Přejít na obsah

Panoramatická posuvná střecha PSD


ghost7

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...

Ahoj, přidám se...mám naprosto stejné problémy s panoramou, jako tady někdo psal. Zatéká středovým zrcátkem, při každém větším dešti. Pokud auto parkuju čumákem mírně dolu - na nájezdu u garáže....tak mám naprostou jistotu, že si umeju středovou konzoli, rádio a klima panel. Přesně jako je to na fotkách.

Mám Supa 2016...

 

Nevíte, kde jsou odtokové kanálky? V servisu říkali, že jsou jen směrem dozadu 2...ale kde ústí jsem nenašel. Zásadně se mi nechce rozebírat celou stropnici a i tak si nejsem jist, jestli by nemusel jít dolů rám panoramy.

 

Btw reklamoval jsem to také, prý to měli v myčce, stříkali na to wapkou a nic...jenže to měli na rovině. A asi stříkali pod nějakým úhlem, kdy se voda nevracela střecou dopředu.

 

Musim říct, že jsem ze Superba sklamán po mnoha stránkách, za poslední roky moje nejhorší auto :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No dobře, ale přece nebudu zadělávat okno "montážní pěnou" ne? Přece to musí jít nějak řešit.

1, Technik v autorizáku říkal, že 3ka Sup má odtoky pouze dozadu, je to možné?

2, Kde ty odtoky najdu? Nikde jsem to nevygooglil....nikde je zezhora u otevřené střechy nevidím...všude jen plasty a nevím, kde čuchat z druhé strany...

 

Jako už sem si zvykl, že je to hlučný, nepohodlný, přespsal jsem sw na motoru a převodovce, aby to aspoň nějak přijatelně řadilo, ale s vodotryskem se smířit fakt nějak nechci :lol:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Moc děkuju za tu dokumentaci, aspoň už vím, jak na odtokové kanálky. Ale když je auto na rovině, tak problém není...(asi budu muset překopat dům a nájezd ke garáži).

Ještě mi jeden celkem šikovnej mechanik říkal, že taxikáři to právě u sedana 3ky řeší ucpáním nějaké dírky uprostřed vepředu....prý že žvejka stačí :-D Já tam nic najít nemůžu, asi výstřel do tmy, ale netušíte někdo? Prý to je vidět/lze nahmatat když je panorama otevřená....ale já sem asi jen slepej blbej ajťák...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, taky se podělím o zkušenosti se zatékáním panoramou. Jedná se o superb combi.

Nedávno jsem zjistil po velkém dešti, že mám v prostoru pro rezervu cca 4 cm vody. Tak jsem to prohlídl a byly vidět stopy po natékání vody ze strany řidiče.

Dneska jsem rozebral levý bok v kufru a našel jsem zlomenou (zmáčklou) odtokovou hadičku v místě příčky, kde je plato kufru. Hadička je poměrně dost měkká a jak prochází tou příčkou, (byla moc dlouhá a pod blbým úhlem ), tak se vlivem tepla úplně zmáčkla.

Hadičku jsem nahřál horkovzduškou, narovnal ju a vystužil drátkem, který jsem přilepil na hadičku. Tvoří to oporu, aby se hadička nemohla deformovat.

Pak celé poskládal a čekám na déšť, jestli to bude fungovat ?

 

 

20190610_181841.jpg

20190610_181833.jpg

20190610_181824.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
před 2 hodinami, janmanas napsal:

Pánové, nezávidím a jsem rád, že jsem do toho nakonec nešel.

 

@whitecoat ještě stále o ní sníš? :)

 

Snila o ní žena a tak dostane to co chtěla :-) Před objednáním jsem si samozřejmě zdejší témata o panoramě pročetl, takže vím, do čeho jdu. Negativní zkušenost taky zkušenost, ale třeba mě to nakonec příjemně překvapí a nebudu muset nic řešit. A pokud by měl být nějaký problém, auto bude v záruce, takže se tím nijak netrápím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 53 minutami, jaroslav75 napsal:

 

Nechci se tu dohadovat, ale jaký nesmysl? přečti si znovu co jsem napsal, napsal jsem slušně na ty jeho dotazy ani jedno ani druhé, protože se to nikam nenamotává ani neskládá a napsal jsem že je to v rámu, tedy ano jinak řečeno roletka. Ale nesprávně, roletka je od slova rolovat, jak píšeš ty, pak roletka jako taková se v principu může přeci navíjet,. Co to asi znamená že je to v rámu? To že je v rámu, je jasné, že se nikam nenavíjí prostě se zasouvá i s tím rámem.

Ale vždyť se to navíjí na roletku s žádným rámem se to nezasouvá...kouknul ses na tu fotku co jsem postnul? Asi ne že...

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak k vrzání, pokud mi servis při každé prohlídce udělá to co je předepsáno, tedy promáznutí a kontrolu správnosti uchycení, tak mám vždy na 29000km pokoj, většinou to zase začne lupat když už jsem objednán na servis...otázka je, jestli je to spjaté s kilometrama a nebo s časem...já mám 30tkm cca za 6-7 měsíců...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano přesně tak reaguji na Liftback(sedan)...protože kdyby si měl dostatek síly uznat, že si napsal kravinu a to i v případě Combi je to roletka, tak bys tady neustále nerozdával mínusy a ke všemu po přečtení celého vlákna by si zjistil, že se tady diskutuje o obou variantách(možná by stálo za to trošičku přejmenovat toto vlákno), tedy i o lifbtacku, protože ten vrzající symptom(o kterém se tady také hodně diskutuje) je, bohužel, u obou variant stejný.

Varianta Combi:

https://www.mihocar.cz/panoramaticka-strecha-skoda-superb-iii-3v0-combi-3g9877041g/d-136158

Varianta Liftback:

https://www.mihocar.cz/stresni-okno-sibr-skoda-superb-iii-3v0-sedan-3g5877049-bezova-roleta/d-111458

Editováno: , autor: Bladik
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem též reagoval na Liftback.

Uf...prosím otevři ty odkazy které jsem posílal a uvidíš, že i liftback má roletku...v případě Superbu III není žádný pevný rám u obou variant je to roletka!!!! ... nevím jestli se něco neměnilo směrem k FaceLiftu, ale to bych se dost divil.

obrazek.thumb.png.ee1251c6d82b17928336f4906cfd21d8.png

 

PS: Slovo vyjádřit je s y.

Editováno: , autor: Bladik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

...položím sem dotaz jelikož jsem na foru nenašel ani v návodu, zda se dá v nastavení Infotainmentu nastavit zavírání oken při dešti, u předchozího modelu se dalo nastavit v Maxi-dotu, jde mi o to když mám otevřenou ventilačku na panoramě a začně pršet tak se okno nezavře

 

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Na O3 jsem ho parkrat zapomnel na noc zavrit, kdy zaprselo a nikdy mi dovnitr nenateklo. Paradoxne mi ale strecha vytopila auto, kdyz byla zavrena a v servisu mi do te doby nikdy nevycistili odvodni kanalky. 3 dny na ventilatorech v servisu...

 

Mimochodem ted ji mam na novem supu taky a co to tam je za roletu? V zadu je to svesene... V O3 to bylo napnute po cele delce. Setri se uz i na nitich?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...