Jump to content

spotřeba 1.6 tdi cr

Majký

Recommended Posts

Na dálnici při 130+ mám taky dost přes 6. Navíc CR je na způsob používání citlivější než PD. Celkově je víc jako benzín - má plynulejší zátah a dá se (má smysl ho) točit, ale zase si dokáže vzít. Plus ten nešťastný eko pětikvalt... Šestikvalt s kratšími kvalty a o trochu delší šestkou by tomu motoru slušel víc, ale pro emise je lepší pětikvalt, tak musíme trpět. :(

• 2 weeks later...

Já mám v posledni době težkou nohu + zima tu spotřebu taky asi dost zveda. Pravda jezdím spíše delší trasy a mimo centra měst...

spot.jpg

S letni Vervou  v létě (na zimních gumách !!! R15 FULDA KRIST CONTROL) jsem mival běžně spotřebu 4,2 až 4,5 nostop klima na 21°C !!!

Na zimni Vervu mi sle spotřeba nějak narostla... asi ale i zimou. Olitany 1,5mm Fuldy jsem prezul az v lednu za Polarisy 3 tak uvidím zda se toto promitne. 

Jinak mám všechny tankovaní a spotřeba co ukazuje palubák sedí na desetinu s evidenci tankovaní na webu !

Rekord je 3,4lit na 170km trase v patek dopoledne v kolonach na trase Martin-Zilna-Cadca-Roznov-Hranice. Ale to byla skákacka v nizkych otackach.

• Pozitivní 1

• 1 month later...

Spotreba na PP sa dá korigovať. Treba si odsledovať aspoň 3 tankovania a potom sa dá nastaviť percentuálna korekcia. Stačí k tomu kábel a VCDS. U mňa na TSI to bolo +3 % aby PP ukazoval správne. Od vtedy mi tankovania s priemernou spotrebou súhlasia na desatinu presne.

Edited by e1.

• 3 months later...

Tak přítelkyně nove dala 4.5 L při cestě z F-M do Zlína. Já jsem cestou zpět po dlouhé době jel normálne na pohodu takže výsledek 4.1 L :) kdyby v tom nebyla dálnice a kolona tak jsem se v klidu vlezl pod 4 :( ale jinak porad do 5.5L..

Edited by Petrkiller

• 6 months later...

Tak opet hodim moji statistiku celkem najeto 281 000. Zima to o neco zvedla... Podezreni na propoustejici termostat. Tankuji Vervu/Diesel Plus na Tescu + Avanti Rakousko. Jizda rozhodne ne na spotrebu,spis na pokuty.... :D ale jezdim prevazne dalky a cca 30% dalnice (tempomat 140-150kmh)

Schránka 01.jpg