

Vidím při couvání jak kdybych si tam svítil halogenem :-) 

 

V denním svícení mám tyto a taky spokojenost:

https://www.svetzarovek.eu/zarovka-led-12v-21w-ba15s-cira-canbus-1000lm/

 

V potkávačkách už mám klasické žárovky, nepotřebuji oslňovat, ale ty ledky v denním svícení vypadají good a 1000lm je tak akorát mezi nepříjemném svícením do očí a efektem aby tě nikdo nepřehlédl...

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Baracek v zadu mám komplet ledky od blinkrů, couvaček brzd i mlhovky, jediné kde led nemám je v tom céčku, jsou tam 2 T10 a nenašel jsem nic co by nehlásilo chybu, na STK problém nikdy nebyl, do SPZ jsem si dal vláknové modré T10 protože ledky hlásí chybu a nemám nikoho na kódování. Takže svítí to do běla.

 

Kámoš si dal do mazdy do spz ledku, podle mě to ničemu nevadí a technik měl kecy, že tehdy (2008) ještě mazda ledky nedávala, ale STK udělal. Je ale pravda že tam kde byl on poslední dobou remcají a když tam člověk jde na STK tak si připadá, že je obtěžuje.

 

Za mě jdi do toho, minimálně ty couvačky jsou v základu tragické, led dost pomůže

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Zodiaque1 no já je právě mám v předních mlhovkách a vzadu v couvačkách, to je fakt rozdíl nesmysl, nechápu, proč tam dávali takovou žárovku, co tam dávali, když jsou ty světla "FullLED" 😃 jen mě právě zajímají ty zkušenosti z STK, protože moc jsem se toho nikde nedočetl. Ale tak snad se to nikde neřeší, protože to prostě je v pohodě 😊

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Baracek je to o lidech, když natrefíš na idiota tak ti vždy něco najde, ty přední mlhovky ti neřeknu, tam mám klasické, ale myslím, že problém nebude těch aut už je tolik, co to má v základu, že ani oni sami nemohou vědět. Když tak nad tím přemýšlím, tak mi přední mlhovky nikdy snad ani nekontrolovali.

 

Když jsem byl poprvé na STK (tam kde pindali na ledky kámošovi) tak zkouška proběhla tak, že technik zablikal na vrata, tím zjistil že světla svítí a bylo. Podruhé už to prošel a nic neřekl, to mě zaskočilo že kontroloval zda funguje zadní stěrač (kombi) a neuměl ho zapnout :-) a teď jsem šel už jinde, kde byl TOP přístup a tam mi akorát technik zkontroloval přední světla tím přístrojem a seřídil je. Zadní viděl jen jak jsem najel na kanál a brzdil jsem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si nemyslím že je to postihnutelné.

Hlavní jsou přeci potkávací a obrysová světla, popřípadě brzdová.

 

Standardně se dodělávali LED světla na denní svícení na starší vozy co vůbec denní svícení neměli.

To čím svítím v denním svícení je přece fuk, stejně tak couvací světlo, podle mě to žádné důležité homologaci nepodléhá.

Pokud by s tím přece jen někdo na STK měl problém, tak bych to viděl spíš na hledání důvodu k úplatku.

 

Stejně tak SPZ. Je osvětlená ? Je !

Já mám v leonu (5F8) halogenová světla a LED v denním svícení problém na STK nebyl, stejně tak LED v couvacích světlech, nikdy jinde LED nemám.

Mi řekni jak například ten to homologovaný LED pásek https://www.autodilyjimo.cz/superlight-svetla-pro-denni-sviceni-rl-5led-diod-420lm-homologace-p9449?gclid=CjwKCAjwjZmTBhB4EiwAynRmD7QDBCOX1LJxL7h5ZdRAFK32yB0s-bKbQE6sCbzJFzAFgjAHHAvIsRoCeKwQAvD_BwE

Je více bezpečný než LED žárovky v denním svícením k tomu určenému z výroby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pred 2 rokmi som mal na F3 na STK aj v hmlovkach LED, zadne spiatocky/smerovky boli zdvojene a tiez nic nepovedal. Len odvtedy sa to sprisnovalo. Oco na Roomstri na jesen musel stretavacky menit spat na halogeny (ma projektory), spiatocka ich netrapila a ma tam LEDky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Objednal jsem na alze LED do zpátečky, bočních a zadních blinkrů. Tak je vyzkouším. Rozum velí jít do toho až po STK, která mě čeká teď v srpnu (poprvé, mám Rapid spaceback 08/2018)... ...anebo (však to asi znáte) je zkusím hned 😁...

https://www.alza.cz/auto/osram-ledriving-sl-py21w-zluta-12v-dva-kusy-v-baleni-d6111649.htm

https://www.alza.cz/auto/osram-ledriving-sl-p21w-studene-bila-6000k-12v-dva-kusy-v-baleni-d6111631.htm

https://www.alza.cz/auto/osram-ledriving-sl-wy5w-zluta-12v-dva-kusy-v-baleni-d6111626.htm

 

Dle poznatků zde na fóru jsem došel k závěru, že pokud zadní světla či boční blinkry nějak vyloženě nepoutaji pozornost, tak by to mělo být na STK v pohodě.

 

Tak nějak počítám s tím, že něco z toho bude psát chybu a budu muset ty LEDky nechat nakódovat 🤔

Editováno: , autor: tom01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...