Přejít na obsah

Výměna reproduktorů


Doporučené příspěvky

No ještě aby nehrály za 3 tis pár. 

Dávat 6 tis jen za reproduktory mi přijde šílený. 

Osobně by mne zajimal rozdíl ve zvuku při zachování originálních repro a odhlučnění dveří a pak za použití reproduktorů v cenové relaci 1500 očí pár. 

Mám fabii 2017 a nepřijde mi že by originální reproduktory hrály špatně. 

Samozřejmě už nestíhají při velmi vysokých hlasitostech ale při těch už je stejně nepříjemné a myslím i nebezpečné jezdit. 

Jinak pěkná práce toho odhlučnění. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je to trochu jinak. Mám set za 3990 vpředu tohle a vzadu jen středobas. Netlumil jsem. Hlavně vpředu to hraje podstatně lépe při nízké hlasitosti a když se přidá tak pak to hraje o moc čistě. Ono se to musí slyšet pak se to pochopí. Já si taky dřív myslel že origo hrají dobře a to jsme to porovnávali už 2015 se synkovou f1 s gladenama a zesákem na sub v kufru.

Jenom by mě zajímalo co to vzadu udělalo to s výškama. Protože Swing a Bolero jak je známo dozadu nepustí celé pásmo. A taky vlastně ti vpředu mají mnohem blíž ten výškáč v zadních.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OtaH  Děkuji, ano hráli docela dobře dokud na to nesáhli mistři v AS. Zadní repro jsem musel vypnout ono to fakt bylo pro ostudu než na poslech. Odhlučnit to můžeš vždycky i se stávajícíma reproduktorama, vyměnit je pak už můžeš kdykoliv. U org. reproduktoru tedy v mém případě už nestíhali při aktivaci Škoda Sound + Virtuální Subwoofer + Basy a to nebylo ani na polovině u Gladenu to stíhá tak kolem 70 - 80% hlasitosti pak se ten zvuk v tom prostorů všelijak láme ono taky záleží co kdo poslouchá. Poslech radia tak tam není co řešit i na max, ale jen proto že tam nejde aktivovat ŠS + VS. Ale je možné že u Bolera je nejspíš hardware nebo software trochu bolestivý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V loni mi začal levý repro. chrčet a postupně i pravý tak jsem to reklamovat na záruku, po převzetí auta jsme to zkoušeli jak to hraje,jen jsme slyšeli drnčení tak zpět do servisu a zjistili že u levých zadních dveří chyběli dva šrouby v mádlu a u pravých spodní aretačni plastový šroub. Odpověď přijímacího technika, omlouváme se, mechanik omylem vyhodil zbylé díly ...?... Jako jsou to jen dva šrouby k mádlu a jeden aretačni šroub,to tam asi nemusí vůbec být? Tak že co zůstane mechanikovi na stole tak to prostě vyhazují asi do koše. No nakonec to nějakým způsobem dali dohromady ale pořád tam něco drnčelo pak jsem zjistil že ty nýty co drží ropro.byli v určitych mistech volne. Fakt nevím co tam dělají ale už mě to unavuje pořád řešit jejich nedostatky, vím že nikdo není dokonalý a každý se utne, ale co servis to problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje fábie po roce a 30 000 km měla opravdu velmi dobrý zvuk, (všechny reproduktory potřebují určitý čas na rozehrání) a takto bych si to i ponechal. Ale jak jsem již psal měl jsem rok koupené repro a ty jsem tam nechal dát i vytlumením. Vytlumení  nejsou vyhozené peníze, zlepšení musí slyšet snad každý. Jenže vyměněné repro zvuk zhoršily, proto jsem pak šel do další výměny, která ovšem přinesla kvalitativní skok. Pochopitelně tyto úpravy ozvučení něco stojí a musí každý zvážit sám co mu bude vyhovovat. Dnes po zkušenostech s touto fábií pokud bych byl omezen finančně bych udělal jen výměnu výškového reproduktoru předních dveří, určitě bych vyměnil zadní repro a nechal vytlumit přední dveře. I tak tyto úpravy mohou stát více než 10 000 kč.

Existuje i možnost ponechat původní repro a pro zlepšení zvuku použít MATCH Plug Play systém. Neni nijak narušena původní kabeláž. Ovšem tato varianta stojí nepoměrně více. Slyšel jsem to v oktávce a nelíbilo se mi to, to už je lepší udělat výměnu repro.(více viz bestaudio.cz)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...

Zdravím, Mám v plánu dodělat repro do zadních dveří. Repro do zadních dveří chci jen kvůli dcerám a občasnému svezení známých. Když s námi jedou, ať nemusím zesilovat předek, aby to slyšely i vzadu a my si mohli s partnerkou v klidu povídat. Napadlo mě koupit jen přední repro (kvalitnější, když pojedu sám, ať si to můžu užít) a ty origo přední dát dozadu. V rámci úspor. Taky to vytlumím, když už to budu mít rozdělané. Po pročtení příspěvků mám i tak pár dotazů a snad mi v tom uděláte jasno. Nejsem v tomto směru zrovna kovaný (celkem laik). 

1. Budou ty přední repra vzadu adekvátní? Nebo mám volit komplet sadu? Nepřipadá mi, že by ty origo hráli nějak špatně. I když v bývalém Golfu IV jsem měl taky jen přední repro a hrálo podstatně lépe. Takt rezervy ve Fabii určitě jsou.

2. Když sadu. Na Ahifi mají set Gladen Alfa 165 https://www.ahifi.cz/reproduktory-do-skoda-fabia-3-set-c-2.html. Ty budou určitě dobré. Má tu někdo dobrou zkušenost s nějakou levnější variantou reproduktorů jako set, než zmiňované Gladeny, či variaci různých repro? 

3. Přední repro co se týče výměny, tady asi nějaký zásadní problém nebude. Jen, je něco co budu muset pořídit navíc k výměně krom repro? (konektory, apod.). Čeká mě ještě nějaká záludnost? 

4. U zadních repro to bude vetší oříšek. Od výroby tam není nic. Musím natáhnout kabeláž od rádia, nebo je to předchystané ve dveřích? Jestli první verze, je to náročné? Jen jestli se do toho mám pustit sám, či nechat to někomu zkušenému. Zase úplný nešika nejsem :-) 

Díky za ohlasy či nějaký malý návod, postup. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Budu pasovat predne i vzadu, rozmerovo su totozne, len vzadu nenapojis vysky. Teda nie je ich kam umiestnit

2. Neviem posudit, mam original, zadne originalna sasa dorobene

3. Zavisi ake predne repro kupis a ako budu mat riesene napajanie. Redukcie sa zohnat daju. Pozor na montaznu dlzku, musis pripadne dokupit MDF podlozky ako @milanxx

4. Priprava nie je, nutne tahat az od radia do konektora Bstlpika, z druhej strany v dverach to iste. Navod som tu urcite daval, https://wirer.sk/f3_zadne-repro/. Pouzival som original prislusenstvo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Hucpe Ja jsem dodelaval zadni repaky par let zpatky. Kupil jsem repro od Pioneeru a jsem spokojeny. Hraje tohle velmi dobre a nestalo to moc.

Instalace spise musis mit origo, kdyz u prechoku jsou svorkownice a neda se jit s tlustym vodice. To je strasna nest'astnost.

pioneer 1

 

pioneer 2

 

pioneer 3

 

pioneer compo

 

Na zadni dvere musis vybirat z pioneeru 1 nebo 2 nebo 3 . Nic jineho tamhle nejde. Zaden komponent (basovy a vyskovy).

 

Ceny ptej se v tve okoli bydleni. Krouzky z mdf mam na prodej.

Editováno: , autor: TOMUS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 týdny později...
  • o 7 měsíců později...

Začal mě chrcet zadní reproduktor na pravé straně. Auto v záruce. Vyjádření škodovky že je to tím že to není tak vytlumene jak u oktavky. Tak by se chtěl zeptat za jakej vyměnit jestli někdo už měnil. Co tam dát originál. Jaké máte zkušenosti. Jaký mám koupit vyměním si to doma sam

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co to je za vyjádření? Buď chrčí repro nebo dveře. 

Origo repro je přinýtovaný nosič ve kterém je repro. Takže výměna i za origo znamená odvrtat a pak zas nýtovat. Nové repro znamená i dřevené podložky to pak jde přidělat i šrouby jenom se musí dát pozor na polaritu. Koncern to má fikaně obráceně.  Na Ahifi najdeš co potřebuješ. Výplň dolů dle dílenské přiručky co je tady v jiné sekci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Výměna reproduktorů

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...