Jump to content

Skákání auta

Mio011

Recommended Posts

Ahoj všem

Mám malí problém,vlastnim fabii 1,2junior r.v.2002.problem je ten že při zařazené 3-4 při 2500-3000 otačkách a rychlosti 50-80 začne auto vibrovat a třese se čelí volant i auto jako by byla na kolech boule,pri vyřazení na neutral to nedělá.koukal jsem a kola jsou v poradku i jsem je nechal vyvážit ale dělá to pořát.nevíte někdo kde nebo v cem by byla chyba.předem díky za rady.

s největší pravděpodobností bude š mít problém s homokinetickým kloubem. Měl jsem onehdá prasklou manžetu a postupně mi vymizela veškerá vazelína, takže kloub na sucho a dělalo to totéž, při záběru v určitém režimu otáček klepání, po odstavení plynu klid, pak to i vibrovalo do volantu, při zatáčení klepání. Naštěstí nebyl kloub zničen, pomohla nová náplň vazelíny a manžeta. Takže pokud je možnost najet někam na rampu, zvedák, prohlédnout manžety (prasklé), chytit za poloosu a zahýbat s ní jak v horizontálním tak vertikálním směru. Pokud bude mít větší vůli bude to některých z koubů a počítej, že spíše vnější u kola.

ahoj,tak jsem koukal a byla to manžeta na PL vnější byla prasklá a úplně bez vazeliny.Rozebrání poloosy trochu porod ale podle popisů tady na forech to nakonec šlo.Po namontovaní zpět vše v pohodě jen mírné chvění volantu ale zkusím ještě vyvážit kola a uvidím.Jinak dík za radu.

to mi povídej, taky jsme se s manžetou natrápili, než se nám podařilo rozebrat poloosu, bylo to několik telefonátů po známých mechoších, bo jsme se báli více zabrat. No uvidíš, musíš jen doufat, že nebude kloub nějak poškozen a že po doplnění vazelíny ještě nějaký ten kilák našlape :kol-47: