Přejít na obsah

Pojištění nové Fabie


VojtěchPraha

Doporučené příspěvky

nemáš až tak úplně pravdu... jinak je to samozřejmě kazdeho věc co a jak pojisti... I bez POV se dá existovat...

http://finexpert.e15.cz/pojisteni-sedadla-jako-doplnek-povinneho-ruceni

"Přednosti

Takzvané pojištění sedadla má své přednosti. Povinné ručení opravňuje řidiče k plnění pouze v případě, že nehodu nezpůsobil, u pojištění sedadla vina nehraje roli. Pojistné plnění bývá dostupné rychleji než u povinného ručení, kde se případný soudní proces o určení míry zavinění může i hodně protáhnout. Navíc nedojde-li ke střetu s druhým vozidlem, ale např. se stromem či zvířetem, povinné ručení je ze hry a plnění je možné pouze z úrazového pojištění osob ve vozidle.

Příjem z pojištění sedadel navíc nemá žádný vliv na odškodnění plynoucí z dalších pojistných smluv, poškozený může uplatnit škodu na zdraví ze všech svých úrazových či životních pojištění.

Pojištění se sjednává pro případ úrazu osob přepravovaných motorovým vozidlem, ke kterému dojde v příčinné souvislosti s provozem konkrétního vozidla uvedeného v pojistné smlouvě. Provozem se rozumí i nastupování a vystupování nebo nakládání a vykládání přepravovaných věcí."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojištění skel je blbost, pokud máš spoluúčast 1%. Radši při rozbitém skle zaplatím to procento.

Mám pojistku u Kooperativa, 2% havarijní + povinné 7400kc/rok, platba pololetne.

 

Pojisteni skel neni blbost, zaplatis procento (nebo spise 1000kc) a strhnou ti bonus o 3 roky dolu. Pojisteni skel se sjednava prava proto, ze nema vliv na bonus. A zrovna rozbite sklo je vec, ktera se proste kazdemu obcas stane, nema vetsinou ani sanci tomu nijak zabranit, a kazit si kvuli tomu bonus je nesmysl.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bonus bonus. Já na žádné bonusy nevěřím. Celé je to jen o tom co se zrovna pojišťovak rozhodne nalhat a jaké má pravomoci. A i kdyby mi zvedli pojistku, tak to bude tak o 300 ročně... Mám Teda jen čtvrté auto, ale nikdy jsem čelní sklo neměnil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bonus bonus. Já na žádné bonusy nevěřím. Celé je to jen o tom co se zrovna pojišťovak rozhodne nalhat a jaké má pravomoci. A i kdyby mi zvedli pojistku, tak to bude tak o 300 ročně... Mám Teda jen čtvrté auto, ale nikdy jsem čelní sklo neměnil.

 

Bonus je zakonem jasne dana vec a rozhodne to neni podle toho, jak se nekdo vyspi nebo jake ma pravomoci. To se bavis o slevach a to je uplne jina vec. Pokud nechas sklo vymenit z havarijka, tak ti pojistka zdrazi o 15% a zaplatis jeste spoluucast. U levnejsich skel a drazsich pojistek se to casto vubec ani nevyplati. Diky bonusum me pojistka stoji kazdy rok o 15000 mene nez kdybych vubec zadne nemel.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pozor, navíc u některých havarijních pojistek je vyloučeno sklo, v případě, že nedošlo k poničení skla při další škodě na autě... 

 

připojištění skla je prostě věc názoru, já měl rozbity sklo na autě hned při první cestě na dálnici,... pak už nikdy ... takže buď si uděláš rezervní fond na opravu skla a nebudeš pojišťovně cpát peníze nebo opačně... 

 

sklo nemusíš měnit v životě ani jednou nebo taky 3x za rok... osobně si myslím, že jestli někdo jezdí po městě, tak ti spíš sklo rozbije vandal než kámen... ten, kdo jezdí hlavně dálnici má myslím jasno... tam je ta šance na rozbití skla o dost větší... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kojote... jojo... ;):D

 

czab... bonus je jasnej a není to žádný podvod... žádnej pojišťovák si ho nemůže někde "napískat" ... ;)

Tak s tím teda rozhodně nesouhlasím. Pojišťovák může dát i slevy na provázanost pojistek, které ani u nich nemáš a pak když přijde na lámání chleba, jseš v pytli. Osobně jsem tohle jednou řešil po mé nehodě na motorce. Jednalo se o povinné u jedné obrovské světoznámé pojišťovny. Borec co dělá pojistky pro tu společnost mi tam nasekal bezeškodný průběh z auta 120 měsíců, ve skutečnosti jsem měl sotva půlku a že mám u nich další pojistky atd. Nakonec jsem zaplatil luxusní cenu 1000,- místo tehdejších asi 2000,-. Jenže pak mi auto nedalo přednost a bylo vymalováno. Shodou náhod na jiném klubu jsem narazil na kluka, který v dané pojišťovně dělal na dost vysokém místě a sám mi zjistil, že budu mít pěkný průser, protože pojistka je evidentě podvod. Samozřejmě jsem mu řekl, že přece nemůžu zodpovídat za to, co pojišťovák napsal do smlouvy. To uznal, ale také tam je někde větička, že ve smlouvě vše souhlasí a že jsem si to prověřil a po podpisu se stávám odpovědnou osobou v případě nesrovnalostí.

Čuměl jsem na to jak tele na nový vrata. Měl jsem jen obrovské štěstí, že vina padla na auto, co mi tam vjelo a prachy se čerpaly z jeho pojistky. Pokud by to bylo obráceně, měl bych sakra problém v podobě toho, že by mi buď krátili pojistné plnění a nebo by to dopadlo ještě hůře.

Od teď když dělám nějaké pojistky, vše si pořádně zkontroluju a kašlu na nějaké rádoby pojišťováky...

Každopádně pojišťováci, realiťáci a bazarníci jsou pro mě většina lhářů a zlodějů, bohužel, lepší zkušenosti nemám:)

Editováno: , autor: Losky83
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Losky... já jsem v pojišťovnictví chvíli dělal, tak ti napíšu, jak to funguje...

 

Sleva na pojištění se skládá de facto ze dvou složek... první je samozřejmě bonus... bonus je ovlivněn počtem měsíců bez nehody, který se eviduje na ČKP a kam posílají informace pojišťovny. Druhou možnosti jak snížit cenu pojištění je obchodní sleva, která může být za propojištěnost, roční četnost nebo nějaká akční sleva nebo prostě obchodní sleva.

 

Dnes, když se sjednává pojištění, tak většinou online... (makléři můžou mít ještě papírové verze, tzn. tzv. návrhy a ty se pak dále zpracovávají na pojišťovně).

 

Každopádně, každá smlouva nebo návrh, který zprostředkovatel s klientem podepíše, se posílá na pojišťovnu a smlouvá je tzv. v režimu 0, tzn. že je aktivní, ale není verifikovaná. Verifikace se provede po kontrole smlouvy. Když se ve smlouvě objeví chyba, tak se vrátí k zprostředkovateli se lhůtou k odstranění. Nebude-li tato chyba odstraněna, pojišťovna smlouvu vypoví.

 

Když se sjednává POV, tak se zadají data do počítače a online se z ČKP načtou bonusy. Tady se podvádět prostě nedá. Jediná šance, jak namastit víc bonusů je ta, že se sepíše papírová podoba a někdo v pojišťovně to prostě nezkontroluje. Nevím, zda je to pak na odpovědnost toho daného makléře. Ale jak jsi sám psal, tak jsi v podstatě podváděl... protože se ti líbilo, že ti napsal víc bonusů, bonusů, na které nemáš nárok. Ano, je fajn platit co nejméně, o tom žádná. Tohle je pak na každém z nás, jakou máme míru slušnosti a poctivosti.

 

Takže tak. Odpověděl jsem na to, že prostě pojišťovací zprostředkovatel dne už nemá možnost si bonusy "napískat", ale má samozřejmě možnost obchodních slev, ale každý má třebas jiné pravomoci,... atd. 

 

Co se týče té tvojí poslední věty. Z pojištění máš vždy nárok na plnění dle smlouvy. Takže tady ti může říct zprostředkovatel co chce, ale důležitý je, co je ve smlouvě. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Kupuju novou Fábku na úvěr u Škofinu - cena +/- 400.000 a u prodejce mi spočítali POV + HAV (5%) + GAP + pojištění skel na 19.400 ročně (z toho POV 6.700,-). Je mi 36, 17 let jezdím bez nehod, ale od začátku jsem jezdil autem rodičů nebo pak po rodičích, který na mě nebylo přepsaný, takže bonusy = 0... Docela randál :-(

 

Dealer mi na dotaz ohledně plateb pojistky sdělil, že pojistná částka jako složka měsíční splátky bude po celou dobu 5ti let splácení stejná, což se mi moc nezdá. Kdybych dejme tomu po třech letech úvěru byl bez nehod, měly by tam už nějaký slevy naběhnout... nebo se pletu? 

 

Přemýšlím, že bych se poptal po jiných pojišťovnách, ale nevím, jestli můžu mít úvěr od Škofinu a nemít přes ně pojištění?

 

Může plz někdo poradit? Díky moc :-)

Editováno: , autor: Jara-i
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta cena je premrstena. Uzavri si to sam u pojistovny, ktera ti nabidne daleko nizsi cenu, jen jim musis rict, jakou mas predstavu. Samo to zkousej. Mam vse co jsi popsal ale s 0% spoluucasti na 420.000kc u Allianz za 13.200 rocne po dobu 4 let. Nedej se oskubat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže Škofinu bych platil jen čistý splátky úvěru a pojištění zvlášť na základě podmínek sjednaných se mnou vybranou pojišťovnou? Jak se to pak řeší u prodejce? Počátek pojištění ke dni, kdy přebírám auto a jim tam přinesu smlouvu, jako potvrzení, že mám uzavřenou pojistku?

epo: mám to u Škofinu ale pojišteni Český pojišťovny. Mají tam možnosti na vyber asi ze tří. ČP byla nejlevnější. Dál tam byla Allianz a tuším ze Kooperativa.

Mně spíš zarazilo, že bych měl tuhle dardu platit stejně celejch 5 let. Podle mě by se to mělo meziročně upravovat na základě těch bonusů, který mi tam nabíhaji když jezdím bez nehod. Nebo se pletu? Například srovnávač pojištěni mi bez bonusů v prvním roce vyhodil 6.200 a výš na POV, ale když jsem tam zadal bezeškodné období 36 měsíců, tak už to bylo průměrně o 2.000 míň... A tady bych měl platit plnou palbu celejch 5 let... :-(

Editováno: , autor: Jara-i
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi to budu muset zkousnout - Trautenberku díky za upozornění - to mi nějak nedošlo, že bych pak přišel o tu slevu 30.000,-

 

Ještě jsem telefonoval s kámošem - dělá přímo u ČP a sám mi řek, že se na zásadně nižší cenu bez bonusů bohužel nedostane... Že prý Škofin má nasmlouvaný i jiný (lepší) podmínky než obchoďáci u pojišťoven a navíc pokud k tomu jsou u nich ještě doplňkový služby + ta sleva, tak to mám vzít u nich. Takže by se mi to možná tak asi nějak vykompenzovalo - o 30k dražší auto a o něco levnější pojištění... Když uvážim ještě to běhání a zařizování s tím, tak asi beru Škofin.

 

Díky všem za reakce a tipy! :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...