Přejít na obsah

Aplikacia Carista OBD2 + ELM327 adapter


Doporučené příspěvky

Ahoj, mám na vás zkušenější dotaz. Mám OIII 2015 a na autě bylo provedeno kódování u zdejšího guru ze Strakonic. Nakodoval mi hlavně dodělání led světla vzadu atd. Můj dotaz zní, může Carista toto dokódování nějak poškodit, že by jej třeba zresetovala či jinak poškodila?? Moc děkuji za odpověď... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Caristu hodlám používat hlavně jako diagnostiku, ale rád bych si i nastavil tužší posilovač volantu a XDS, který jsem já tenkrát blbec odmítnul, a tak jsem si dodělal. Naštěstí se opravdu nic nastalo. 

A jestli můžu mít ještě jednu otázku. Jakou verzi carista by jste mi doporučily na otcovu FIII FL style 1.0TSi 70kw, která by měla být vyrobena v červnu 2019? Měl jsem totiž stahnutou Caristu ve verzi 3.7.4 a 3.8.1 a právě ta verze 3.8.1 mi na OIII už hodně věcí (XDS, HHC, posilovač) vůbec nenabidla a zrovna tyto věci by otec rád měl. Bude třeba ta verze 3.7.4 na FIII FL fungovat?? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 16. 3. 2019 na 20:36, kluvi napsal:

Práve to riešim so supportom.

Z infotainmentu mi zmizli niektoré položky. A oni že nech im dám nejaké skryté logy z telefonu a že z nich by to malo ísť. Lenže ten pôvodný telefón leží niekde v konteineri. Prečo tie paká nespravili funkciu BACKUP a ja by som si to niekam nahral?

Merde!

Takže tu je výsledok môjho zisťovania od autora Caristy:

Voľne zhrnuté: Carista si robí históriu zmien ktorú ide vrátiť naspäť. Ale tak že zvolíte "Report problem" a oni zahrnú do ďalšieho release patch pre tvoje auto (vrátiť všetko naspäť).

Carista si to skladuje v "Android shared preferences" a nie vo file systéme (neviem či sa k tomu dá dostať, je možné že nie). V okamihu keď odinštaluješ Caristu, tak sa tieto dáta nenávratne zmažú.

Takže resumé premňa: nájsť niekoho kto mi preflashuje infotainment a central electronics (u zbytku netuším, či mi tam niečo zamizlo..). A zvážiť či používať Caristu..

Originál:

If you want to restore from changes that were made before, that with a phone that you don't have access to, then there's obviously no way for us to get that data. The backup is not stored on the file system; it's stored in "Android shared preferences", which are managed by Android and they can't be found in a file. If you do have access to that phone and you still have the Carista app on it, then you can just open the slide-out menu and use "Report a problem" to send a report. You don't even have to be connected to a car for that. That will include the coding change history, assuming you haven't deleted and reinstalled Carista since the changes were made. Deleting Carista deletes the backup.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 13. 10. 2018 na 11:37, jandis napsal:

superb III L&K.pdf

 

Pro ispiraci, jak co nastavit. Je to tovární nastavení, caristou pouze vyčteno. Třeba někomu pomůže. 

Tímhle jsi mě zachránil! Nějak se mi pomátlo Osvětlení vnitřního prostoru, úplně přestaly svítit ty barevný proužky a zmizela možnost změny barev z nastavení. Nastavoval jsem tedy postupně všechno zase zpátky jako mělo auto z výroby podle toho PDF a už to zase funguje.

 

SIII Combi, MR2017, L&K, 2.0 TDI 140 kW DSG 4x4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

pred nedávnom som doniesol z ČR O III FL 07/2018 1.4 tsi vo výbave style a na moje prekvapenie mi nejak nefunguje Asistent rozjazdu do kopca, kedže pri tejto výbave by to už malo byť. Tiež nie sú sklopne zrkadla čo ma prekvapilo.

Skúsil som Caristu a ani v nej nie je nič o HHC.

 

Máte niekto O III FL a ide vám asistent rozjazdu do kopca?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, potřeboval bych od zkušenějších ještě jednou poradit. Na OIII předFl 1.6TDi mi nefunguje HHC. Nechal jsem jsi nakodovat už dříve od ferda25, ale už od začátku se mi stává, že v mírném kopečku tak do 2% funguje ok, ale jakmile zastavím na větším, tak i po silném stlačení pouštění brzdy auto začne pomalu couvat a po 2s je cítit uvolnění a rozjede se rychle. Zdá se mi, že HHC prostě udrží jen malinký tlak a ten poté upustí, takže auto se prostě ve větším kopci neudrží. V Cariste jsem naprogramoval sklon na 1% a dobu HHC na "late", ale bez výsledku. Nemohl by někdo pomoci?? :unsure:

IMG_20190428_155042.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U některých aut mi carista nabízí kalibraci elektrické brzdy. Nevybavuju si jestli to jsou jen auta s elektronickou parkovací brzdou nebo i normální... 

Ty rozjezdy do kopce tuším řeší přední náprava přes čerpadlo ABS, ale jistý si nejsem... Těžko říct kde je chyba 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, konečně jsem se s adaptérem dostal do řídící jednotky (Rapid 2018) a Carista mi funguje jen pro nastavení multifunkčního displeje. Nemůžu se dostat ani ke start/stop systému, o který mi primálně šlo.

 

Vyzkoušel jsem několik verzí aplikace a funguje mi jen ta 3.6.5. Verze řady 3.8.x a 3.9 mi píší, že můj vůz není zatím podporován.

 

Nevíte někdo kde může být problém?

Editováno: , autor: otilrak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím o pomoc octavia 3/2014 udělal jsem led,star-stop,logo,mlhovky, proste vše funguje ale jak jsem dal nové téma 3 na rádiu columbus  tak se to seklo pouze logo na rádiu a nic nefunguje ,už jsem vyzkoušel rádio vyndat ,baterku vyndat a furt jenom logo .pres caristu jsem dal vše původní a nic použil jsem verzi novou i jinou a nic . Existuje vůbec nějakého restart rádia .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 6. 5. 2019 na 20:45, marfan napsal:

 

Neber to zle, jsi si jistý, když neumíš nainstalovat apk do mobilu, ze se chceš vrtat v autě? Jestli to ještě nemáš vyřešené, napiš mi a poradím s instalací, nebo v Praze můžu nakodovat... 

Editováno: , autor: Ladacz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosim ťa takéto sproste reči si nechaj pre niekoho iného. Cracknutú funkčnú Apku nainštalovanú mám. Fungovať mi funguje len sa mi tam stále zobrazuje okno pre update appky.

Ten patcher by mal len toto zablokovať. (musím pozrieť v nastaveniach telefónu prečo to nechce upravenú appku z toho patchera nainštalovať). 

 

 

@Ladacz necituj predchádzajúci príspevok.   Pawouk to sem už milion krát písal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...