Přejít na obsah

Aplikacia Carista OBD2 + ELM327 adapter


Doporučené příspěvky

Ahoj, vlákno i téma je myslím správné, ale souhlasím, že je třeba vkládat příspěvky s rozvahou. Ohledně ODB v1.5, tak je to tak, že se to poznává těžko a je potřeba věřit co napíše prodejce a pak hned po rozbalení vyzkoušet a pokud to není ono, tak se nebát to hned vrátit v zákonné lhůtě bez udání důvodu. Aktuálně používám originál Carista, ale mám vyzkoušené i jiné.

 

Nevím jestli zde mohu uvádět jména firem, ale koupil jsem to v českém e-shopu, který dělá přeprodej od českého dovozce, který to bere ve velkém z čínských e-shopů.

 

Pokud se to nesmí zde uvádět, tak prosím admina o smazání. Stačí prokliknou na odkaz níže. Ale i tak je to bez záruky, to co prodávají v 6/2020 může být zcel jiná várka než to co prodávají v 8/2020.

 

Koupeno na www.alza.cz

který to kupuje od www.sunnysoft.cz

a ten to kupuje na www.ebay.com

 

a nebo originál Carista ze stránek www.caristaapp.com

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, díky všem za užitečné příspěvky a návody v tomto tématu, díky nimž se mi podařilo rozchodit Caristu. Potřeboval bych ale poradit, pokud to půjde.

Přes Caristu Verze 5.0.3 (stažená z obchodu play a využití týdenního používání zdarma) jsem si nastavil na svém Kodiaqu MR 2018 několik pro mě důležitých funkcí, které mi normálně fungují.

Zkusil jsem si i podle příspěvků ze strany 53 nastavit ostřik světlometů : 

Headlight washer activation time = 600 MS

Headlight washer activation delay = 2500 MS

Activate headlight washers once every ... times the windshield washer is used = 1

 

Po tomto nastavení mi ale ostřik světlometů přestal úplně fungovat! Zkoušel jsem následně různá nastavení časů, zpoždění a počet ostřiků okna, než se spustí ostřik světlometů, také jsem zkusil nastavit  zpět původní hodnoty ( Headlight washer activation time = nepamatuji si přesně, ale bylo něco kolem 850 MS, Headlight washer activation delay = 0 MS a Activate headlight washers once every ... times the windshield washer is used = 15), ale nic nepomohlo a ostřik světlometů pořád nefunguje. Zkoušel jsem to i přes starší verzi Carista 5.1 beta-16. a nic nepomohlo.

Má někdo nějakou radu, jak to dát dohromady. Moc děkuji za konstruktivní odpovědi.

 

Edit: 

Vyřešeno - po vytažení ELM adaptéru z OBD zásuvky a ujetí asi čtyř kilometrů začalo aktuální nastavení ostřiku fungovat. Zkusil jsem pak ještě znovu přenastavit hodnoty (viz. výše) a funguje i toto nové nastavení. Nevím, jestli to chtělo jen trochu protočit kola na autě nebo vytáhnout ten adaptér, hlavně, že to funguje... 

Editováno: , autor: moorhuhn6
Problém vyřešen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 6. 4. 2020 na 19:34, octaviars napsal:

Ahojte, v prvom rade vďaka sk0d@ za pomoc pri rozbiehaní aplikácie. Dnes som vyskúšal aplikáciu Carista 4.1 beta-10 na Octavii 2014. Nastavenie denného svietenia (vypnutie) pri zatiahnutej ručnej brzde funguje ako má. No nastavenie spätných zrkadiel nefunguje tak, ako som si to predstavoval. Požadované nastavenie: zamknem auto s diaľkovým ovládačom, privrú sa zrkadlá. Odomknem  diaľkovým ovládačom, zrkadlá ostanú v zatvorenej polohe dovtedy, kým neotočím kľúčom. Ako funguje: zamknem auto diaľkovým, privrú sa zrkadlá. Otvorím diaľkovým, otvoria sa zrkadlá, sadnem si do auta, zatvorím dvere, privrú sa zrkadlá. Otočím kľúč v zapaľovači, otvoria sa zrkadlá. Nastavenie zrkadiel pri madle mám na pozícii 0. Prikladám aj foto z nastavenia. Zabudol som, mám zaškrtnuté aj posledné pole, len som skôr odfotil.

 

carista.thumb.JPG.fc0e5587a0e7da3510e4e5abfe008f80.JPG

tak umna najlepsia alternativa aj ked mam seat leon 2019...

 

zapnute v menu radia sklapanie pri zamknuti ale cez caristu nastavene

sklapanie nie pri stlaceni DO ale pri LONG press dialkoveho...

cize sklapam iba ked potrebujem ze dlhsie podrzim tlacitko

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 hodinami, Kent napsal:

funguje někomu ty sklopení zpětných zrcátek? Jestli jo co musím aktivovat a jak to funguje?

Díky

 

tak poprve musis mas spatne s elektrikou :-)

 

a potom by si mal mat aj v infotaimente pri zrkadlach fajku ze sklapanie spatnych pri zamknuti ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...