Přejít na obsah

Geometria svetiel


creativized

Doporučené příspěvky

Zdravím

Ťukol som asi v 15kmh do lampy predkom lebo som vyletel z cesty nič nieje na lampy je čierny fľak od nárazníka no včera som si všimol v noci že mi blbo svietia stretávacie svetla ľavé svieti moc blízko pred auto (buchol som tu lampu viac vľavo) tak reku zapaautuzaparkujekparkovisku a dvihnem ho trochu.krutim koleckom dviham ho vravím si paráda nič také to nebolo no zastavil som na maxime viac to už nešlo, tak ich zarovnam nech to nesvieti tak aspoň nebudem tak okaty na ceste že mám blbomámd svetla jedno ide do boha druhé do krista :D no nešlo to zrovnať lebo som zastavil na minime na druhom svetle na pravom...Môže byť že pri náraze mi trochu skočila dole žiarovky, myslím celé to svetlo čo sa pohybuje za tou "parabolou" čo je vo vnutri svetla? Musím to dať opraviť alebo si to dokážem urobiť aj sám? Viem že sa to robí oproti stene nejako tuším

Felda krátka 11/96 1,3MPI

Ďakujem

Editováno: , autor: creativized
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč se pouštět do složitých slohových útvarů. Stačilo napsat:

 

"Ťuknul jsem do lampy a od té doby nelze seřídit přední světlomet."

 

1) mrkni na zda funguje zátěžová regulace výšky světel. Pokud ne, tak ze zadní strany světla vytáhni ten štelovací váleček (vede do něj hadička) a trochu vyšroubuj ten šroub. Tím se dá světlo přizvednout.

 

2) Zkontroluj uchycení světlometu - není hnuté? utržené?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Len preto že som sa regol cez fb lebo je to pohodlnejšie? :D

Dobre nesom nejaký maximálne zodpovedný vodič keďže mám vodičák krátko a automechanik nesom čiže neviem ako si to správne opravit

Ale hovno s marmeládou, mně je úplně u prdele odkud ses sem nasardelil včetně tvojí zodpovědnosti za škody způsobený tvým řízením, já pouze konstatuju, že v odstavci čítajícím minimálně 25 vět máš jen 4 velký písmena a 2 normálně ukončený věty, plus k tomu navrch zkomoleniny že by takovou němej neřek ani kdyby mu hubu rozmlátil klackem na hadry.

 

A výsledek je asi takovej, jako když čistokrevnej Aboregimo (australskej domorodec) popisoval misionářovi svůj zážitek z pozorování zatmění Měsíce:

"... koukat nebeská petrolejová lampa od Ježíše Krista, on najednou nakrknout - A BOUCH BÁC PRYČ!!! ... "

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Písal som cez mobil, sem tam mi skočí o riadok vyššie. Prepáč že neukončujem vety a píšem všetko zaradom

Svetla som trochu vyrovnal su aspoň na jednej rovine

http://i.imgur.com/cFkdq6p.jpg

Nesú nejako nízko? Som asi 3-4 metre od toho plotu a je to na seba kolme cesta je úplne rovná no je to lepšie ako pred tým ľavé svietilo pred auto pol metra skoro a práve moc vysoko

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podľa fota sa zdá, že sú nízko. Postav sa pred stenu na vzdialenosť 5 metrov, ideálne 10, a zmeraj si výšku svetiel od zeme. Metrom, prípadne aj palicou od fazule. Na tej stene, asi plechovej, si tú výšku primeraj. To vodorovné  rozhranie medzi svetlom dolu a tmou hore by malo byť nižšie o - teraz neviem presne hodnotu- 1,2%. Máš ju na nálepke chladičovej steny.Ak je 1,2% tak miera je 6 cm pri vzdialenosti od steny 5 metrov a 12 cm, ak budeš od steny 10 metrov. Ale v každom prípade to chce regloskop na presné nastavenie svetiel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápem a máš pravdu je to 1,2% no ja už ľavé vyššie nedám už je maximum večer sa s tým pohram a pošlem foto. Mne ide len o to aby to nebolo nejaké extra nápadne že je to uplne zle nastavene.

Trochu som da stratil v tom čo si popisoval to vodorovne rozhranie, nechápem tomu trochu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OMG. Berme ľavé svetlo, to je to pred vodičom. To čo si fotil, tak od zeme smerom nahor je svetlo. Potom prichádza to rozhranie svetla a tmy. A od toho zlomu nahor do neba je tma.Tak ber tú akože čiaru zlomu ako vodorovnú  rovinu, aj keď ty to máš viac do kopca, a to má byť od zeme  výška svetlometu mínus tých 6 cm, pokiaľ si 5 metrov od toho plota z trapéz plechu.  Daj si do vyhľadávača nastavenie svetiel a pozri aj na iných svetlách... . Inak to vysvetliť neviem.

Editováno: , autor: Effendi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...