Přejít na obsah

Jaké přední stěrače a po jaké době je měníte?


SkodaRapid

Po jaké době nebo km měníte stěrače?  

200 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Já mám taky špatné zkušenosti s origo stěračema. Mám je od února, takže 9 měsíců a je po nich. Jsou tvrdé a skáčou. Je to již třetí sada co vydržela cca 6-9 měsíců. Zkusil jsem 1x Bosche a musel jsem je po pár dnech vyhodit. Stěrač před řidičem nechával kousek nesetřeného místa, když se vracel dolů a navíc ještě vynechával tenké linky.

 

Zkoušel jsem i nějaké ty čínské za stokorunu (COMPAS, no name), ale bez úspěchu. Vždycky jsem měl problém s řidičovým stěračem. Tím jak je tak moc dlouhý, tak nemá rovnoměrný přítlak a vždycky se mi na nich zdeformovala gumička uprostřed stěrače, kde je největší přítlak. Pak celý střed stěrače nestíral.

 

Jako poslední pokus zkusím ty Valeo. Na ty si už dlouho brousím zuby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zápis do statistiky: Po roce se originály zase nedaly - gumicky ztvrdly se vším co k tomu patří. Snad jen dodám, že problem byl jejich akustika. Stiraly dobre. Koupil jsem opět originální. (Zajímalo by mě jak poznáte co je to za výrobce. Ted tam mam Made in Romania). Stiraji pěkně a tiše. Ale jak dlouho. .. osobně se nyní zkusím vídat cestou výměny gumiček. Uvidíme. 

Ještě dvě poznámky. Na služební Fabii III jsem taky nasadil nové origo stěrače (po třech letech) a hned od nova tam nechávají čárky. .. A druhá poznámka - hybridni stěrače. Na minulém autě  (hyundai getz) jsem po mnohaletem zkoumání přišel na to, že nejlíp tam fungovaly právě hybridy Denso. Vše ostatni mělo vždy nějakou chybu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak ty Valeo Silencio se chovají divně. Když je nad nulou nebo je sklo zevnitř ohřáté, jsou super. Ale po třech mrazivých nocích jsou vždy ztvrdlé a vržou a skáčou a nechávají nesetřené plochy. Uklidní se to tak po 3 km jízdy, kdy se sklo zevnitř ohřeje. Že bych byl nucen jít do originálů?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

+ ine podmienky skladovania, ine podmienky prepravy.

Mne naposledy prisli stierace sice cele precizne chirurgicky oblepene foliou (krabica), ale celok posobil ze po nom poskakal nejaky prijebany slon v logistickom centre co usiel z debny smerujucej na bio farmu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mě původní originální vydrželi 3,5 roku...60 tis.km,ve snaze ušetřit jsem koupil nějaké no name... měl jsem je na autě pár dní,ale u spolujezdce zůstával nesetřený pruh,tak jsem koupil za 750 Kč originály a ty stírají super, původní stírali skvěle do poslední chvíle než se mi u řidiče začla trhat gumička

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Já kupuji originály, dnes zrovna dávám třetí. První z výroby vydržely asi 4 roky a druhý budu sundávat téměř po třech letech. Nakupuji na OB autodíly. S originálem jsem neměl nikdy problém. Jo a myslím, že na životnost má také vliv, zda je auto v garáži nebo venku, to ta guma degraduje rychleji. Já mám celoročně venku.

20200408_114018.jpg

20200408_114028.jpg

Editováno: , autor: vpv
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...

Originální vydržely na autě 3,5 roku, pak začaly dělat pazvuky při stírání. Pak koupeny opět originální a ani po půl roce používání (přes léto nepoužívání) dělají po setření jemný film po celém skle, který tak za 1-2 sekundy zmizí.... Hrozné ta kvalita, přitom vypadaly při výměně i na stejného výrobce jako ty původní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zrovna jsem koupil gumičky na Octavi III,II, atd. mám s tím dobrou zkušenost, poslední vydržely přes tři roky. Měním jenom  na straně řidiče, protože na straně spolujezdce jsem zatím nemusel. Nevím jak je to u rapida. Jinak jsem měl do foroty v garáži gumu na stěrač na fabii-original, použil jsem ji na zadní stěrač u OII a světe - sedne tam.

 

https://www.obautodily.cz/skoda-octavia-ii-iii-superb-ii-iii-yeti-nahradni-gumicka-predniho-sterace-600-mm-original-8940cz2025/

Editováno: , autor: Casy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...