Přejít na obsah

Kovové rány od levého kola


satep

Doporučené příspěvky

Ahoj,

prosím o radu co by mohlo být příčinou. 

Mám Octavii II rok 2011 1,6 TDI CR. Po najetí 92tis se začal projevovat divný zvuk. Při stočeném volantu vpravo nebo vlevo a při přidávání a následném ubírání na plynu, je slyšet kovový zvuk od levého kola, v místě za přístrojovkou. Dříve tohle slyšet vůbec nebylo. Celou nápravu servis prošel a nikde není žádná vůle (byl jsem tam několikrát). Dnes jsem našel jedinou vůli, která by to mohlo být viz. video se zvukem.

Je možné, že příčinou může být vůle kterou jsou zachytil na videu? Je vůle, která je slyšet na videu normální? 

 

- od levého kola

- od pravého kola

Vyvolání zvuku - vůle : auto na heveru, bez rychlosti a rychle pootočím kolem na obě strany.Zda mám zařazeno nebo nemám nemá vliv na zvuk. Vytočení kol na zvuk taky nemá vliv.

 

 

díky Petr 

Editováno: , autor: satep
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příteli okřídleného šípu,

na některých octáviích mezi převodovkou a pravou poloosou, byl či je vložený hřídel. Je to takový lajcky řečeno tisícihran, který zapadá do poloosy. Pokud je to tento případ, dělá to takové zvuky. Ze spoje se vytlačila vazelina + má toto spojení již velkou vůli. Později se to může i protočit. Pokud je to ten případ, při opravě je nutné tento spoj ošetřit speciálním hustým mazivem originál Škoda G 000 100, které se jen tak z tohoto spojení nevytlačí. Chci jen pomoci, proto jsem pohledal starší SM, kde se o tomto problému psalo. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Doplňuji video se zvukem..já ten divný zvuk slyším, snad i ostatní.. Při stočeném volantu vpravo nebo vlevo a při přidávání a následném ubírání na plynu, je slyšet kovový zvuk od levého kola, v místě za přístrojovkou. Pokud na míst točím volantem tak nic, jen při přidání atd.

 

 

nikdo nic nebo není slyšet?

Editováno: , autor: satep
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

hoj přesně tohle teď řeším, už mě to stálo 5000 oba homokineťáky nové , spodní čep nový , uložení tlumiče taky nové , kloub na poloose u převodovky taky nový a stále to cvaká ale jen v rejdu do prava a na 2 rychlost a je to slyšet z levé strany teď už jen kontrola oleje v převodovce, a uložení převodovky , jinak uz nevím co by to mohlo být  :kol-32: , někdo psal setrvák ale to by snad nedělalo v rejdu do prava ne ,? do leva je ticho ..... :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...